De Rondvraag: Welke nieuwe game van Nintendo wil je zien tijdens E3 2021?

Geplaatst:

Het wordt een spannende tijd voor Nintendo. Krijgen we iets nieuws te zien op hardware-gebied, worden we verrast met een onverwachte aankondiging of komt er eindelijk meer nieuws over een nieuwe Mario-game, een nieuwe Metroid Prime of de nieuwe Breath of the Wild? We wachten allen op de nieuwe Nintendo Switch Pro en het is hoog tijd voor een upgrade, maar of dat dit jaar gaat gebeuren, blijft de vraag. Als dit niet hun showstopper wordt dan zou er zeker iets bekend moeten worden gemaakt over de game met een loodgieter, met een vrouwelijke premiejager of met de held die Hyrule moet redden. Natuurlijk zou nieuwe samenwerking met een andere ontwikkelaar ook een geweldige verrassing kunnen zijn zoals in het verleden met Ubisoft. Het is nog even afwachten, maar gelukkig kunnen we nog even speculeren. In de Rondvraag van vorige week hadden we het over de game die je het liefst wilt zien tijdens de E3 voor de Xbox, maar deze week is Nintendo aan de beurt. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke game van Nintendo zij willen zien tijdens de E3 2021.

Nils vestigt zijn hoop op de loodgieter in het rood

Wat er ook gebeurt op de E3 tijdens de presentatie van Nintendo, ik mag niet klagen. In de afgelopen Nintendo Direct en de maanden daarna hebben al mijn favoriete Nintendo-series nieuwe titels ontvangen. Ik kan nog steeds niet geloven dat we volgend jaar aan de slag kunnen met een kersverse Splatoon-game. Toch heb ik nog een droom die Nintendo vooralsnog niet waargemaakt heeft. Inmiddels sta ik bij de redactie bekend als ‘de gast die ruim tweehonderdvijftig uur in New Super Mario Bros. 2 heeft gestoken’. Zeg wat je wilt over die games, maar vermakelijk zijn ze zeker. Als de artstyle een oppoetsbeurt krijgt en de gameplay vrijwel identiek blijft aan die van de New Super Mario Bros-reeks, maak je mij helemaal blij. Stel je eens een nieuw 2D Mario-avontuur voor met de handgetekende art style uit het officiële Mario-artwork. Daar zou ik gerust nogmaals tweehonderdvijftig uur voor vrijmaken.

Anita laat zich graag verrassen

Om eerlijk te zijn maakt het mij niet heel veel uit wat Nintendo allemaal gaat tonen. Een groot gedeelte van de exclusives heb ik nog niet gespeeld en ik ben niet heel enthousiast over een nieuwe Breath Of the Wild. Het zijn vooral de mogelijke remakes of al aangekondigde remakes waar ik naar uitkijk. Uiteraard ben ik altijd te porren voor een nieuwe singleplayer Mario-game, dus als ze een Mario Odyssey 2 aankondigen zou dat een mooie verrassing zijn. Een soortgelijke game met Yoshi of Toad in de hoofdrol zou trouwens ook niet verkeerd zijn. Deze twee personages hebben natuurlijk al hun eigen korte puzzel game gehad, maar iets groters zou erg leuk zijn. Ik hoop dus eigenlijk dat Nintendo mij weet te verrassen, zoals ze een aantal jaar terug deden met Mario + Rabbits Kingdom Battle.

Claudia wil de nieuwste Pokemon-games checken

Als je de Rondvraag van 26 mei hebt gelezen, dan weet je dat mijn hoop gevestigd is op Nintendo deze E3. In die Rondvraag heb ik al aangegeven meer te willen zien van onder andere Breath of the Wild 2, Metroid Prime 4, Bayonetta 3 en de nieuwe Pokémon-games. Eigenlijk staat het al vast dat in ieder geval een aantal van die games voorbij zullen gaan komen, maar het meeste kijk ik toch echt uit naar de Pokémon-games. We weten dat er twee nieuwe aankomen en hoewel ik tijdens de aankondiging ontzettend sceptisch was, krijgt mijn nieuwsgierigheid langzaamaan de overhand. All aboard the hype train, choo choo.

Jolien kijkt uit naar Breath of the Wild 2

Als ik op iets hoop bij de Nintendo Direct aankomende dinsdag, is het om eindelijk wat nieuws te horen over The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Het is al twee jaar geleden sinds wij die ene teaser trailer hebben gezien en het wordt naar mijn mening hoog tijd dat Nintendo er weer iets nieuws over naar buiten brengt. Al is het maar een releasejaar, dan ben ik al tevreden. Ik ben zelf nog niet helemaal zeker of dit gaat gebeuren, maar als het zo is dan is mijn E3 al helemaal geslaagd.

Gaat Nintendo los dit jaar tijdens de E3 2021? Op welke game van Nintendo zit jij te wachten? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord