Drie van die: Dingen die de Nintendo Switch tof maken

Een aantal dagen na de volledige onthulling van de Nintendo Switch kunnen we een beetje de balans opmaken. De nodige discussies duiken op op het internet en het is lang niet allemaal positief. Wij hebben op de redactie ook nog zo onze vraagtekens, maar het apparaat biedt voldoende perspectief. In dit artikel bespreek ik de Drie van die dingen die de Nintendo Switch tof maken.

Gamen waar je ook bent en hoe je het maar wil

Met de Nintendo Switch game je zoals je zelf wil, wanneer je dat graag doet en waar je maar bent. Of je nu gewoon op de bank voor je televisie gamed, of dat je de Switch gebruikt als tablet, of als handheld. Het is allemaal mogelijk. De console is niet alleen te gebruiken als handheld, maar biedt veel meer dan dat. Je kunt het scherm met een standaard neerzetten en de Joy-Con-controllers bijvoorbeeld als individuele controllers gebruiken. Het scherm fungeert daarbij als een soort mini-televisie. Leuk voor als je bijvoorbeeld een lange reis voor de boeg hebt in het vliegtuig of in de trein. Je kunt alleen, met z'n tweeën of zelfs met een hele groep een game spelen.

onbekend

Regiovrij

Ik vind dit toch wel een belangrijk pluspunt. De meeste consoles hebben een regioblok, wat betekent dat je geïmporteerde games niet kunt spelen op de console die je in eigen land hebt gekocht. Daarbij zijn er ook een goed aantal games uit Japan die je in Europa niet kunt krijgen, aangezien er geen regioblok op zit, kun je deze nu probleemloos importeren. Daarnaast kun je ook op koopjesjacht buiten de Nederlandse grens. Ik vind het een zeer goede ontwikkeling en waarom zou je het ook beperken?

onbekend

Een capacitief touchscreen

Ik vind het resistieve touchscreen van de Wii U en de Nintendo 3DS drie keer niks, het is vaak een gedoe om met je vinger het touchscreen te bedienen. Je moest altijd de stylus gebruiken voor de ultieme game-ervaring, maar ik was dat ding vaker kwijt dan dat ik hem had. Om je een idee te geven wat een capacitief touchscreen voor ervaring biedt: het touchscreen van de Switch is hetzelfde als dat van je tablet of telefoon, het is een hard scherm dat je makkelijk met je vinger kunt bedienen. Iets wat vele malen beter werkt natuurlijk. Het maakt bovendien het apparaat ook nog eens een stuk duurzamer.

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?