Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Games die niet kunnen tippen aan For Honor

Geplaatst: 20 februari 2017 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vorige week verblijde Ubisoft de gamingwereld met For Honor. Als je benieuwd bent naar onze kritische blik op deze game, dan kun je onze uitgebreide review hier lezen. In dit artikel ben ik op zoek gegaan naar games die een klein beetje te vergelijken zijn met de game van de Franse ontwikkelaar, maar die het net niet datgene hebben wat For Honor zo ongelofelijk bruut maakt. Ja, ik ben enthousiast over deze game. En na mijn drie games die niet kunnen tippen aan For Honor, ben jij dat misschien ook wel!

Ryse: Son of Rome

De game heeft eigenlijk niet zoveel aandacht gekregen en achteraf gezien is het pijnlijk duidelijk waarom. Ryse: Son of Rome verscheen alweer in 2013 voor de pc en Xbox One. De game leek mij, zeker omdat de Romeinse-setting mij enorm aansprak, een vermakelijke game. In werkelijkheid viel het verhaal en diens gameplay, bij mij althans, rauw op het dak. Diegene die dachten dat de vrijheid in de game nog een beetje positief perspectief zou bieden, komen van een koude kermis thuis. De game duwt je een bepaalde richting op, waardoor van een openwereld game totaal geen sprake meer is. De co-op is op zich nog wel te doen, maar dit heb je naar een aantal campagnes wel weer gezien en over het aantal quick time events maar te zwijgen. Nee, Ryse: Son of Rome kan absoluut niet tippen aan For Honor.

War of the Vikings

War of the Vikings is een vergelijkbare game uit 2014. De game kwam exclusief uit voor de pc en de PlayStation 4. het is jammer dat War of the Vikings niet zoveel aandacht heeft gehad, zeker omdat het van een kleinere ontwikkelaar is, maar het is absoluut geen slechte game. Heb je je vermaakt met deze game? Dan is For Honor zonder twijfel een uitstekend alternatief.

Chivalry: Medieval Warfare

Chivalry: Medieval Warfare is afkomstig van een kleine ontwikkelaar, genaamd: Torn Banner Studios, en is onder de vlag van Activision uitgebracht op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In de game ga je op de vuist met andere ridders, een beetje vergelijkbaar als in For Honor. Je kunt meer dan zestig wapens in de game verkrijgen en het idee is dat je zo bloederig mogelijk de vijand in mootjes hakt. Chivalry: Medieval Warfare ziet er alleen, zeker voor zijn tijd, niet al te best uit.

Dit waren de Drie van die games die niet kunnen tippen aan For Honor. Je kunt toch wel concluderen dat For Honor een unieke game is, waar zowel hack-and-slash en fighting elementen inzitten, maar waar het ook echt draait om skills. For Honor ziet er ook nog eens goed uit en de maps zijn zeer divers. Ikzelf ben in ieder geval zeer enthousiast over For Honor. Ga jij de game proberen?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer