Deze week: Tomb Raider en Sim City

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hoewel er afgelopen week heel wat informatie het internet is overgegaan van Assassin's Creed IV: Black Flag, moeten we deze week (lees: vandaag) de eerste informatie van deze game krijgen van uitgever Ubisoft. Mocht het nieuws wat karig zijn de rest van de week, dan hoeven we ons in elk geval met de games van deze week niet te vervelen.

Releases van deze week

Je hebt in mijn review van afgelopen weekend alles over de nieuwe Tomb Raider kunnen lezen. De ontwikkelaar, Crystal Dynamics, is met deze game een heel nieuwe weg ingeslagen. Je speelt in deze game met een nog onervaren avonturierster van nog amper 21 jaar, die op een eiland terecht komt na een schipbreuk en waar ze op haar hoede moet zijn.

De tweede grote game van deze week is SimCity van ontwikkelaar Maxis en uitgever Electronic Arts. De serie heeft net als de game hierboven een reboot gekregen. De game maakt gebruik van de nieuwe GlassBox-Engine. Je moet wel continu online blijven om de game te kunnen spelen, misschien een puntje van kritiek, maar wie heeft er tegenwoordig geen internet? De game zal voor het eerst in zijn bestaan een multiplayer krijgen waaraan je met maar liefst zestien man tegelijk in kunt deelnemen.

Mocht je niks met bovenstaande games hebben, dan kun je misschien nog een dappere poging doen in Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate van Konami, welke exclusief verschijnt voor de Nintendo 3DS.

Artikelen van deze week

We trappen de week af met een artikel van Rens over God of War: Ascension. Rens is met de demo van deze game aan de slag gegaan en vertelt zijn bevingen erover. God of War: Ascension komt exclusief uit voor de PlayStation 3 en vertelt het verhaal van een nog jonge Kratos. Justin komt eind deze week met de preview van Gears of War: Judgment voor de Xbox 360. Het avontuur speelt zich voor het eerste deel af, net na de Emergence Day. Deze week kun je ook terecht op onze site voor de preview van BioShock Infinite.

Deze week is de laatste kans om de game Dead Space 3 voor de PlayStation 3 en een Metal Gear Rising: Revengeance-prijzenpakket te winnen. Mocht je niks gewonnen hebben, dan hebben we goed nieuws. We geven binnenkort drie exemplaren van StarCraft II: Heart of the Swarm weg voor de pc. Houd Gameliner dus goed in de gaten.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer