Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Capcom Fighting Collection

  • Ontwikkelaar Capcom
  • Eerste releasedatum 23 juni 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Fighting
  • Gameliner score -

Drie van die: Beste games in de Capcom Fighting Collection

Ver voordat Capcom bekend kwam te staan als die uitgever van Resident Evil, waren ze super hot in het fighting genre. De Japanse uitgeverij wist voornamelijk gedurende de SNES-periode te scoren met games zoals Street Fighter 2 en eigenlijk ook daarna zijn ze altijd aan het knokken gebleven. De dagen van weleer zijn helaas een beetje in een sluimerende stand na de tegenvallende Street Fighter V review (die overigens gedurende de laatste seizoen veel beter is geworden), maar wellicht komt daar door de aankondiging van Street Fighter 6 verandering in. Totdat Street Fighter 6 speelbaar is, moeten we het doen met de nieuwste Capcom Fighting Collection. Deze collectie bundelt tien games in een mooi overzichtelijk pakketje. Titels zoals Darkstalkers, Hyper Street Fighter 2: The Anniversary Edition en Cyberbots zijn alom vertegenwoordigd, maar welke drie games maken deze collectie nou de moeite waard? Dat zoeken we uit in deze drie van die beste games in de Capcom Fighting Collection!

Capcom Fighting Collection Review1

Super Puzzle Fighter II Turbo

Alleen al Super Puzzle Fighter II Turbo maakt deze collectie voor mij een fantastische bundel. Alhoewel Super Puzzle Fighter II Turbo in feite geeneens een fighting game is, hoort deze zonder twijfel binnen de bundel. De art style houdt zich nog altijd staande en binnen deze bundel zie je dat deze game het mooiste oud is geworden. Deze game mixt het welbekende Puyo Puyo met een flinke dosis Tetris en een lekkere toef Street Fighter. In de game dien je edelstenen gecoördineerd te stapelen zodat je grote blokken van bepaalde kleuren creëert. Weet je een gelijkgekleurde “Crash Gem” tegen de edelstenen te plaatsen, dan voer je een fighting move op de Chibi-tegenstander uit. Dit resulteert in een shitload aan gems aan de tegenstanders zijde die pas na een aantal drops zijn weg te werken. Er is geen bevredigender gevoel dan een giga comeback in Super Puzzle Fighter II Turbo!

Capcom Fighting Collection Puzzle Fighter II Review

Super Gem Fighter Mini Mix

Ik zweer dat ik niet expres de oddballs uit deze collectie selecteer, maar Super Gem Fighter Mini Mix is nog zo’n topper die het over een andere boeg gooit. In tegenstelling tot Super Puzzle Fighter is dit wel een echte fighting game. Ieder personage beschikt over een eigen levensbalk en speciale moves. Je dient echter wel de gevallen gems te verzamelen alvorens je de ware potentie van deze special moves weet te ontgrendelen. Die gems vallen op de grond door kisten te openen en je tegenstander tot moes te slaan. De chibi stijl is zeer charmant en ook het roster is van hoog niveau. Niet alleen omdat we een aantal bekende koppen uit Street Fighter terugzien, maar juist door de toevoeging van personages uit Darkstalkers en Red Earth.

Capcom Fighting Collection Gem Fighter Review

Red Earth

Oké vooruit, nog één uit het rariteitenkabinet dan. Red Earth kent een zeer klein roster (van slechts vier personages), maar doet iets dat de andere fighters niet doen. De ervaring staat compleet in het teken van een queeste waarbij je als een globetrotter over een grote fantasy wereld reist. Op iedere locatie vecht je met een (bizar) personage tegen goden, reuzen en mythische wezens. Damage is vrijwel permanent en het is dan ook een soort survival modus. Echter level je ook tussen de gevechten door en is het mogelijk om eten op te pakken om de levensbalk weer een beetje te vullen. Red Earth is enkel in de arcadehallen verschenen en is daardoor nog redelijk onbekend voor veel spelers. Een ideaal moment om deze game eens een slinger te geven dus!

Capcom Fighting Collection Red Earth Review

Zijn deze drie games de enige die de moeite waard zijn binnen de Capcom Fighting Collection? Nee, alle tien de games zijn fantastisch. Daarnaast is de toevoeging van een rollback netcode zeer waardevol zodat je het ook online tegen anderen kunt opnemen met deze geweldige klassiekers. Ze tonen overduidelijk aan dat Capcom gedurende de jaren ’90 een partij was om rekening mee te houden. Wat betreft fighting games heeft Capcom het al even zwaar, zeker nu bijvoorbeeld een Arc System Works gas aan het geven is met games zoals DNF Duel en Guilty Gear Strive. Capcom is naar eigen zeggen echter back en ze gaan dat hopelijk laten zien de komende periode. De Street Fighter 6 gameplaybeelden zien er in ieder geval goed uit!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?