Deze week: E3 2010, Gran Turismo 5 en meer

Het is alweer een tijdje geleden dat 'deze week' nieuwe stijl werd gelanceerd. Elke week blikken we kort vooruit op wat je van ons kunt verwachten, of wat niet. De tijd is erg snel gegaan. We hebben een bomvolle agenda deze week. De E3 is zojuist begonnen en natuurlijk niet te vergeten het WK in Zuid-Afrika, die afgelopen vrijdag van start ging.

Vandaag moeten Nederland en Denemarken tegen elkaar om half 2 in het station van Johannesburg. Het is alweer tien jaar geleden dat Nederland van Denemarken heeft gewonnen. Ben jij goed in het voorspellen van de standen? Doe dan mee aan onze WK Pool.

De E3 in Los Angeles is zojuist ook van start gegaan. Onze redactie zal jullie komende week op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen uit Los Angeles en live verslag doen van de persconferenties daar. Je kunt alle E3 nieuws hier vinden.

Wat gaat de E3 ons brengen dit jaar? Krijgen we een nieuwe GTA 5 of komt Rockstar met een totaal nieuwe game? Hoe zit het met de Nintendo's 3DS? En wat gaan we te weten komen over Microsofts Project Natal? Hopelijk krijgen we op al deze vragen een antwoord.

Tijden

De E3 heeft na drie mindere jaren zijn allure weer helemaal terug. Afgelopen nacht trapte Microsoft om 4:00 uur Nederlandse tijd af met de persconferentie van Project Natal.

Vanavond 19:30 uur Nederlandse tijd geeft Microsoft haar gewone persconferentie. Morgen is Nintendo aan de beurt rond de klok van 18:00 uur en Sony's persconferentie als laatste om 23:00 uur. Al deze persconferenties zijn live te volgen op Gameliner.

Wat kunnen we verwachten?

Microsoft: Deze week gaan we meer te weten komen over Microsoft's Project Natal. Er zijn nog een aantal onbeantwoorde vragen, zoals de echte naam en hoeveel het gaat kosten. De geruchten gingen rond dat het de naam Microsoft Wave gaat meekrijgen. Ook de prijs is hier en daar al wat over gespeculeerd. De prijs zou op 120 dollar zitten, maar laatst is de prijs van 79.99 euro ook voorbij gekomen.

Uiteraard zullen er een hoop titels voor Project Natal verschijnen, waaronder Joy Ride. Ook zal Rare met enkele exclusieve titels komen voor op de Xbox 360.

Nintendo: De show van Nintendo zal deels in het teken staan van Nintendo's nieuwe handheld, de Nintendo 3DS. Wat Nintendo verder nog in petto heeft is niet helemaal duidelijk. Er zal ongetwijfeld een nieuwe Mario of Zelda game aangekondigd worden. Misschien zit er wel een prijs verlaging aan te komen voor de Nintendo Wii.

Sony: De persconferentie van Sony zal grotendeels gaan over de PlayStation Move en 3D gaming. Ook zullen er nieuwe games worden aangekondigd. Misschien een nieuwe Uncharted of Resistance 3? Natuurlijk gaan we wat te zien krijgen van Nederland's trots Killzone 3D.

Gran Turismo 5

Hopelijk zal Sony ook (eindelijk) de releasedatum aankondigen van Gran Turismo 5 en meer duidelijkheid geven over de optie 3D. Of het 3D gebeuren van toevoegende waarde heeft op de gameplay zullen we meemaken.

Platform: PlayStation 3
Uitgever: Sony
Release datum: onbekend

Gran Turismo 5 is de nieuwe telg uit de GT-reeks en is een racesimulator dat zich kenmerkt door de perfectie en realisme. De game kent meer dan 1000 auto's van de bekende merken, waarmee je over tal van bekende circuits kunt racen.

Verder nog...

  • Naast het E3 geweld hebben wij ook ons vaste programma. We blijven naast de E3 helemaal in het teken van het voetbal daarom zalYordi ons vertellen wat we kunnen verwachten in PES 2011. Gaan we eindelijk weer een waardige opvolger van deel zes krijgen?
  • Wouter zal deze week voor ons een titel van Steam behandelen. De game is ontwikkeld door Futuremark Games Studio en speelt zich af in de ruimte. Is Wouter er enthousiast over? Lees het deze week in zijn review.
  • Yordi heeft op het Capcom Mini Captivate event een aantal toppers gespeeld, waaronder Senguko Basara, welke dit jaar gepland staat voor de PlayStation 3 en de Nintendo Wii. Lees zijn voorlopige oordeel in 'Gespeeld'.

Joost sluit de week af met de ene laatste column van dit seizoen en zoals vertrouwd de NL Charts van de afgelopen week.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?