Deze week: Tokyo Game Show 2010 en Ninety-Nine Nights 2 en meer

Geplaatst: 13 september 2010 12:00
Aangepast: 1 mei 2022 12:08

Het is alweer een paar maanden geleden dat de allereerste 'deze week' verscheen op Gameliner. We blikken in 'deze week' steeds kort vooruit op de week die komen gaat.

Het wordt een bomvolle week en dat betekend dat je weer een hoop content op Gameliner kunt verwachten. De redactie is de afgelopen week overspoeld met review-exemplaren en deze week komen er dan ook een aantal reviews van toffe games online.

R.U.S.E.

Zo is Wouter met de RTS-game R.U.S.E. van Ubisoft aan de slag gegaan. Joost had de game al eerder gespeeld met de bètacode die hij meekreeg op de gamescom. Wat Wouter van de game vindt lees je deze week. R.U.S.E. is een zeer originele real-time strategy game waarmee alleen brute kracht niet voldoende is om je tegenstanders te verslaan. Je moet namelijk vooral slim zijn en proberen om met venijnige listen je vijanden om de tuin te leiden. Met behulp van de Iris Zoom wordt je letterlijk in de game gezogen en kun je op een geweldige manier overzicht houden over het slagveld.

Platform: pc, PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 16 september 2010

Tom Clancy's H.A.W.X. 2

Jeremy en Peter zijn aan de slag gegaan met H.A.W.X. 2, ook van Ubisoft. Beide heren hebben de game op een ander platform gespeeld. Deze week kun je lezen wat ze van de game vonden. Met H.A.W.X. 2 stap je in 's werelds geavanceerde gevechtsvliegtuigen en neem je het op tegen anderen, kilometers boven de grond.

Platform: Nintendo Wii, pc, PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 3 september 2010 (De PlayStation 3-versie komt 9 september en de pc versie 30 september

Ninety-Nine Nights 2

Uit het niets was hij daar ineens. We hebben het hier over Ninety-Nine Nights 2 van Konami. De game kwam afgelopen week op onze redactie binnen en Michelle, met haar voorliefde voor Japanse-games, nam reviewexemplaar in haar vuistjes en zal je er alles over gaan vertellen. Ninety-Nine Nights 2 speelt zich af in een totaal verwoestte wereld. Je wordt belaagt door hordes aan vijanden die je alleen of samen online bestrijdt. Je kiest in de game of je als mens, elf of als dwerg wilt vechten. De game kent vijf verschillende verhaallijnen. De game is net als zijn voorganger een hack-en-slash game waarbij je vijanden moet neer halen.

Platform: Xbox 360
Uitgever: Konami
Releasedatum: 9 september 2010

Global Agenda

Joost heeft een dikke pc en daarom gaan bijna automatische alle games voor dat platform naar hem. Zo ook de game Global Agenda. Ik keek even op de achterkant van de game en het ziet er veelbelovend uit. Of het net zo speelt als het eruit ziet lees je deze week in de review van deze MMO-shooter. In Global Agenda speelt zich af in het jaar 2155 en het is aan jou de taak in de wereld te verlossen van de machtswellustige, onderdrukkende regering. Ook wel 'Commonwealth' genaamd. Om ze te verslaan maak je gebruik van brute wapens. Bijvoorbeeld met de mega power beams en lasers!

Platform: pc
Uitgever: Iceberg Interactive
Releasedatum: 10 september 2010

Halo Reach

Een titel die we deze week zeker niet mogen vergeten is Halo Reach, voor velen de game van het jaar. Halo Reach speelt zich af voor de eerste Halo en alles wat we tot nu toe al hebben gezien heeft ons erg gelukkig gemaakt: het speelt beter en alles ziet er ook nog eens ongelofelijk mooi uit. De mensheid is verwikkeld in een hevige oorlog met een buitenaardse ras. Wat zich afspeelt op exotische locaties. Halo: Reach speelt zich voor het eerste deel af, waarin een eenheid van zes het buitenaardse gespuis uit moet roeien.

Platform: Xbox 360
Uitgever: Microsoft
Releasedatum: 14 september 2010

Verder nog...

  • Aanstaande donderdag 16 september barst in het land van de rijzende zon de Tokyo Game Show 2010 los. Wij op de redactie zullen uiteraard met een top 5 van de show komen en we houden je op de hoogte van al het nieuws van de beurs.
  • Wil je mee discussiëren, heb je gewoon iets te melden of wil je kortweg ouwehoeren? Dit kan op ons gloednieuwe forum. Maak nu een gebruikersnaam aan en doe met ons mee. Laat weten wat je van onze site vindt en vertel dan ook meteen welke game(s) er volgens jou dit jaar de show hebben gestolen.

De week sluiten we als vanouds weer af met een kersverse column van Joost en de nieuwste trailers van de afgelopen week. Als kers op de slagroomtaart hebben we dan ook nog de NL Charts (tenminste, als we de cijfers eens een keer op tijd binnenkrijgen).

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer