Atomic Heart

  • Ontwikkelaar Mundfish
  • Eerste releasedatum 21 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , First-Person Shooter , Open-World , Horror
  • Gameliner score -

Drie van die: Games zoals BioShock die eraan komen

BioShock is een meesterwerk. Wat betekent dit? Juist, dat er ontzettend veel ontwikkelaars zich dusdanig geïnspireerd voelen door de titel, dat je bij aanzien van hun werk meteen denkt: wauw, dit lijkt net op BioShock. Ze zeggen wel eens dat imitatie de hoogste vorm van vleierij is. Deze drie games doen mij veel denken aan BioShock, maar weten ze ook hun eigen identiteit te vormen? Of lijkt het meer op een slap aftreksel? Er zijn genoeg games om naar uit te kijken als BioShock je ding is, kijk maar eens mee!

Atomic Heart

We kunnen bijna aan de slag met de actiegame, waarvan iedereen dacht dat het eigenlijk vaporware was. Judgement Day nadert voor Mundfish, want de releasedatum van Atomic Heart laat echt niet veel langer meer op zich wachten. In Atomic Heart speel je als Major Nechaev. Je bent terechtgekomen in een post-Sovjet tijdperk, waarin robots worden ingezet als bedienden. Zoals de Terminator-films al vaker hebben geprobeerd uit te leggen, zijn de metalen rakkers er niet echt van gediend om als slaven door het leven te gaan. Al snel breekt de pleuris uit. Aan jou de taak om te overleven en de geheimen van de utopische wereld te achterhalen. Atomic Heart weet flink wat horrorelementen naar voren te brengen en zit qua combat vergelijkbaar met BioShock in elkaar: in de ene hand gebruik je je vaardigheden/gadgets en in de andere hand zit een flinke blaffer.

Atomic Heart BioShock Drie van die

Judas

Klein achtergrondverhaal: Ken Levine is het brein achter de BioShock-games. Hij was de creatieve leider bij de studio Irrational Games en is tegenwoordig de kapitein achter het stuur van Ghost Story Games. De eerste trailer van hun debuutgame Judas toont eigenlijk een game die je het beste als volgt kan beschrijven: wat als BioShock in 2023 uitkwam en het zich niet in een onderwaterparadijs bevond, maar in de lege ruimte dat we als het heelal kennen? De titel verraadt al een flink gedeelte van het plot. Je bent een buitenbeentje, een leugenaar en een jokkebrok. Maar je moet echt flink moeilijke beslissingen maken tegenover labiele figuren. Het wordt een strijd om te overleven dus gebruik je linkerhand om mensen in vuur en vlam te zetten, terwijl je rechterhand bezig is met het herladen van je revolver. Ik ben vooral benieuwd of we straks wespen kunnen afvuren onder onze nagels vandaan. De echte BioShock OG's weten waar ik het over heb.

Judas BioShock Drie van die

Het zwarte schaap: BioShock 4

Ja, ha-ha. Ontzettend hilarisch om natuurlijk een BioShock-game in de lijst te zetten met de aankomende titels die lijken op BioShock. Er is echter een reden dat ik deze game benoem. Er is vrijwel niks over van de teams die destijds aan de BioShock-games gewerkt hebben. Nu werkt er een nieuw team aan het volgende deel in de reeks - ze dragen de naam Cloud Chamber. 2K heeft deze studio opgericht puur om met de BioShock-franchise aan de slag te gaan. Onze redactie zit vol met BioShock-fanaten. Weet de nieuwe studio de torenhoge verwachtingen te overstijgen en de serie naar een nieuw niveau te tillen? De kans lijkt minimaal, maar we gaan het meemaken!

BioShock Drie van die

Wat denk jij? Heb jij zin in deze games? Of neem je liever een stapje terug en ga je aan de slag met de System Shock Remake die verschijnt in maart? Hoe je het ook went of keert: er is genoeg te beleven als je houdt van actievolle sci-fi avonturen met een horrorsausje. Kom vooral terug richting het einde van februari wanneer we de review van Atomic Heart online hebben gezet. Voor al het ander gamenieuws, van BioShock tot Judas, hou onze website te allen tijde in de gaten!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?