Drie van die: Eerste indrukken van de Stardew Valley 1.6-update

Geplaatst:
Aangepast: 2 april 2024 15:32

Na maanden wachten is het eindelijk zover, de 1.6-update van Stardew Valley is uitgekomen! Er zijn de nodige dingen aan de game toegevoegd voor spelers om te ontdekken. Hier zijn in ieder geval drie eerste indrukken van de update voor jullie op een rijtje gezet. Dus zet je strohoed maar op en laten we beginnen!

De nieuwe boerderij

Het eerste wat er meteen opvalt, is dat er een nieuwe boerderij is toegevoegd aan de line-up. In tegenstelling tot de boerderij uit de 1.5-update die het uitdagender maakte om je planten water te geven vanwege niet-werkende sproeiers, is de 1.6-boerderij juist weer heel beginner vriendelijk. Met de Meadowlands farm begin je al met een kippenren (coop) en twee kippen. Er groeit ook speciaal, blauw gras dat je boerderijdieren geweldig vinden. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je dierproducten in Stardew Valley ook hoger wordt en maakt de boerderij ideaal om dieren op te houden. Wel is er minder mogelijkheid om groentes en planten te laten groeien op de boerderij door de beperkte grond. Hierdoor moet je goed plannen waar je gebouwen plaatst en op welke plekken je het beste de planten en gras kan laten groeien. Hiermee kun je geld verdienen en kan het ook als voer voor je dieren dienen.

16update Stardew Valley

Meer spelers voor de multiplayer

Een andere leuke toevoeging is dat het nu mogelijk is om met acht mensen tegelijkertijd samen te spelen in Stardew Valley in plaats van vier. Voor de update was het mogelijk om het aantal spelers in een multiplayer save hoger te maken door in de bestanden een instelling aan te passen. Dit werkte relatief goed, maar had wel negatieve effecten op de laadtijden en framerate van de game. Voor de technofoben onder ons is het ideaal dat wij in ieder geval nu op de normale manier ook met meer mensen Stardew Valley samen kunnen spelen. Laten we eerlijk zijn, hoe meer mensen Stardew kunnen spelen hoe beter, toch?

Stardew Valley 16update

De winterkleding

Dit is iets kleins, maar wel iets waar ik heel blij mee ben. De winterkleding van de inwoners van Stardew Valley. In de eerdere versies van de game draagt elke NPC het hele jaar door dezelfde kleding. Sommige NPC's hebben kleding aan die je het hele jaar kan dragen, voor anderen zoals Linus is het wonder dat hij nog niet doodgevroren is. Met de nieuwe update dragen de inwoners van Stardew Valley in ieder geval warme kleren in de winter. Natuurlijk hoef je je geen zorgen te maken over doodvriezende pixels, maar het ziet er gewoon veel passender en leuker uit nu de NPC’s ook een andere outfit hebben. We kregen al zwemkleding voor de inwoners met de laatste update, maar die waren helaas alleen op Ginger Island te zien. Nu hebben de inwoners van Stardew Valley ook in het dorp zelf een andere outfit om te dragen.

Stardew Valley 16update1

Dit waren drie eerste indrukken van de 1.6-update van Stardew Valley. Wat zijn jouw eerste indrukken van de update? Laat het ons weten in de reacties! Houd ook onze website in de gaten, want binnenkort komt er een Revisited online waar ik uitgebreider op de 1.6-update van Stardew Valley in ga, want wees eerlijk de update is reusachtig.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Stardew Valley

Series

-

Uitgever

Chucklefish

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

26 februari 2016

Ontwikkelaar

Concerned Ape

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord