De Rondvraag: Welke game heb je 100% uitgespeeld met trots?

Games zijn natuurlijk vermaak en zorgen voor vele uren aan plezier. Toch geeft het uitspelen van de ene game meer voldoening dan de andere. Games die je echt waardeert, wil je niet alleen uitspelen. Je wilt alles vinden en iedereen verslaan, zodat je alles wat de ontwikkelaar in de game heeft gestopt eruit hebt gehaald. Het gaat niet altijd om het verslaan van moeilijke bazen, want soms moet je een bepaald item vinden of iets speciaals doen op een bijzondere locatie. Vroeger was het altijd gokken of je alles gedaan had, maar met de Trophies of Achievements heb je een goede leidraad. Persoonlijk ga ik alleen voor de 100% als ik de game echt leuk vind, want sommige games zijn makkelijk voor 100% uit te spelen, maar hebben geen substantie (en dit zou dus een negatieve bijdrage zijn). Zoals je een aantal weken geleden hebt kunnen lezen in de Rondvraag, houden de redactieleden wel van moeilijke games en daarom vroeg ik aan hen welke game zij 100% hebben uitgespeeld met trots.

Evelien gaat voor Assassin’s Creed: Odyssey

Compleet uitgespeeld én trots op? Goh, dat is een goede vraag. Ik ben niet zo vaak bezig met achievements. Het is wel leuk om ze te krijgen, maar ik heb er vaak het geduld niet voor. Een kleine zoektocht door mijn game library vertelt mij dat ik Machinarium en LostWinds compleet heb uitgespeeld. Leuke games, maar ik kan niet specifiek zeggen dat ik hier echt trots op ben. Als ik kijk naar games waarbij ik het verhaal heb uitgespeeld, maar niet alle achievements heb gehaald, wordt het groepje iets groter. Dan is de game waar ik het meest trots op ben Assassin’s Creed: Odyssey. Hoewel ik van games als GRIS of Assassin’s Creed: II ook intens heb genoten, heeft Odyssey een speciaal randje voor mij. Allereerst was Odyssey één van de eerste echt grote games die ik volledig heb uitgespeeld, inclusief alle DLC’s. Daarnaast was het verhaal erg interessant en heb ik daar erg van genoten. Maar waar ik eigenlijk nog wel het meest trots op ben, is dat ik een game waarin sneaken zo belangrijk is, heb kunnen uitspelen. Ik ben namelijk meer van het aanvallen en hopen op het beste. Niet echt geschikt voor Assassin’s Creed. Maar het is me gelukt en daar ben ik toch best trots op. Oh, en ik had een paard met paarse vleugels als kers op de taart.

onbekend

Bram is een echte achievement-jager

Als jullie actief zijn op onze Discord-server, dan zie je het zo nu en dan voorbijkomen. Ik die vol trots mijn nieuwste 100% uitgespeelde game laat zien. Nu heb ik mijn lijstje er even bij gepakt en ik moet zeggen dat er toch redelijk wat games tussen zitten, waarvan ik niet gedacht had dat ik de 100% zou halen. Nu zijn sommige games vanzelfsprekend. Denk hierbij aan je Telltale-games, waarbij je één keer door het verhaal banjert en dan zit het er alweer op. Maar bij sommige games kwam er wat meer kijken. Hades was een grind die bijna honderd uur duurde, maar dan heb je ook wat. Het echte einde bekijken was een heerlijke afsluiter. Cuphead haalde regelmatig het bloed onder mijn nagels vandaan, vooral die fucking robot, ugh. Maar doorstrijden en je prijs is daar. De 100% uitgespeelde game die toch mij bij het meeste bijblijft, is Dark Souls III. Nog één zielig itempje had ik nodig, maar daarvoor was een flinke grindsessie noodzakelijk. Dezelfde twee Silver Knights waren de klos. Ik zette een nieuw album aan op de achtergrond en ik ging beginnen. Ik heb dat gehele album denk ik vier keer kunnen luisteren, voordat ik eindelijk had wat ik nodig had. De 100% halen is niet altijd gezellig, maar ik ben trots op het lijstje dat ik nu heb. Elden Ring is mijn volgende doelwit! Want ik 100% alleen de games, waarvan ik denk dat ze het verdienen.

onbekend

Anita gaat niet voor achievements

Ik ga deze rondvraag iets anders interpreteren, want ik ben geen achievement hunter. Ik vind het namelijk verschrikkelijk om gestuurd te worden in games. Ik heb vaak helemaal geen zin om met een specifiek wapen honderd vijanden neer te knallen en speedrunnen doe ik ook niet aan. Hierdoor heb ik eigenlijk alleen alle achievements gehaald bij Hellblade: Senua’s Sacrifice, Chernobylite en wat kleinere indie-games. Bij deze games zijn de achievements namelijk puur gebonden aan het verhaal en het ontdekken van de wereld. Juist omdat ik niets om achievements geef, ben ik hier ook niet echt trots op. Waar ik wel erg trots op ben, is dat ik de afgelopen jaren drie games van dezelfde franchise voor 100% heb uitgespeeld. Ik bedoel hiermee dat ik het verhaal en alle sidequests heb voltooid. Alle minigames heb gedaan en alle verzamelobjecten en geheimen heb verzameld en ontdekt. Waardoor ik automatisch in elk hoekje van de wereld ben geweest. Die games zijn: Assassin’s Creed Origins + DLC, Assassin’s Creed Odyssey + DLC en Assassin’s Creed: Valhalla. Doordat ik alles uit de games heb gehaald heb ik volop kunnen genieten van de wereld en elk stukje lore. Het heeft mij wel ongeveer 464 uur gekost, terwijl ik nog de twee uitbreidingen van Valhalla moet spelen. Je kunt het tijdverspilling noemen, maar ik ga ervan glunderen.

onbekend

Claudia heeft iets te veel tijd in Xenoblade Chronicles 2 gestoken

Ok, over deze Rondvraag moest ik toch iets langer nadenken. Ik heb wel heel veel games uitgespeeld, maar eigenlijk vrij weinig games voor 100% uitgespeeld. Wanneer ik klaar ben met een game, dan ben ik er klaar mee. Eén van de games die ik wel van voor tot achter uitgespeeld en volledig doorgekamd heb, is Xenoblade Chronicles 2. Er is niet echt een officiële manier waarop je deze game voor 100% uit kunt spelen, maar over het algemeen wordt er met 100% bedoeld dat je alle quests en sidequests hebt gedaan, alle Blades hebt verzameld en tot de hoogste Affinity hebt getraind, alle Merc Missions hebt gedaan, alle Deeds hebt verzameld, alle Unique Monsters en Superbosses hebt verslagen, alle gebieden tot het hoogste level hebt vrijgespeeld, alle wapens en uitrusting hebt verzameld en nog een paar dingen. Toen ik de game voor het eerst speelde, verbaasde het mij hoeveel dingen er eigenlijk in deze game te doen en te verzamelen zijn. Toen ik na meer dan honderd uur spelen eindelijk de game had uitgespeeld, kwam de patch uit die New Game+ toevoegde. Ik besloot dus de game nogmaals op te starten en tijdens mijn New Game+ alles te verzamelen, vinden en doen wat er maar te doen was in de game. Ik kan nu wel zeggen dat ik de game volledig uitgekamd heb en wel meer dan vierhonderd uur van mijn leven heb verspild. Ach, het gaf me wel een voldaan gevoel.

onbekend

Welke game heb jij 100% uitgespeeld met trots of vind je dit totaal onbelangrijk? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?