Drie van die: E3 aankondigingen die we daarna nooit meer zagen

Geplaatst: 8 juni 2016 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De E3 is altijd het moment van het jaar waarop alle grotere uitgevers hun nieuwste games aankondigen aan het grote publiek. De meeste van deze games komen in hetzelfde jaar nog uit en enkele het jaar daarop. Heel af en toe doen games er iets langer over om te verschijnen. Zo hebben we bijna meer dan dertien jaar moeten wachten op Duke Nukem: Forever. De game kwam, tegen alle verwachtingen in, toch ineens uit in 2011. The Last Guardian is een recentere voorbeeld. De game is in 2009 aangekondigd als exclusieve titel voor de PlayStation 3. Even leek het erop dat de game compleet van de radar was verdwenen, maar we kregen vorig jaar toch ineens meer van de game te zien tijdens de E3-persconferentie van Sony. In deze Drie van die heb ik drie van die games opgesomd waarvan we nooit meer iets hebben gehoord of gezien.

Agent

De eerste game die mij te binnen schiet is de game Agent. De game werd door Rockstar Games aangekondigd op de E3-persconferentie van Sony als PlayStation 3-exclusieve. In de game speel je als een geheime agent. We hebben tot de dag van vandaag niets meer van Agent gehoord of gezien. Het is dus maar de vraag of de game überhaupt nog gaat uitkomen en als het uitkomt of het dan nog een PlayStation-exclusieve is. Agent staat nog wel op de officiële website van Amerikaanse uitgever als titel die binnenkort gaat verschijnen. Ook is de merknaam Agent pas geleden door Rockstar verlengd.

Beyond Good & Evil 2

Een tweede game waar we nooit meer iets van gehoord hebben, nadat het in 2008 werd aangekondigd door de Franse uitgever en ontwikkelaar Ubisoft, is Beyond Good & Evil 2. Tijdens de E3-persconferentie zagen we een trailer van de game en daarna heeft de grote baas van Ubisoft, Yves Guillemot, aangegeven dat het nog steeds in ontwikkeling is. Er circuleren verschrikkelijk veel geruchten over deze titel op het wereldwijde web. Zo zou de game destijds als exclusieve game voor de Nintendo Wii U gepland staan, maar is de game uitgesteld nadat Ubisoft de Wii U-verkoopresultaten beneden pijl vond. De game staat nu gepland voor de Nintendo NX, die binnenkort door de Japanse consolegigant aangekondigd wordt. Als dit laatste gerucht klopt, wordt Beyond Good & Evil 2 niet meer tijdens de E3 aangekondigd.

Star Wars 1313

Iedereen die met Star Wars 1313 aan de slag geweest is, was van zijn sokken geblazen. De game zag er ontzettend goed uit en de demo speelde lekker weg. Star Wars 1313 was een potentiële kandidaat om uitgeroepen te worden als game van E3, of misschien zelfs van het jaar. De titel verscheen echter niet en is ook nooit uitgekomen. Mogelijk gaat de Star Wars 1313 ook niet meer verschijnen. Lucas Arts is overgenomen door Disney en Disney heeft nu onlangs laten weten dat zij niets meer in de game-industrie te zoeken hebben. Mogelijk dat Star Wars 1313 daarom in de prullenbak is gegooid. Maar wie weet wat de toekomst ons gaat brengen.

Welke E3-aankondigingen heb jij in je geheugen staan die nooit meer zijn verschenen? Laat het ons weten en plaats het in het reactieveld hieronder.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer