Deze week: Uncharted: Golden Abyss en NeverDead

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Je kon vroeger nog veilig over het internet surfen, tegenwoordig moet je oppassen wat je doet op het wereld wijde web. Voordat je het weet, heb je de FBI in je nek. Het is je vast niet ontgaan maar website Megaupload is afgelopen week offline gehaald, hoewel het niet direct met games te maken heeft, maakt het me wel best wel wat zorgen.
De waarschuwing van hackersgroep Anonymous maakt de zorgen er totaal niet minder op. Ze hebben een vergeldingsactie uitgeroepen. De website moet binnen 72 uur weer online staan, anders zullen onder andere het PlayStation Network en Xbox LIVE op zwart gaan. Het zal hier niet alleen bij blijven, de website van de Amerikaanse overheid staat op de kandidatenlijst. Het is een serieuze oorlog.

Op het internet is het dan wel noodweer, het afgelopen weekend straalde de zon heerlijk. Ik heb alleen niet veel van de buitenlucht gezien, want ik had nog veel games liggen die gespeeld moesten worden. Gisteren was ik bij Koen op de verjaardag en heb ik weer eens naar lange tijd Forza Motorsport 4 gedaan op de Xbox 360. Ik realiseerde me vooral dat het misschien wel eens de laatste Forza Motorsport-game is die ik op het apparaat zal spelen. Als ik alle verhalen op het internet mag geloven dan moet de volgende console van Microsoft echt op de volgende E3 aangekondigd worden. Mocht Microsoft daar serieus nog geen plannen voor hebben gehad, dan worden ze nu min of meer gedwongen, omdat de verkoop van het apparaat sterk afneemt.

Het wordt een bomvolle week met veel previews en andere artikelen op het programma. Ik kijk zelf enorm uit naar de preview van Ucharted: Golden Abyss, maar ook NeverDead staat op mijn lijstje. Naast de shitload aan artikelen komen we ook nog met een review van Grand Theft Auto III: 10th-Year Anniversary op de proppen, die Wouter op zijn iPad 2 heeft gespeeld. Je kunt natuurlijk nog meedoen aan twee prijsvragen; win een goodiepakket of een mok met boksbeugel. Yordi en ik gaan aanstaande woensdag naar Nintendo toe om daar enkele nieuwe games te checken. Ik ben benieuwd welke games dit zijn. Kortom, een dik gevuld programma.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer