Deze week: De week van de footie's

Geplaatst: 3 oktober 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het afgelopen weekend was het feest. In Utrecht werd twee dagen lang Firstlook gehouden, een event dat georganiseerd wordt door het bedrijf achter Gamekings: Blammo Event. De kaarten waren voor beiden dagen uitverkocht. "Zesduizend bezoekers konden naar binnen, dus een enorm succes", aldus de organisatie.

Robbert, Koen, Wouter en ik waren er ook bij. Naast het feit dat we het enorm gezellig hebben gehad, moesten we ook keihard werken. De komende week kunnen jullie een aantal, we hopen zelf op drie, kakelverse Gameliner TV-items verwachten.

Naast dat kunnen jullie, zoals vertrouwd, uitkijken naar heel wat geschreven content. Maar voordat we deze met jullie doornemen, eerst het belangrijkste nieuws van de afgelopen week:

- I Am Alive toont tekens van leven
- Ace Combat: Assault Horizon is goud
- Achievements Modern Warfare 3 bekend
- Gears of War 3 grootste launch in 2011
- Konami geeft grote verbeteringen aan Pro Evolution Soccer 2012
- Jade Empire krijgt vervolg
- Apple verstuurt uitnodigingen
- Video: Shank 2 is aangekondigd
- Dead Island film in de maak
- Binnenkort grote Mass Effect 3 aankondiging
- Video: Twee nieuwe trailers voor Skyward Sword
- Assassin's Creed: Revelations pc-versie pas in december
- Limited Edition Metal Gear Solid HD Collection bevestigd

Artikelen deze week op Gameliner

We hebben ook deze week weer een shitload aan artikelen op het programma staan. Zo zal Rick aan de slag gaan met een Nintendo DS-game van Nederlandse bodem. Het spel neemt je mee naar onze hoofdstad en daar moet je puzzels oplossen om het mysterie van de gestolen diamanten ontrafelen. Yordi is aan de slag gegaan met Konami's voetbalgame Pro Evolution Soccer 2012 voor de Xbox 360.

Ron, moderator van ons forum en oud redacteur, is een groot Marvel-fan. Dat wisten we en daarom hebben we gevraagd of hij X-Men Destiny voor ons wilde reviewen. Wat hij van deze game van Activision vindt kun je deze week lezen in zijn review.

Rens gaat aan de slag met Mercury Hg voor de PlayStation 3. Yordi blijft aan het voetballen, want deze week kunnen jullie ook de review van FIFA 2012 verwachten.
Komende week zullen Koen en Robbert artikelen schrijven, van games die ze gespeeld hebben op Firstlook. Peter heeft een kleine week Dark Souls in zijn bezit en deze week lezen we of hij genadeloos is afgeslacht in deze RPG-game of dat hij zijn mannetje heeft weten te staan in de duistere wereld.

Releases van deze week

- RAGE (pc, PS3 en Xbox 360
- Dark Souls (PS3 en X360)
- Tropico 4 (Xbox 360)
- WRC: FIA World Rally Championship 2 (3DS, Wii, PS3, Xbox 360 en de pc)

Vaste prik

Robbert gaat in een nieuwe 'The Fight' twee rivalen, namelijk PES 2012 en FIFA 12, tegenover elkaar zetten. Wie zal als winnaar uit de bus komen?
Op woensdag een nieuwe gehaktdag, vrijdag een nieuwe column en zondag de nieuwe NL Charts, met de tien best verkochte games van de afgelopen week.

Je kunt alleen deze week nog meedoen aan de Gears of War 3-prijsvraag. Deze week komen er ook twee nieuwe prijsvragen online: één van een voetbal-game en één van X-Men Destiny voor de PlayStation 3. Verder zullen we vandaag de winnaars van de Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond-prijsvraag bekend maken.

Volgende week maandag is er natuurlijk weer een nieuwe 'Deze week'. Tot dan!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer