Drie van die: Meningen over Wolfenstein II: The New Colossus op de Nintendo Switch

Geplaatst: 10 juli 2018 14:00
Aangepast: 13 juli 2018 17:58

Bethesda is lekker op dreef. Na de uitstekende port van Doom is het nu de beurt aan Wolfenstein II: The New Colossus. Het blijft een aparte combinatie, maar ik bejubel Bethesda voor het serieus nemen van de Nintendo Switch. Ook Nintendo krijgt een pluim voor het verbreden van de horizon. Nazi's op de kinderlijk gewaande Nintendo consoles, wie had dat ooit gedacht. De afgelopen week heeft voor mij in het teken gestaan van B.J. “motherfuckin” Blazkowicz op de Nintendo Switch. Een heerlijke ervaring, maar niet een zonder gebreken. Hierbij geef ik drie van die meningen omtrent Wolfenstein II: The New Colossus op de Nintendo Switch.

Speelt nog altijd fantastisch

Laten we even vooropstellen dat Wolfenstein een fantastische ervaring weet te bieden. De game wisselt serieuze en absurde noten met groot gemak af zonder dat het vreemd aanvoelt. Daarbij wordt er niet ingeboet wat betreft hakenkruizen, scheldpartijen en liters vloeiend bloed. De game speelt heerlijk in de docked modus alleen de Joy-Cons zijn wel ietwat ongemakkelijk door de kleinere sticks. Heb je een pro controller, dan is de ervaring net zo goed als op de overige consoles wat betreft de actie!

Levert in op grafisch vlak

Met games zoals Wolfenstein valt het overduidelijk op dat de prestaties op de Switch onderdoen ten opzichte van de Xbox One en PlayStation 4. De textures liggen lager, het beeld is een beetje muddy en er is wat meer blur. Docked is de game overigens prima te doen, maar het valt wel op als je de andere versies al eens gespeeld hebt. In de handheld modus heeft de Switch het overduidelijk zwaar. De framerate dropt aanzienlijk en ook de graphics worden flink omlaag geschroefd. De game is nog wel speelbaar, maar dit is overduidelijk niet de manier waarop de game gespeeld dient te worden. Jammer, want we missen nog een uitstekende shooter voor onderweg.

Een ervaring die je niet mag missen

Het is begrijpelijk wanneer je ervoor kiest om niet iedere console in huis te halen. Als je al die dikke consoles wil bezitten, dan dien je in het bezit te zijn van een eveneens dikke portemonnee. Vooral wanneer je een kleine in huis hebt is de Switch een zeer valide optie, zeker nu er ook wat meer volwassen games op verschijnen. Het is dan ook super dat Bethesda ervoor kiest om de Switch zo goed te ondersteunen. Zo ziet Nintendo dat de singleplayermarkt een waardevolle markt is en zien andere uitgevers dat toppers zoals Wolfenstein net zo goed verkopen als op de andere platforms. Daarbij is Wolfenstein gewoon een ijzersterke game. De over-the-top actie en het uitstekende verhaal zorgen ervoor dat je deze game eigenlijk niet mag missen. Nu is hij echt overal op te spelen dus waar wacht je nog op?

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Wolfenstein II: The New Colossus

Series

Wolfenstein

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

27 oktober 2017

Ontwikkelaar

MachineGames

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord