De Rondvraag: Welke games verdienen een remake?

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 22:29

Zoals je wellicht hebt gemerkt, heeft Gameliner een volledige make-over gekregen. Daarom is het een leuk idee om bij deze editie van De Rondvraag hier een beetje op in te haken. We hebben de aan de redactie gevraagd van welke games ze nu het liefst een remake zouden willen zien. Steeds meer oude geliefde klassiekers krijgen een tweede leven. Zo kunnen we nu met bikkel-Indiaan Turok weer dino's afschieten zonder hoofdpijn te krijgen van die N64 graphics of het ravijn in te lopen vanwege de oldskool baggerbesturing. Binnenkort kunnen we ook weer met Spyro aan de gang, die net zo'n mooie remake-over (ja dat woord bedenk ik zo eventjes) krijgt als Crash Bandicoot. Wij hopen in elk geval vurig dat de games die wij hieronder hebben uitgekozen ook een glorieuze make-over krijgen, en dan het liefst voordat we de pijp uitgaan.

Rudy met Space Quest en King's Quest

Het rappe tempo waarin games remasters, remakes, ports en andere re-zooi krijgen is bijna absurd te noemen. Met de ene ben ik blij, maar met de andere vraag ik mij af waarom de game in hemelsnaam een remake krijgt. Zeker als het om games gaat die nog geen twee generaties geleden zijn verschenen. Nee, we moeten veel verder terug. Spyro? Tof! Crash Bandicoot? Tof! Dark Souls Remastered? ehhh, hoezo, heb ik die game niet nog op de PlayStation 3 gespeeld? Daarom heb ik besloten om een tweetal series uit de oude doos te trekken. King's Quest en Space Quest zijn voor mij het absolute hoogtepunt van point-and-click adventures. Sierra was een serieuze ontwikkelaar en wist avontuur na avontuur op mijn oude, ratelende, floppy disk vretende computer te toveren. King Graham heeft afgelopen jaar een nieuw deel in de serie gehad, maar niets verslaat de classics. Ik wil meer van Cedric de lame-ass uil en meer puzzelen damnit!

Devin met Super Mario Sunshine

Deze vraag had beter kunnen luiden “Welke game verdient GEEN remake”, want eigenlijk is deze vraag niet met één game te beantwoorden. Wat mij betreft komen alle Zelda-games, op Breath of the Wild na dan, geremaked naar de Switch, komt GTA San Andreas opnieuw uit maar dan in de GTA V-engine en komt Nintendo met een remake van F-zero (aangezien een nieuwe versie te moeilijk lijkt) op de proppen. Toch is er één game die ik net even wat hoger heb staan op mijn wenslijstje: Super Mario Sunshine. Ik heb deze game nooit volledig gespeeld en dat terwijl ik weet dat het een te gekke game is. Na Super Mario Odyssey is de wil naar de fleurige wereld van Super Mario Sunshine alleen maar gegroeid en zie ik dan ook graag een remake van de game op de Switch verschijnen.

Timo met Shadowman

Als er één game een remake zou moeten krijgen, dan is het Shadowman wel uit 1999. Deze game was destijds uitgekomen op de Nintendo 64, PlayStation, pc en later de Dreamcast. Ik scheet in mijn broek destijds. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige strip van Acclaim. Dat zij er een game in zagen, was een briljant idee. Het verhaal gaat over Legion, een grimmig figuur uit de Deadside die aan Jack the Ripper in 1888 de duistere krachten geeft. Zoals je mag verwachten, wordt daarmee de hel op aarde losgelaten en is het aan Mike LeRoi, a.k.a Shadowman, om de wereld te redden. Het gegeven dat er moordenaars zijn gebruikt uit het echte leven, gecombineerd met horror in een vrij te ontdekken wereld, was nog niet eerder vertoond. Destijds werd Shadowman wel eens vergeleken met The Ocarina of Time (op de N64 althans) vanwege de besturing en opzet van de game. Vandaag de dag zou de game qua setting nog steeds niet misstaan. De graphics en muziek waren het beste van het beste. Op dit moment hebben Turok 1 en 2 tezamen met Forsaken een remaster gekregen. Laat Shadowman nu ook uit de Acclaim stal komen. Hopelijk kan Nightdive studios ook Shadowman een remake geven. For we are many!

onbekend

Peter met Legacy of Kain: Soul Reaver

Het is een tricky iets, remakes. Zo had ik het bij de laatste rondvraag nog over hoe de Secret of Mana remake mij alleen maar doet terugrennen (of terugrenderen) naar het originele deel. Toch zijn er zat games die mij heel dierbaar zijn, maar vandaag de dag wel erg stug spelen met hun verouderde bouwstijl. Dat zijn de titels waarvan ik dan écht graag een remake wil zien. De game die voor mij hierbij vooraan staat, is Soul Reaver. Dit is de tweede game uit de Legacy of Kain-reeks, waarvan elke titel wel mag worden ge-revamped (snap je 'm :D). Soul Reaver is toch wel de beste uit de reeks, maar deze 19 jaar oude grimmige Zelda-stijl game speelt inmiddels nog altijd oké, maar het is met regelmaat een beetje traag en klungelig. Heel de wereld van Legacy of Kain blijft iets magisch en unieks hebben. Het geniale schrijfwerk en de karakters mis ik al vele jaren, en samen vele gamers met mij. Kom op, wek die oude vampieren weer tot leven!

Patrick met Destruction Derby

Welke game verdient een remake, vraag je? Ehmmm… dat is in mijn ogen hetzelfde hetzelfde als een kind de Jamin in trappen en zeggen dat hij maar één snoepje mag uitzoeken, maar goed. Als ik dan toch een keuze moet maken, ga ik een keertje niet voor de geijkte antwoorden die men van mij verwacht. Natuurlijk, als het aan mij lag werd de eerste Assassin’s Creed naar de huidige engine getrokken of werd het team van Square Enix van de FFVII remake gesleurd om deel VIII te remaken, maar dat is te makkelijk. Neen, in tegenstelling tot de logische keuzes, zou ik het wel leuk vinden wanneer Destruction Derby nieuwe brandstof werd ingeblazen. Waarom? Nou, zeg zelf, genoot jij ook niet intens van het tot snot rijden van je auto en die van de rest van het grid? Nou, ik wel dus. Ik heb zelfs speciaal voor Destruction Derby een Amerikaanse PS1 in huis gehaald (iets met beeldfrequentie), maar op een loeier van een 4K tv kunnen die ‘drie en een halve polygoon’ graphics niet meer. Daarnaast zijn er genoeg engines die gericht zijn op totale destructie, dus ik zou niet weten waarom het niet moet gebeuren. Dus, Ubisoft Reflections, waar wacht je nog op?

Dat is wederom een mooi lijstje met games. Hopelijk krijgen deze in de nabije toekomst een tweede leven dat ze qua gamebeleving naar the next level tilt. Welke game zou jij graag in een nieuw jasje zien verschijnen? Laat het weten in ons geremasterde reactieveld!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord