Deze week: Assassin's Creed: Brotherhood, tech, NDS en meer

Geplaatst: 21 maart 2011 11:00
Aangepast: 1 mei 2022 14:29

Net als elke week wordt het ook deze week weer een drukte van jewelste op de redactie. Het zal jullie daarom niets verbazen als ik zou zeggen dat we weer een bomvolle week voor de boeg hebben, met als hoogtepunt de releases van de iPad 2, de Nintendo 3DS en de verjaardag van DJ.

Eerst maar eens kijken wat we de afgelopen week allemaal hebben achtergelaten. Zo konden we alles lezen over de nieuwe graphics technologie waaraan Microsoft momenteel werkt. Daarnaast vertelt Sony dat ze de gewone gamecontroller nog lang niet de deur uitdoen en trekt Electronic Arts de stekker uit de demo van Crysis 2.

Artikelen

Joost en ik hebben de Cyborg R.A.T. 7 Gaming Mous en de Logitech G700 Wireless Gaming Mouse onder de loep genomen op hun functionaliteiten en of ze ook echt geschikt zijn voor het gamen. Dirk is net een kleine week van zijn skivakantieadres terug en checkt de DLC, Battle: Los Angeles van Konami. Klaas heeft zijn snowboard weer eens uit de kast gepakt en verkent Stoked: Big Air Edition op zijn Xbox 360. Ook heeft hij de nieuwste DLC van Assassin's Creed: Brotherhood voor de Xbox 360 onder de loep genomen, we hebben het dan over de The Da Vinci Disappearance-uitbreiding, welke sinds 8 maart verkrijgbaar is via Xbox Live. Yordi zwaait deze week met zijn zwaarden in Total War: Shogun 2 op de pc. Peter zal de hoofdrol vertolken in Yoostar 2 op zijn Xbox 360, van Namco Bandai en zal alles met jullie delen.

Dat we een druk programma hebben bewijst de hoeveelheid content deze week wel. Ook passeren er weer twee PSP-games deze week de revue. Justin zal Naruto Shippuden: Kizuna Drive reviewen en Michelle neemt de game God Eater Burst onder haar hoede.

Nintendo 3DS Waterblauw
De Nintendo 3DS is een nieuwe generatie handheld. Deze handheld stelt je in staat driedimensionaal te gamen op een scherm dat 10% groter is dan dat van de Nintendo DSi. Je kunt met de slider, welke aan de zijkant zit, het 3D-effect uitzetten. Ook kun je met de 3DS films kijken in 3D. De 3DS is 226 gram en bevat twee VGA-camera's op de voorkant van de handheld, welke in staat zijn 3D foto's te maken. Ook heeft de Nintendo 3DS een camera aan de binnenzijde.
Releasedatum: 25 maart 2011

Releases

Deze week verschijnt het lang verwachte, driedimensionale platform van Nintendo, de Nintendo 3DS. Wouter en ik reizen deze week af naar Nieuwegein om op ons gemak de nieuwste games te checken. Lees in de loop van volgende week verschillende reviews op de site.

De volgende games komen op 25 maart uit voor de Nintendo 3DS: Asphalt 3D, LEGO Star Wars 3: The Clone Wars, Nintendogs + Cats: French Bulldog, Nintendogs + Cats: Golden Retriever, Nintendogs + Cats: Toy Poodle, Pilotwings Resort, Pro Evolution Soccer 2011 3D, Rayman 3D, Ridge Racer 3D, Super Monkey Ball 3D, Super Street Fighter IV: 3D Edition, Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars en Tom Clancy's Splinter Cell 3D.

De website staat deze week en volgende week helemaal in het teken van de Nintendo 3DS, zoals je wellicht gemerkt hebt. Natuurlijk hebben we naast deze handheld ook een aantal andere games waar je deze week naar kunt uitkijken, namelijk Crysis 2 en Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy. Ook kunnen we deze week los gaan in de opgepoetste HD-remake van Tomb Raider: Trilogy, waarvan wij inmiddels ook al een review-exemplaar op de redactie hebben ontvangen.

Verder nog…

We hebben je hulp nog steeds hard nodig. Wij zijn er natuurlijk voor jou, jij ja, die dit artikel leest. Misschien vind je dit artikel wel helemaal niks. Daarom is jouw mening keihard nodig. Doe dus mee aan het grote Gameliner onderzoek 2011 en maak bovendien kans op goodies.

Aan het einde van de week gaat Klaas ons verrassen met een column. Altijd interessant om deze te lezen, mocht je tijd hebben. Koen zal voor ons de best verkochte games op een rijtje zetten in de NL-charts. Als het weekend tot een einde is gekomen kun je weer een nieuwe deze week op Gameliner lezen. Tot volgende week!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer