Deze week: Blur, Red Dead Redemption en meer

Geplaatst: 25 mei 2010 12:00
Aangepast: 30 april 2022 21:57

Normaal kun je 'Deze week' op de maandag lezen, maar dat is deze week eenmalig, door het Pinksterweekend, opgeschoven naar de dinsdag.

Het was een gekkenhuis op de redactie afgelopen week. Want we hebben een hoop toffe titels op de redactie binnengekregen welke allemaal moesten gereviewd worden. De agenda puilde letterlijk en figuurlijk uit en door het warme weer komt bij Klaas de stoom uit de oren. Ik beloof er volgende keer een foto van te maken.

Jullie kunnen vandaag een preview verwachten van Sander die jullie een korte blik gaat werpen op aankomende topper op de Nintendo Wii, we hebben het dan over Samurai Warriors 3.

Blur

Ik ben al een weekje weggedoken in de nieuwe racegame ontwikkeld door Bizzare Creations, bekend van de succesvolle raceserie Project Gothem Racing, genaamd Blur. Deze week kunnen jullie mijn review verwachten Is het echt zo tof als ik me eerst had voorgesteld van deze game?

Platform: pc, PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Activision
Releasedatum: 28 mei 2010

Blur is een futuristische arcade racegame, die zich afspeelt in de avond en nacht in steden als Los Angeles. Tijdens de races moet je zogenaamde power-ups oppakken, voor meer power. Het is ook mogelijk om de power-ups weg te laten uit de game. Je kunt maximaal met twintig auto's tegelijk racen op afstand of via splitscreen vanaf één console.

Red Dead Redemption

Yordi is op dit moment keihard aan het leren omdat hij examen heeft, net als Roy. Yordi wist ook niet hoe gouw hij achter zijn schoolboeken vandaan moest komen, toen hij hoorde dat hij gepland stond voor de game Red Dead Redemption die al een halve week op onze redactie ligt. Of het de moeite waard was, zul je lezen in zijn review, welke deze week zal verschijnen voor de Xbox 360. Ook de PlayStation 3-versie van Red Dead Redemption moet eraan gaan geloven, want Simon Kayzel zal deze week een prachtige review van Red Dead Redemption schrijven.

Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Rockstar Games
Releasedatum: 21 mei 2010

Red Dead Redemption speelt zich af in het wilde westen rond het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de gevaarlijke, uitgestrekte gebieden steeds meer moeten toegeven aan de invloed van de regering en de groei van het industriële tijdperk.

Prince of Persia: The Forgotten Sands

Twee weken geleden verscheen er nog een preview van Prince of Persia: The Forgotten Sands. Wouter was erg positief over de game. Inmiddels is hij al een week bezig met deze game. Deze week verschijnt er een review van Prince of Persia: The Forgotten Sands van de PlayStation 3 op de site. Of hij nog steeds zo enthousiast is zullen we zien.

Platform: Nintendo DS, Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 28 mei 2010

Prince of Persia: The Forgotten Sands gaat terug naar de Sands of Time-trilogie, omdat die toch het meest succesvol was. In de game staat natuurlijk weer de prins centraal die een groot avontuur gaat beleven.

Verder nog

  • Nick en ik zijn gaan aanstaande woensdag Super Mario Galaxy 2 checken op het kantoor van Nintendo in Nieuwegein. Verwacht deze week onze bevindingen in 'Gespeeld' en in 'Op bezoek bij'.
  • Peter is even uit zijn kart gesprongen om Alan Wake deze week te reviewen. Deze game zou Wouter afgelopen week doen, maar we zijn is de review-copy kwijt geraakt met de post. Peter gaat deze week de schade herstellen met zijn review van Alan Wake voor de Xbox 360.
  • Joost heeft zijn gevechtsvliegtuig even geparkeerd om in de wereld van Age of Conan te stappen. Lees deze week de review van Age of Conan: Rise of the Godslayer voor de pc van Joost. Ver hier vandaan, voorbij de door de Duivel geplaagde torens van Zamora en de door wind gedreven golven van de zee Vilayet, is het Rijk van Rhitai langzaam maar zeker in chaos terecht gekomen. Het land wordt bedolven onder duisternis en verderf.
  • Stephan is voor deze week weer terug van weggeweest. Hij gaat ons blij maken met een review van Darkness Within 2: The Dark Lineage voor de pc. Of hij net zo tevreden is met het tweede deel als het eerste deel zal moeten blijken.
  • Op vrijdag zullen we de prijswinnaars van Wings of Prey bekend maken en kun je kans maken op een nieuwe prijsvraag. Ik wil daarover nog niet heel veel verklappen, maar GTA liefhebbers moeten zeker onze website in de gaten houden.
  • Wouter verzorgt de column voor deze week en zoals vertrouwd krijg je van ons op zaterdag de NL Charts van de afgelopen week.

Wij zijn nog steeds opzoek naar enthousiaste redacteuren die ons een paar uur in de week willen meehelpen aan het plaatsen van nieuws, of het schrijven van andere content. Ook zoeken we mensen die onze development team wilt versterken. Voel je je aangesproken? Klik dan snel hier!

Tot volgende week!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer