De Rondvraag: Wat is tot nu toe je favoriete game van 2022?

De gamewereld heeft niet stilgestaan ondanks de kleine vertragingen door de perikelen van afgelopen jaren. We zitten al een half jaar in 2022 en dit is tot zo ver een goed jaar geweest voor gamers, want er zijn al aardig wat games uitgekomen. We hebben het vervolg op Horizon Zero Dawn, Forbidden West, kunnen spelen en konden weer proberen een racekampioen te worden in Gran Turismo 7. Daarnaast hebben we een uitdagende en belachelijk grote open wereld kunnen verkennen in Elden Ring. Ook zijn recentelijk Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Resident Evil 7 naar de nieuwe generatie consoles gekomen en Persona 5 Royal komt ook die kant op. 2022 lijkt een goed gamejaar te worden zeker met God of War: Ragnarok, Breath of the Wild 2 (hopelijk) en Hogwarts Legacy op de agenda. Helaas moeten we daar nog even op wachten, maar omdat er toch veel goede titels zijn uitgekomen, vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete game van 2022 tot nu toe is.

Eilish nomineert voorlopig We Were Here Forever

Het afgelopen halve jaar heb ik al heel wat nieuwe games mogen spelen die me zeker wel bevielen. De Japanse horrorgame Ikai, die beter was dan ik had verwacht. Midnight Ghost Hunt, die ik met veel plezier heb gespeeld met Patrick, Jolien en Anita. Martha is Dead, al viel het einde voor mij een beetje tegen. Een favoriet kiezen is niet meteen makkelijk, maar uiteindelijk kan ik toch met zekerheid zeggen dat We Were Here Forever tot nu toe mijn favoriete game van 2022 is. De game bleef interessant van het begin tot het einde en hij brengt het belang van samenwerken echt naar een nieuw niveau. Anita en ik hebben er veel lol mee gehad. Ook veel hoofdpijn, maar die was het wel waard. Een intelligente game die er ook nog eens echt goed uitziet en een sfeervolle artstijl heeft. En tot nu toe mijn absolute favoriet van dit jaar tot nu toe.

We Were Here

Nils bekroont Kirby tot voorlopige winnaar

Een game hoeft niet altijd exceptionele dingen te doen om vermakelijk te zijn - als het maar een leuke ervaring is. Om die reden is Kirby en de Vergeten Wereld mijn favoriete game van 2022 tot nu toe. In het nieuwste avontuur van onze roze vriend reis je voor het eerst af naar verschillende driedimensionale werelden. Zoals vanouds zuig je alles op wat op je pad komt, verzamel je allerlei voorwerpen en probeer je het einde van de kleurrijke levels te halen. Kirby en de Vergeten Wereld is Kirby zoals je gewend bent, maar nu met de toevoeging van een Z-as. Heeft de game het genre een duwtje in de rug gegeven, zoals bijvoorbeeld Elden Ring dat deed met soulslikes? Nee, totaal niet. Maar dat is helemaal prima. Kirby en de Vergeten Wereld is een uitstekende game op zichzelf en biedt de perfecte basis voor de Kirby-serie om nog verder te innoveren. Absoluut mijn favoriete game van het jaar tot dusver.

Kirby10

Ook Claudia heeft Elden Ring gespeeld

Het zal je misschien niet verbazen, maar mijn favoriete game die dit jaar is uitgekomen, is Elden Ring. Waarschijnlijk zal ik niet de enige zijn die dit antwoord geeft, maar ook ik vind FromSoftware’s nieuwste game ontzettend vermakelijk. Ik ben namelijk iemand die graag avonturen beleeft waarbij ik gewoon lekker mijn gang kan gaan en het echte leven even helemaal kan vergeten. De laatste tijd zijn er maar weinig games uitgekomen waarbij ik het gevoel had dat ik dit kon. Tegenwoordig schijnt alles namelijk om snelle multiplayer potjes, microtransacties en live service-games te draaien. Het was dan ook verfrissend om te zien dat het ook nog mogelijk is om in een grote open wereld een fantastisch avontuur te beleven, waarbij ik ook nog eens word uitgedaagd. Tot nu toe dus mijn favoriete game van dit jaar. Stel me deze vraag aan het einde van het jaar opnieuw en dan heb ik wellicht wel een ander antwoord voor je.

Elden Ring16

Kyllian verkent graag de duisternis in The Serpent Rogue

Ik heb al een paar leuke games gespeeld dit jaar, maar de games die me tot nu toe het meeste zijn bijgebleven zijn de duistere games, met name V Rising en The Serpent Rogue. Van die twee heeft The Serpent Rogue toch mijn hart het meeste gestolen met zijn charme. Hoewel de wereld duister is, blijft het luchtig en zit er humor in. Daarnaast is de vormgeving van de game heel leuk gedaan. Ook het samenstellen van eigen brouwsels en ingrediënten vind ik leuk. Rustig dwalen door het landschap geeft de game een onverwacht rustgevend karakter. Er zijn ook vijanden in de buurt, maar ze bestrijden is misschien niet de meest voor de hand liggende strategie. Dit geeft de game een uniek karakter waar ik wel van hou.

The Serpent Road

Wat is jouw tot nu toe favoriete game van 2022 of ben je daar nog niet aan toegekomen door je enorme backlog? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?