De Rondvraag: Wat vond je van E3 2021?

Geplaatst: 16 juni 2021 17:00
-

De E3 is net voorbij en de afgelopen twee weken hebben we genoeg gespeculeerd over onze vermoedens rond de E3. Dit kun je teruglezen in de Rondvraag over de nieuwe game voor de Xbox en in de Rondvraag over de nieuwe game van Nintendo. We hoeven niet meer te speculeren, want de kogel is door de kerk. Was het online evenement de moeite waard of ben je teleurgesteld in het gene dat ze ons hebben laten zien (of niet hebben laten zien)? Heeft Microsoft kunnen vlammen met hun line-up aan games of ben je wederom teleurgesteld? Hebben Nintendo en Ubisoft de show weten te stelen of ben je nog steeds verguld met de releasedatum van Elden Ring? Of ben je van mening dat de E3 weinig heeft toegevoegd en vind je dit hele evenement overbodig? De meningen zijn verdeeld en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat zij vonden van de E3 van 2021.

Anita bedankt Ubisoft en Xbox & Bethesda

Aah de E3, wat een druk en gaaf weekend was het. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de E3 als geheel. Al vond ik het teleurstellend om te zien dat de Guerilla Showcase alle goede indie-games in de eerste showcase voorbij liet komen. Ik had ook meer verwacht van Nintendo, maar dat is puur omdat ik hoopte op andere games. Metroid Dread was nu zo’n aankondiging waar ik op zat te wachten, ondanks dat het niet mijn game is. Hetzelfde geldt voor Mario + Rabbids, maar dat werd al bij Ubisoft getoond. Voor mij hebben Ubisoft en Xbox de E3 dan ook echt gewonnen. Uiteraard door Starfield, maar ook Redfall en A Plague Tale Requiem waren de grote verrassingen. Ik had niet gedacht zo snel al met het vervolg op Plague Tale: Innocence te kunnen starten. Als fan van Ubisoft was ik ook dit jaar weer super tevreden. De klapper voor mij tijdens deze E3 was de aankondiging van de Discovery Tour van Assassin’s Creed Valhalla. Met daarbij het extra nieuws dat de game nog een jaar wordt ondersteund. Je ziet dat Ubisoft dit bij steeds meer games gaat doen, maar voor een Assassin’s Creed game is dat echt een verrassing. De redactieleden die samen met mij waren, hebben dat wel meegekregen, haha.

Eilish mist de magie van het onbekende

Aangezien het evenement weer volledig online was, verwachtte ik er niet al te veel van. Over het algemeen zijn dit soort shows überhaupt één grote poppenkast wat mij betreft. Het is natuurlijk gaaf als er nieuwe dingen bekend worden gemaakt, maar dat viel dit jaar nogal tegen. Er zaten wel wat kleine verrassingen tussen, maar de meeste dingen waren of al bekend, of al net van tevoren gelekt op internet. Dat haalt toch de magie er wel een beetje vanaf. Om even terug te komen op het woord poppenkast, één van de dingen die ik erg ongemakkelijk vond aan de E3 waren de gemaakte of over-the-top hosts. Ik weet dat dit een normaal ding is voor dit soort shows, maar ik blijf het enorm cringy vinden. Vooral de show van Devolver Digital vond ik vreselijk ongemakkelijk en gemaakt. Gelukkig zaten er een aantal shows tussen die dit toch wel goedmaakten, zoals Nintendo en Xbox. Ook Ubisoft liet wel wat leuke dingen zien. Dus al met al ben ik zeker tevreden.

Claudia vond het erg matig

Inmiddels ben ik het wel gewend dat de E3 niet heel erg spannend meer is. Ik vind het dan ook niet gek dat grote namen als Sony en EA hebben besloten om er niet meer aan mee te doen. Dit jaar is dat niet anders. Ik was wel blij dat we eindelijk beelden van Starfield hebben mogen zien en nieuwe beelden van Breath of the Wild 2. Echter zijn er geen grote aankondigingen meer geweest die mij echt omver hebben geblazen. Ik hoopte toch echt dat er dit jaar wat meer spektakel zou zijn, maar helaas werd ik lichtelijk teleurgesteld. Dan maar wachten op The Game Awards aan het einde van het jaar.

Bram vond dit één van de beste E3-shows in jaren

Vaak bekijk ik E3 en word ik betrapt op het gevoel van teleurstelling. Ik beleef een mild verdrietige sensatie, om vervolgens een paar dagen later bij te draaien. Deze E3 was alles anders. Wat een games en wat een aankondigingen. Ik zou deze Rondvraag kunnen invullen door simpelweg jullie te laten weten voor welke games ik enthousiast ben. Maar laat ik het kort houden, we hebben geweldige dingen gezien tijdens deze E3. De grote winnaars? Xbox, Nintendo en Ubisoft hebben uitstekende shows neergezet met de dikste titels. In team Xbox konden we genieten van de verbeterde Halo Infinite, Forza Horizon 5, Redfall, Psychonauts 2 en de lijst gaat maar door en door. Nintendo kwam zelf met wat pareltjes, maar een speciale shout-out naar Metriod Dread. Ubisoft liet ons hun betrouwbare franchises zien, maar ook de gezellig Mario + Rabbids en Avatar. Tuurlijk waren er wat mindere momenten. Maar er is één koning op het gebied van deze E3. En die koning heet Elden Ring.

Hoe heb jij de E3 ervaren? Ben je tevreden met het gepresenteerde of baal je wederom vanwege het gebrek aan verrassingen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord