Fall Guys

  • Ontwikkelaar Mediatonic
  • Eerste releasedatum 4 augustus 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , Xbox Series
  • Genre Party , Battle Royale
  • Gameliner score

De Rondvraag: Wat vinden we van Fall Guys?

In 2020 werden veel gamers verrast door een nieuwe Battle Royale game, Fall Guys: Ultimate Knockout die ontwikkeld is door Mediatonic. Deze game verscheen op de PlayStation 4 en Microsoft Windows, en werd door veel gamers omarmd. In deze Online multiplayer worden zestig spelers in een veld gedropt met allerlei hindernissen die doen denken aan Wipeout. Het doel is om zo snel mogelijk de finish te bereiken door de hindernissen te nemen of te ontwijken als de andere spelers je tenminste niet in de weg zitten of tegenwerken. Na elk veld vallen er een aantal spelers af, totdat je met een kleine groep in het laatste veld de kroon proberen te bemachtigen om als enige overwinnaar de ronde te winnen. Ook ik heb een x aantal uren in de game gestoken. Helaas, zonder een kroontje te bemachtigen, maar dat mocht de pret niet drukken. De hype lijkt iets te zijn gedaald, maar nu Fall Guys naar consoles van Microsoft en Nintendo is gekomen en je deze cross play met elkaar kunt spelen zal de hype waarschijnlijk weer oplaaien. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat zij van Fall Guys vinden.

Nils vindt het concept van de game briljant

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de initiële hype rondom Fall Guys compleet heb gemist. Ik was in Duitsland op vakantie en genoot van het leven, toen de game explodeerde in populariteit. Daardoor kwam ik pas een tijd later op YouTube in aanraking met de game. Ik heb de game zelf nog niet gespeeld, maar wauw, wat een concept. Ik snap volledig waarom de Fall Guys zo verschrikkelijk populair is geworden. De klunzige, maar oh zo vermakelijk uitziende gameplay, de tientallen crossovers en de herspeelbaarheid maken dit een game die ik zeker ga checken. Gelukkig krijg ik daar binnenkort eindelijk een mooie kans voor met Fall Guys op de Nintendo Switch. Ik ben benieuwd hoeveel kroontjes ik kan veroveren!

Fall Guys27

Jolien vindt Fall Guys vermakelijk

Ik heb Fall Guys ooit in de sale op Steam gekocht en soms start ik de game even op om het nieuwe seizoen te spelen. Ik kan het niet elke dag spelen, maar Fall Guys is de ideale game om op te starten na een drukke dag of week. Even je verstand op nul zetten en je even nergens anders zorgen over hoeft te maken dan de beste boon te worden en de kroon te bemachtigen. Of om gekke kostuums aan te schaffen om je boon net iets unieker te maken dan de rest. Ik verwacht dat Fall Guys veel nieuwe spelers krijgt de komende weken nu het free-to-play is en dat er een aantal het in ieder geval net zo vermakelijk vinden als ik.

Fall Guys28

Bij Evelien staat het op de radar

Wat vind ik van Fall Guys? Dat is een goede vraag. Dit is echt zo’n game waar ik op zich wel bekend mee ben, maar ik heb het zelf nooit gespeeld. Niet omdat het me niet leuk leek, maar omdat mensen in mijn omgeving het niet speelden. Dit is echt zo’n game die het leukste is om samen te spelen. Tuurlijk, het kan ook hartstikke goed alleen gespeeld worden, maar ik speel dan liever een game die ik samen met mijn vrienden kan spelen, zoals Minecraft of League of Legends. Maar nu de game gratis is, denk ik er toch wel over na het een keer te proberen. Ik heb altijd met veel plezier naar streamers gekeken die de game aan het spelen waren. Op een of andere manier was Fall Guys ook altijd een game die voelde alsof die free-to-play zou moeten zijn. Ik denk omdat het voor mij nooit een game zal zijn waar ik uren en uren in zou stoppen. Af en toe een potje, maar daar houdt het ook wel mee op. Dus ik ben erg blij dat de game nu inderdaad gratis is. Misschien dat ik binnenkort toch eens een paar rondes ga proberen.

Fall Guys29

Anita begrijpt de hype nu beter

Toen Fall Guys uitkwam, had ik geen idee wat ik ervan moest vinden. Het zag er leuk en bizar uit, maar wie zit hier nu op te wachten? Nou, blijkbaar heel veel mensen, want de game was direct populair. Toch heb ik lang het idee gehad dat Fall Guys voor een aantal potjes leuk is en dat je het daarna nooit meer speelt. Daar ben ik op teruggekomen. Sinds enkele weken heb ik Fall Guys in bezit en al gauw speelde ik elke dag een uurtje. Het is een game die makkelijk op te pakken is, maar winnen is dan weer niet zo eenvoudig. De kracht van Fall Guys zit volgens mijn juist in de Battle Pass, die voorheen gratis was, omdat je dan verschillende outfits kan verzamelen. Ik dook in Fall Guys op het moment dat er twee outfits van Ghost of Tsushima in de Battle Pass zaten. Hierdoor heb ik in een korte tijd veel Fall Guys gespeeld, omdat ik die twee outfits per se wilde hebben. Ondanks dat de frustraties af en toe hoog oplopen, omdat spelers in de weg lopen of je vastpakken blijft het een grappige en vermakelijke game. Door de vele verschillende mappen voelt het ook niet snel saai aan. Nu Fall Guys free-to-play is en je moet gaan betalen voor de Battle Pass, denk ik niet dat ik nog vaak de game induik. Maar ik begrijp nu wel de hype die de game de afgelopen jaren heeft ontvangen.

Fall Guys26

Wat vind jij van Fall Guys? Ben een al een veteraan of moet je nog instappen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?