Drie van die: 2023 indie toppers van ID@Xbox

Geplaatst:
Aangepast: 7 februari 2023 13:00

Als er iets is wat ik altijd bijzonder gewaardeerd heb aan het Xbox-platform, dan is het wel de steun die de onafhankelijke ontwikkelaars ontvangen. ID@Xbox staat gegarandeerd voor enthousiaste reacties als je graag een kijkje neemt in de gedachtegangen van creatieve breinen die niet beïnvloed zijn door groot geld. Daarom vind ik het persoonlijk altijd zo tof: je weet nooit wat je te wachten staat. Gaming is kunst en bij kunst wil je verrast worden. Je wilt nieuwe dingen ervaren en sterke emoties voelen. Vandaag laat ik jullie weten welke indiegames op de planning staan bij ID@Xbox voor de aankomende lente! Wil je nog een kers op de taart? Alles komt vanaf dag één naar Game Pass. Ik mocht een presentatie van ID@Xbox bijwonen en deze games vielen mij in het bijzonder op.

IDXbox 2023 indie

The Last Case of Benedict Fox

Metroidvania is een genre waar menig meesterwerk zich nestelt. Denk maar aan Ori, Hollow Knight, Metroid Dread en meer. Het komt vaak voor dat games in dit genre gegarandeerd staan voor aangrijpende ervaringen en dat is precies wat ik hoop te vinden in The Last Case of Benedict Fox. Een detectivegame met een duister thema; de Lovecraftiaanse horror valt op. Een mengelmoes van systemen, maar gaat het goed samen? Mijn gevoel zegt ja, maar gelukkig kunnen we het binnenkort zelf uittesten.

The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1The Last Case of Benedict Fox IDXbox 1

Planet of Lana

Tijdens mijn bezoek aan gamescom 2022 heb ik vele games mogen aanschouwen. Weet je wat nog leuker is? Een praatje maken met de ontwikkelaars. De creatieve route die ze bewandelen is vaak een inspirerend verhaal. Niks is minder waar als we het hebben over Planet of Lana. Deze indiegame ziet er prachtig uit - de graphics zijn namelijk net schilderijen. Alles is in eerste instantie met de hand geverfd. De gameplay is te vergelijken met titels, zoals Inside en Limbo. Qua thema lijkt het dezelfde route te bewandelen als de creaties van Studio Ghibli. Planet of Lana belooft een emotionele en prachtige reis te leveren aan haar spelers.

Planet of Lana IDXBOX 1Planet of Lana IDXBOX 1Planet of Lana IDXBOX 1Planet of Lana IDXBOX 1

Lightyear Frontier

Vorige week kregen we het tragische nieuws dat er een singleplayergame in het universum van Apex Legends/Titanfall is geschrapt. Voorlopig geen nieuwe mech actie zou je denken. Gelukkig is hier Lightyear Frontier. In deze titel doe je alles samen met je mech. Ditmaal ben je echter niet bezig met geweld, maar het opzetten van een succesvolle boerderij op een onbekende planeet. Lightyear Frontier is niet bezig met automatisme - je moet zelf aan de slag. Gelukkig kun je een aantal vrienden uitnodigen om zo van dat zware werk een peulenschil te maken.

Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1Lightyear Frontier IDXBOX 1

Het ziet ernaar uit dat Xbox Game Pass in 2023 weer gaat knallen. Voor welke games ben jij enthousiast? Laat het ons weten in de comments!

Bron: ID@Xbox
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Lightyear Frontier

Series

-

Uitgever

Amplifier Game Invest

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

19 maart 2024

Ontwikkelaar

Frame Break

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord