Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

De Rondvraag: Wat is je meest felbegeerde Nintendo-game van 2022?

Vorige week hadden we het over de meest felbegeerde PlayStation-game van 2022. Deze week is de grote N aan de beurt. Nintendo heeft een goed jaar achter de rug, maar de twee grote concurrenten staan ook niet stil. Nintendo moet dus aan de slag om games van goede kwaliteit af te blijven leveren. Het vervolg op Breath of the Wild is één van de meest begeerde games voor de Switch en is zeker een titel die daar voor kan zorgen. Na het succes van Metroid Dread is ook het juiste moment aangebroken om Metriod Prime 4 dit jaar uit te brengen. Daar wachten sommige gamers al jaren op, maar gelukkig heeft Retro Studios er meerdere ontwikkelaars voor aangenomen. De keuze uit indie-games wordt ook steeds groter en hopelijk krijgen we daar ook nog enkele verrassingen te zien. Het belooft dus een goed jaar te worden voor Nintendo en ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun meest felbegeerde Nintendo game van 2022 is.

Jolien wil met Breath of the Wild 2 aan de slag

Natuurlijk kan er maar één Nintendo-game zijn die ik het meest begeer in 2022 en dat is natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Er is nog weinig over de game bekend, zelfs geen titel, maar toch kan ik niet wachten om met het vervolg op mijn favoriete Switch-game aan de slag te gaan. Van de weinige beelden die we hebben gezien lijkt Breath of the Wild 2 weer een interessant avontuur te worden met de terugkeer van (mummy) Ganondorf en een hele nieuwe wereld in de lucht om te ontdekken. Nintendo, kondig nou een titel en releasedatum aan, want ik wil met deze game aan de slag!

onbekend

Nils kan niet wachten om te kliederen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme Splatoon-fanaat ben. Het spreekt dan ook voor zich dat ik niet kan wachten om aan het derde deel in deze kleurrijke franchise te beginnen. Alhoewel ik het jammer vind dat Splatoon 3 (tot nu toe) nog niet veel nieuws doet ten opzichte van zijn voorgangers, staan de Splatoon-games altijd garant voor een hoop kliederplezier. Ik heb er vertrouwen in dat Nintendo nogmaals een enorm sterke shooter weet af te leveren. Hopelijk wel met wat meer gloednieuwe toevoegingen dan we tot nu toe gezien hebben. Hoe dan ook is dit een game waar ik weer vele honderden uren in ga pompen.

onbekend

Eilish gaat zeker Breath of the Wild 2 kopen

Om eerlijk te zijn is er niet echt een Nintendo-game die dit jaar uitkomt waar ik nu per se heel erg naar uitkijk. Ik heb onlangs wel Pokémon Briliant Diamond aangeschaft, maar was hier eigenlijk nogal teleurgesteld over, omdat de game ineens heel makkelijk is gemaakt in vergelijking tot de originele versie voor de Nintendo DS. De enige game van Nintendo waarvan ik zeker weet dat ik hem ga kopen, is The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, maar ik verwacht eigenlijk niet dat de game dit jaar nog zal verschijnen. Wel heb ik mijn oude 3DS onlangs weer eens uit de kast gehaald en daardoor heb ik toch wel weer een game op mijn lijstje staan die ik wil kopen, maar dat is geen game van dit jaar. Ik heb Majora’s Mask veel gespeeld op de GameCube, maar nu wil ik hem ook graag proberen op de 3DS. Misschien geeft die gekke maan me dan wel weer nachtmerries.

onbekend

Celine gaat ook voor …

De meest felbeerde Nintendo-game is voor mij zonder twijfel de sequel van Zelda: Breath of the Wild. Ik ben nooit een grote fan van Zelda geweest, maar na het lezen en horen van goede reviews moest ik BotW een keer gespeeld hebben. Dit was dan ook mijn allereerste gekochte Switch-game en behoort nu tot één van mijn favoriete games. Er valt zoveel te ontdekken in de wereld van BotW, waardoor het lijkt alsof je nooit uitgespeeld raakt. Ik heb meer dan honderd uur besteed in de game en nog steeds is de game niet honderd procent voltooid. Je kunt werkelijk alle kanten op met BotW. Zo kun je je richten op het hoofdverhaal en uitdagende bazen verslaan, maar ook bewoners van verschillende stammen helpen of geheime plekken bezoeken. Daarnaast heb je kleine puzzels die je de gehele game moet oplossen, maar deze worden niet vervelend door de variaties erin. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar het vervolg erop. Natuurlijk verwacht ik wat aanpassingen en vernieuwingen, maar hoop ik dat het dezelfde speelstijl gaat behouden als haar voorganger.

onbekend

Wat is jouw felbegeerde Nintendo-game van 2022? Ga je ook voor Breath of the Wild 2 of heb je een andere titel in gedachten? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?