Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Mortal Kombat-personage?

Geplaatst: 24 april 2019 16:00

Mortal Kombat 11 ligt in de winkels en de game is door onze eigen Rudy lyrisch ontvangen. Hij beloonde de nieuwste telg van Netherrealm Studios met 4,5 sterren in zijn review. Veel bekende koppen maken een terugkeer in de game, maar er ontbreken er helaas ook een aantal. Dat mag de pret echter niet drukken, het huidige roster is namelijk om van te smullen. Toch heeft iedereen hier op de redactie zo zijn favorieten. Met de lancering vers in het geheugen, is de vraag van vandaag dan ook een eitje. Wat is jouw favoriete Mortal Kombat-personage?

Peter is zuur over het ontbreken van Reptile

Dit is weer zo'n vraag waarbij driekwart hetzelfde zal hebben, want ook ik wou voor Scorpion gaan. Met de huidige MK iteraties vind ik bijna alle characters wel gaaf en interessant. Toch, als ik goed graaf in mijn geheugen, was ik ten tijde van MK 2 vroeger nog het meest fan van een andere ninja, namelijk: Reptile. Net als in de kitscherige American Ninja films gaan de ninja's in Mortal Kombat niet voor stealth, maar meer voor fashion statements. Ja, het is wéér een kopie met enkel andere houding en moves en shit, maar hij is een gemeen reptielenbeest die gif spuugt en zwevende gifballen kan maken. Tevens is hij de eerste secret character uit de gamereeks. Maar hij is vooral green, supergreen, bitches. Fabulous!

Patrick Meurs slaat Hanzo Hasashi a.k.a Scorpion aan de haak

Op de vraag wie het ultieme personage in de hele Mortal Kombat-franchise is, valt maar één antwoord te geven. Scorpion, de wraakzuchtige ‘spectre from hell’ die eigenlijk gewoon Hanzo Hasashi heet, is bazer dan baas en de slechterik die je eigenlijk niet kan haten. Stiekem wil iedereen Scorpion zijn en met een kunai gooien terwijl je met je mannelijkste en Ed Boon-erigste stem “GET OVER HERE” scandeert, hopende dat je zo je kopje koffie van het aanrecht af kunt plukken zonder je luie aars van de bank af te torsen. Maar ja, dat kan alleen Scorpion en daar betaalt hij de prijs van het dood zijn voor. Desalniettemin zou menig MK-fan zijn linkerbal afstaan om Scorpions swag te hebben. Het is dan ook niet voor niets dat onze geel/zwarte rakker met regelmaat de cover van de game siert en het vaak al matten is voor de game opgestart is, want “IK KIES SCORPION AL!!!”.

onbekend

Timo kiest ijskoud voor Sub-Zero

Mijn favoriete Mortal Kombat-personage is Sub-Zero. Maar dan wel de variant nadat hij de Lin Kuei heeft verlaten, want zonder masker vind ik hem toch echt stoerder. Bovendien maken zijn zichtbare littekens hem echt een strijder om rekening mee te houden, mocht je zijn pad kruisen. Overigens speelt het ook mee dat ook Sub Zero mét masker gewoon kwestie is van copy-paste van alle characters uit de Lin Kuei. Nee, zo simpel kom je er niet vanaf. Het verhaal is eigenlijk dat het de broer van de originele Sub Zero moet zijn. Maar volgens mij weet Netherrealm Studios zelf niet eens meer hoe dit verhaal loopt. Zijn moves zijn doeltreffend en relatief eenvoudig waardoor ik bij hem bleef plakken. Plus, met Scorpion had ik vroeger wat minder, dus zijn angstgegner pur sang is dan een mooie vechter voor mij. Trouwens, de cyborg-variant uit MKX is zeker een tweede plaats waard.

Philip is vurig gepassioneerd over Liu Kang

Ook ik zou gaan voor Scorpion of Sub-Zero, maar helaas zijn deze al gekozen. Gelukkig is er nog Liu Kang met wie ik aardig wat rondjes heb gespeeld. Hij draait al een tijd mee in het Mortal Kombat-universum en was altijd één van mijn favorieten. Elk personage dat in die tijd qua vechtstijl een beetje op Bruce Lee leek had mijn voorkeur. Daarbij was hij een shaolin monnik die Shang Tsung een lesje ging leren. Hij is een beetje een personage voor beginners, maar kan toch aardig veel schade aanrichten. Zijn fatalities waren in het begin wat milder dan bij zijn tegenstanders. Gelukkig wordt dit in de volgende delen aangepast. Liu Kang verandert door de gebeurtenissen in alle delen van een brave borst naar een bezeten leider van de Netherrealm. Zijn relatie met zijn mentor Raiden is ook interessant en verandert in de loop der jaren en niet ten goede. Het is vaak leuk als een personage een ontwikkeling doormaakt en ik ben benieuwd wat Mortal Kombat 11 ons op dat vlak gaat bieden.

Een lekker rijtje met alleen maar classics! Wat is jouw favoriet. Ga je ook voor een klassieker of zit je meer te denken aan een nieuwer personage?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mortal Kombat 11

Series

Mortal Kombat

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 april 2019

Ontwikkelaar

NetherRealm Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord