Deze week: Super Mario Run

Geplaatst: 12 december 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

We kruipen langzaamaan richting het eind van het jaar. Bij de jaarafsluiting horen nu eenmaal lijstjes en de terugblikken van onze redacteurs, maar daar moet je nog twee weekjes op wachten. We gaan eerst traditiegetrouw starten met de Gameliner Awards. Je kunt vanaf klokslag vijf uur vanmiddag je stem uitbrengen op je favoriete game van dit jaar. We hebben een aantal games voorgeselecteerd waaruit jij de beste game van 2016 kunt kiezen. Je stem kan goud waard zijn, want misschien wint jouw favoriete game wel de felbegeerde Gameliner Awards-trofee. Wij gaan deze begin januari langs brengen bij de uitgever van de winnende game. Je hoeft het stemmen ook niet voor niks te doen, want met jouw stem (wat praktisch een seconde werk is) en het achterlaten van een reactie kun je kans maken op een stampvol prijzenpakket. Wat je kunt winnen? Houdt daarvoor gewoon even onze website komende weken in de gaten.

Super Mario Run

Super Mario Run komt deze week uit voor iOS-gebruikers. Je kunt de game uit de App Store downloaden. Dit is de eerste mobiele game die door Nintendo zelf ontwikkeld is. De game draait uiteraard volledig om de Italiaanse loodgieter en is met slechts één hand te spelen. Mario rent automatisch van links naar rechts over het scherm, door met je vinger op het scherm te tikken springt de besnorde held op vijanden of ontwijkt daarmee hindernissen. Timing is een essentieel onderdeel in deze mobiele game. De game heeft drie verschillende modi: Wereldreis, een singleplayermodus waarbij je zes werelden met in totaal 24 nieuwe levels doorkruist. Toad-race, in deze modus neem je het op tegen anderen in de wereld. Je neemt het steeds tegen iemand anders op in de wereld. Door meer munten te verzamelen en prachtige moves te maken kun je punten scoren bij Toad. Diegene met de meeste punten wint de race. Mijn koninkrijk, in deze modus verzamel je munten en Toads. De volledige game is vanaf 15 december verkrijgbaar voor 9,99 euro.

Je kunt deze week ook nog een prijsvraag van ons verwachten omtrent wintersportgame, Steep. Het is zeker de moeite waard om daar even de website voor in de gaten te houden, want het is zeker een awesome goodiepakket. Verder kan je de review van The Last Guardian verwachten, daar zit Rudy al enkele uren in. Lees in zijn review of The Last Guardian het wachten waard is geweest en of hij nog een band heeft weten op te bouwen met Trico, het reusachtige beest uit de game. Peter is met Dead Rising 4 aan de slag gegaan, lees in zijn review of hij het hakken en zagen tegen de grote horde zombies niet een beetje zat begint te worden.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer