Drie van die: Daedra prins opdrachten uit The Elder Scrolls V: Skyrim

Geplaatst: 10 november 2017 11:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Als echte Elder Scrolls-fan kan ik natuurlijk niet anders dan enthousiast zijn over het feit dat Skyrim uitkomt voor de Nintendo Switch. Ik heb uren en uren in zowel de pc- als de Xbox 360-variant van het spel gestoken en zie er naar uit om mijn verhalen opnieuw te kunnen starten op de Switch. Om vast wat van mijn leukste herinneringen naar boven te halen, heb ik hier een lijstje met drie van mijn favoriete verhaallijnen als het gaat over de prinsen van de Daedra.

Sheogorath: The Mind of Madness

Sheogorath is de Daedra-prins van de krankzinnigheid. Hij verscheen voor het eerst in The Elder Scrolls: Morrowind en daarna in Oblivion. Hier heeft hij zijn eigen wereld die ingedeeld is in twee facties, Mania en Dementia. Mania is de vrolijke, kleurrijke kant van de wereld, terwijl Dementia exact het tegenovergestelde is. Sheogorath komt terug in Skyrim, hier vraagt iemand je om zijn baas terug te halen. Zodra je op reis gaat, kom je terecht in het onderbewustzijn van Keizer Pelagius, die gek is geworden. Hier houden Sheogorath en Pelagius een theekransje en is het aan jou, de Dragonborn, om het onderbewustzijn van Pelagius te herstellen en Sheogorath terug te brengen naar de opdrachtgever. Om dit te kunnen doen krijg je een staf, de Wabbajack, die je aan het einde van de opdrachten mag houden. Persoonlijk ben ik echt fan van alles wat met Sheogorath te maken heeft, het is een interessant personage en de opdracht sluit perfect aan op wie hij is.

Sanguine: A Night to Remember

Sanguine is de Daedra-prins van losbandigheid. Hij verscheen voor het eerst in The Elder Scrolls: Oblivion. Hier kan hij opgeroepen worden bij zijn altaar. In Skyrim verschijnt hij vermomd als Sam Guevenne, een magiër die je uitdaagt voor een drinkwedstrijd met als prijs een speciale staf. Na drie drankjes word je scherm zwart en ontwaak je in de tempel van Dibella, waar een boze priesteres je verteld dat je de tempel overhoop gehaald hebt. Natuurlijk moet je je eigen rotzooi opruimen. Zodra je dit gedaan hebt, begint de vrouw over Rorikstead, een ander dorp in Skyrim. Je besluit hier naartoe te gaan om Sam te vinden. Zodra je Sam gevonden hebt, toont hij zijn ware identiteit als de Deadra-prins Sanguine. Als beloning geeft hij je een staf, Sanguine's Rose. Deze opdracht is echt een verfrissing tussen al het vechten door, ik heb oprecht kunnen lachen om het feit dat je een drinkwedstrijd aangaat en vervolgens wakker wordt in een tempel met een boze priesteres. Het is toch weer eens iets anders dan het bevechten van Falmer en Draugr.

Molag Bal: The House of Horrors

Molag Bal is de god van de samenzweringen en de Daedra-prins van overheersing en het onderwerpen van sterfelijke. In Skyrim bereik je op een gegeven moment een stad, genaamd: Markarth. Hier vraagt Tyranus, één van de 'Vigilants of Stendarr' om hulp bij het doorzoeken van een huis waar Daedrische activiteiten gesignaleerd zouden zijn. Zodra je het huis betreedt, krabbelt Tyranus terug, bang voor de aanwezigheid in het huis en rent naar de deur die gesloten is. Hier hoor je de stem van Molag Bal, die je opdracht geeft om Tyranus te vermoorden, om vervolgens naar de kelder te lopen waar je het Altaar van Molag Bal vindt. Je wordt opgesloten en krijgt de opdracht om een priester, Logrolf, die het altaar van Molag Bal geschonden heeft, naar het huis te lokken zodat de Daedra-prins zijn wraak kan krijgen. Als dit gelukt is, vermoord je de priester en krijg je de 'Mace of Molag Bal' als beloning. Deze opdracht is één van de meest gruwelijke die ik ooit gedaan heb. Dat is echter juist wat het een goede opdracht maakt. Het maakt toch weer even duidelijk dat er naast al het goede in de wereld ook kwaadaardigheid aanwezig is, wat stiekem toch ook wel erg interessant is.

Naast deze drie opdrachten zijn er nog veel meer avonturen te beleven in de wereld van Skyrim, of je nou een bezoekje brengt aan de Dark Brotherhood, besluit het leven door te brengen als een weerwolf of een opdracht uitvoert van een van de Daedra's. Daarnaast is er natuurlijk ook nog een draak te verslaan. Mijn eigen interesse ligt echt bij de verhalen over de Daedra, wat voor mij de reden was om deze eens wat extra aandacht te geven. Wat zijn jouw favoriete onderwerpen?

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Elder Scrolls V: Skyrim

Ontwikkelaar:

Bethesda Game Studios

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

11 november 2011

Beste game van 2011

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Lees meer