Drie van die: De tofste amiibo

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nintendo heeft sinds de introductie van de amiibo in juni 2014 al meer dan negentig figuren uitgebracht. De laatste serie die, speciaal ter gelegenheid van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, is geproduceerd door de Japanse consolegigant voegt daarin wederom vijf nieuwe amiibo toe. De vijf nieuwe amiibo zijn afgelopen 3 maart uitgekomen en er gaan binnenkort nog veel meer amiibo verschijnen, het lijkt dus voorlopig nog niet te stoppen. In deze Drie van die vertel ik over de vetste amiibo.

Wachter/Guardian

Uit de The Legend of Zelda-collectie vind ik de Wachter (Guardian)-amiibo heel vet. Het is ook een beetje de vreemde eend in de bijt, aangezien het echt een groot object is vergeleken met de rest van de amiibo en daarmee enorm in het oog springt. Maar dat maakt hem dus ook heel cool. De amiibo zorgt niet alleen voor in-game content, hij staat ook nog eens mooi in je vitrinekast. Het is zeker een must-have voor de verzamelaars. Naast een van de mooiste is het zeker geen goedkope amiibo, want je moet er zeker zeventig euro voor neertellen.

Link (boogschutter)

De Link (boogschutter)-amiibo behoort tot mijn persoonlijke favorieten, en komt toevallig ook uit de serie van The Legend of Zelda. De Link-amiibo heeft heel veel detail en dat maakt de amiibo toch iets specialer. De Link (boogschutter) amiibo is voor mij persoonlijk de mooiste uitvoering van Link die te krijgen is als amiibo. Hij mag daarom zeker niet ontbreken in deze Drie van die.

R.O.B. (Famicom-kleuren)

De R.O.B. is alweer een tijdje geleden verschenen, maar ik vind hem persoonlijk erg gaaf. Het roept sowieso iets nostalgisch op. Je hebt de R.O.B. in twee verschilende versies, maar de Famicom-versie vind ik het mooist. Het apparaat heeft de Westerse gamesmarkt in 1983 uit het slop getrokken en dat maakt de amiibo des te specialer.

Welke amiibo vind jij het tofst en welke heb je recentelijk aangeschaft?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer