Drie van die: Anime fighterz om je de winter door te helpen

Geplaatst: 3 november 2018 10:00
Aangepast: 3 november 2018 17:07
-

Iedere millennial heeft weleens een anime gekeken. Of het nou gaat om Dragon Ball, Yu-Gi-Oh, Naruto of de Samurai Pizza Cats, iedereen heeft er weleens aan moeten geloven. Ook ik ben in menig anime gedoken en de één beviel mij wat beter dan de ander. Anime is vandaag de dag weer helemaal hot en begint ook in de smaak te vallen bij de mainstream gamers. Daarom is het wellicht wel fijn om het kaf van het koren te scheiden. Er ligt namelijk flink wat zooi in de schappen. Om je alvast een eindje op weg te helpen, geef ik je hierbij drie titels die je zeker even moet checken!

Dragon Ball Fighterz

Dragon Ball draait al een flink aantal jaartjes mee en heeft een aardig aantal uitstekende games gehad. Zo was Xenoverse uiterst vermakelijk en velen denken met behoorlijk wat plezier terug aan de Budokai-tijd. Toch kies ik voor de nieuwste titel in de franchise. Dragon Ball Fighterz is een uitmuntende fightinggame die er ook nog eens fantastisch uitziet. De game blijft trouw aan de serie zonder het uitgekauwde verhaal op te rakelen dat we allemaal inmiddels wel kennen. De game was al goed op de PlayStation 4, Xbox One en pc, maar de Switch-versie heeft een streepje voor op de rest. Grafisch is de game net zo mooi en de eenvoudige mechanics lenen zich uitstekend voor een portable titel. Daarbij is het ook nog eens een uitstekende game om online te spelen. De servers zitten namelijk nog lekker vol en de competitie is niet voor de poes. Ben je fan van de serie, dan dien je deze zeker even te checken op de console naar keuze.

onbekend

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Nog zo’n populaire anime is natuurlijk Naruto. De originele serie was goed, maar de serie kwam pas echt goed op stoom met Naruto Shippuden. Nu kent deze serie toevallig een uitstekende gamereeks met Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm. Deeltje één tot en met vier doen het hele verhaal uit de doeken, maar deel vier is de meest complete game van het setje. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 bevat meer dan honderd strijders, een vermakelijke campagne en uitstekende combat. Daarbij kan letterlijk iedereen uit de voeten met de titel aangezien de controls zo simpel zijn. De games zijn regelmatig in de sale en alle delen zijn op te pikken voor een prikkie.

onbekend

Attack on Titan: Wings of Freedom

Attack on Titan is behoorlijk populair te noemen. Deze redelijk nieuwe anime draait volledig om het uitroeien van gigantische menseneters en kent eigenlijk alleen maar ups. Dat moet natuurlijk resulteren in een goede game. Deze game komt in de vorm van Attack on Titan: Wings of Freedom. Dit hack ‘n slash-avontuur stelt je in staat om van dak naar dak te schieten om vervolgens je zwaarden in de nek van zo’n gigant te planten. De game is de eerste paar uur supertof, maar valt op een gegeven moment helaas in herhaling. Dat doet echter niet af van het feit dat Attack on Titan: Wings of Freedom een lekkere titel is om even wat stoom af te blazen!

onbekend

Er zijn flink wat anime games die de winkelschappen en online stores sieren. Helaas zijn lang niet al deze titels even goed, maar met de drie titels die ik hierboven benoem, kan je geen miskoop maken!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dragon Ball FighterZ

Ontwikkelaar:

Arc System Works

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

26 januari 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord