Life is Strange: True Colors

  • Ontwikkelaar Deck Nine
  • Eerste releasedatum 10 september 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , Google Stadia , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Interactieve Film
  • Gameliner score

Drie van die: Dingen die je moet weten over Life is Strange Wavelengths

In mijn review van Life is Strange: True Colors heb ik al aangegeven dat dit deel de mooiste Life is Strange tot nu toe is. True Colors heeft echter ook een DLC gekregen, genaamd Wavelengths. Deze DLC volgt het verhaal van Steph Gingrich, een van de zijpersonages uit Life is Strange: True Colors en Life is Strange: Before the Storm. In ongeveer drie uur kun je de DLC uitspelen om zo meer te leren over Steph en haar tijd in Haven Springs, ongeveer een jaar voordat Alex daar aankomt. De DLC zelf laat je veel weten over Steph, maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten. Die licht ik hieronder graag voor je toe.

Het draait allemaal om Steph

Steph Gingrich hebben we voor het eerst kunnen zien in Life is Strange: Before the Storm. Fans die dit deel hebben gespeeld, herkennen haar dan ook in True Colors. Wanneer je Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm niet hebt gespeeld, zul je waarschijnlijk deze DLC niet interessant vinden. Op het moment dat je de Wavelengths-DLC opstart, word je namelijk gevraagd welke belangrijke keuze je hebt gemaakt aan het einde van Life is Strange. Deze keuze is namelijk van invloed op een deel van het verhaal van Wavelengths. In deze DLC krijg je het dagelijkse leven van Steph te zien en leer je meer over hoe ze in Haven Springs terecht is gekomen en welke gevolgen de gebeurtenissen uit Life is Strange: Before the Storm voor haar hebben gehad. Steph is het enige personage dat je gedurende de DLC te zien krijgt, dus als je haar niet interessant vindt en haar niet kent van de vorige delen, zul je waarschijnlijk niet zoveel van Wavelengths kunnen genieten.

onbekend

Je kunt niet veel doen

Steph werkt bij Rocky Mountain Record Traders, de platenzaak in Haven Springs. Hier is ze verantwoordelijk voor het managen van de winkel en is ze ook de radio DJ van KRCT radio, het lokale radiostation van Haven Springs. De hele DLC speelt zich af in de platenzaak en de DJ booth in de platenzaak. Zo moet Steph plaatjes draaien, reclame van lokale bedrijven oplezen en telefoontjes beantwoorden van luisteraars. Deze telefoontjes komen van luisteraars die een dilemma of een probleem hebben en Steph, die doet alsof ze de toekomst kan voorspellen, helpt deze mensen door een D20 te rollen en antwoord te geven op basis van wat ze gegooid heeft. Daarnaast loopt ze af en toe door de platenzaak om iets te zoeken of de winkel op te ruimen en kan ze via een dating app op haar telefoon contact leggen met andere vrouwen. Deze hele episode speelt zich enkel en alleen af in de platenzaak en de bijbehorende DJ booth en je kunt dus niet veel doen. Nu is Life is Strange een interactieve film waarbij het verhaal centraal staat, maar dat is in de Wavelengths-DLC dus nog een stuk meer dan in de gewone games. Steph heeft geen superkrachten die ze kan gebruiken en je kunt dus niet door Haven Springs rondlopen. Verwacht dus niet dat je zelf veel kunt doen. Het draait hier echt om het achtergrondverhaal van Steph.

onbekend

Het is een tranentrekker

Als je Life is Strange, Before the Storm en True Colors hebt gespeeld, zul je in Wavelengths niet alleen meer leren over de achtergrond van Steph, maar zul je ook op een emotionele nostalgische trip gestuurd worden. Je leert meer over haar verleden en waarom ze geen contact meer heeft met sommige mensen, je leert meer over haar queer achtergrond en je leert meer over hoe ze omgaat met de gebeurtenissen die zich in Arcadia Bay hebben afgespeeld. Er zitten een aantal emotionele momenten in die, juist doordat je zelf zo weinig hoeft te doen en je dus helemaal op het verhaal kunt focussen, flink hard binnen kunnen komen. Houd je tissues dus maar gereed, want die ga je nodig hebben.

onbekend

Zit je erover na te denken om de Wavelengths-DLC aan te schaffen, houd dan wel even rekening met de drie punten die ik hierboven heb opgenoemd. De DLC is niet voor iedereen bedoeld en daar is verder ook niets mis mee. Ben je echter iemand die geïnteresseerd is in het achtergrondverhaal van Steph Gingrich en heb je Life is Strange en Before the Storm gespeeld? Dan is deze DLC zeker de moeite waard. Hij is niet lang en kent geen intensieve gameplay-momenten, dus ga er goed voor zitten en leer Steph better kennen!

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?