Trepang2

  • Ontwikkelaar Trepang Studios
  • Eerste releasedatum 21 juni 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , First-Person Shooter , Indie , Horror
  • Gameliner score

Drie van die: Beantwoorde vragen over Trepang2 op de Xbox en PS5

Er zijn genoeg games te vinden, waarvan jouw bloeddruk door het dak schiet. Adrenaline is een heerlijk gevoel en de interactieve media kan dat probleemloos oproepen. Eerder dit jaar mocht ik al de waanzin beleven van Trepang2, maar mijn bloedlust was nog net niet gestild. Ik heb daarom de console-versie van de first-person shooter mogen checken en ik beantwoord hier wat van de vele prangende vragen!

Hoe speelt Trepang2 met een controller?

Aangezien Trepang2 eerst op de pc is verschenen, is het logisch dat menig gamer verwacht dat dit een typische shooter is die gespeeld wordt met muis en toetsenbord. Nu de actievolle titel echter een aanstalten maakt op de current-gen consoles, is de vraag simpel: hoe speelt Trepang2 met een controller? Ik kan zeggen - de man die stiekem toch veel beter speelt met een controller dan met een slepend knaagdier - dat Trepang2 prima te spelen is met een controller. De beweging van je personage blijft vloeiend aanvoelen en ik had geen enkele moeite met het neerhalen van diverse vijanden op mijn pad. Het enige wat mij wel opvalt is dat de minder accurate wapens ook wat lastiger te gebruiken zijn met een controller. De muis biedt iets scherper mikken, maar ik heb wel het idee dat je met de controller prima aan de slag kan. Zeker als je de knoppen ook net even wat anders instelt, zodat het speelt als de shooters die jij gewend bent. Zodra het kwartje valt qua knoppen, dan vlieg je door de levels in Trepang2, terwijl je een spoor van vernieling achterlaat.

Beantwoorde vragen over Trepang2 op de Xbox en PS52

Hoe is de performance van Trepang2 op de current-gen consoles?

Over de performance van Trepang2 op de current-gen consoles hoeven we het niet lang te hebben; het is namelijk uitstekend. De frames blijven consistent en de resolutie is om van te genieten. De laadtijden zijn wellicht voor mij persoonlijk het grootste verbeterpunt. Waar ik op mijn gamelaptop toch wel te kampen kreeg met een laadtijdje hier en daar, is dat op de Xbox Series X bijna niet het geval. Trepang2 is constant per direct klaar voor de actie, waardoor je nooit lang hoeft te wachten om jezelf onder te dompelen in menig bloedbad. Je gaat bijna denken dat het mogelijk had moeten zijn om deze game op de Xbox One en PlayStation 4 uit te brengen. Maar goed, dat gaat mijn pet te boven en dat is iets wat Trepang Studios zelf moet beslissen. Echter, ik kan mij voorstellen dat hier nog wat winst te behalen valt.

Beantwoorde vragen over Trepang2 op de Xbox en PS51

Is Trepang2 de moeite waard in 2023?

Ja, dit gamejaar zit goed gevuld. Nu hoor ik je al hardop vragen: is Trepang2 de moeite waard? Voor degenen die mijn review van Trepang2 nog niet gelezen hebben, laat ik het even samenvatten. Trepang2 is de spirituele opvolger van de F.E.A.R.-franchise, waarin brute actie voorop staat. De titel weet wellicht niet echt te overtuigen op het gebied van narratief, maar met de gameplay is er maar weinig mis. Nu staat de hele drukke oktobermaand voor de deur en ik snap dat je ook uitkijkt naar een aantal andere grotere titels. Is Trepang2 een must have? Zo ver zou ik niet gaan, maar als je houdt van pittige first-person shooters, dan is deze titel wel eentje om op het verlanglijstje te zetten. Alhoewel je er misschien wijs aandoet om eventjes te wachten tot al het gamegeweld van het laatste kwartaal achter de rug is.

Beantwoorde vragen over Trepang2 op de Xbox en PS5

Zo, nu ben je wat feitjes rijker als het gaat om Trepang2 op de consoles. Heb je nou nog meer vragen? Laat het weten in de reacties hieronder. Dan helpen wij je verder, zodat je straks zorgeloos kan knallen in Trepang2!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?