Drie van die: Nieuwe dingen in de Valorant update

Geplaatst:

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar ik speel naast Sims en Planet Zoo ook wat minder ‘wholesome’ games. Ja, League of Legends staat hoog op dat lijstje, maar pasgeleden ben ik ook aan de slag gegaan met een andere game van Riot: Valorant. Het FPS genre is niet compleet nieuw voor mij, maar ik ben absoluut geen ster als het gaat om dit soort games. Toch mocht ik Episode 5 Act 1 van Valorant proberen in Early Access. Tussen de semi-professionals heb ik de nieuwe map ontdekt en de nieuwe skins bewonderd. Dit zijn drie van die nieuwe dingen in de update van Valorant, het begin van Episode 5 Act 1.

Een pareltje van een map

In deze update staat de nieuwe map Pearl centraal. Dit is de achtste map die wordt toegevoegd aan de game en het is gebasseerd op Lisabon. Je speelt op deze map in de schemering, wat voor een interessante sfeer zorgt. Er zitten leuke details in de map, zoals een klein terras met wat tafeltjes en een klein cafe, een muziekwinkel en een leuke plaza. Maar ook op gameplay gebied zitten er leuke elementen in. Zo is er een kleine tunnel waar je doorheen kunt om bij mid te komen. Hierbij loop je wel door het water en dit is dus vrij luidruchtig. Het eerste wat me opviel bij deze map is dat hij groot is. Er zijn veel locaties en dat betekent opletten geblazen. Zeggen dat er iemand 'mid' is zegt vrij weinig omdat er dan nog veel plekken overblijven. Gelukkig zijn er wel maar twee plekken om de spike te plaatsen. Tijdens de eerste games die ik speelde voelde de map een beetje in het voordeel van de attackers. Of dit simpelweg was omdat we de map nog niet zo goed kenden moet natuurlijk blijken. Verder zitten er geen speciale dingen in de maps zoals een teleporter of een zipline, wat ik zelf wel prettig vond. Mijn eerste indruk van de map is goed en ik kan niet wachten er meer games op te spelen als hij officieel uitkomt.

Valorant Pearl Map 1Valorant Pearl Map 1Valorant Pearl Map 1Valorant Pearl Map 1

Looks matter

Ahh de skins. Er is natuurlijk altijd veel discussie over microtransacties, maar dat neemt niet weg dat de nieuwe skinline, Prelude of Chaos, er echt top uit ziet. De kleuren werken zo mooi samen en het was echt zo gaaf om de skins in de games te gebruiken. Ook de verschillende levels van de wapens, waarbij onder andere een soort gloed om je wapen komt, zien er goed uit. De finisher bestaat uit kettingen die uit de grond komen en de tegenstander een rood, gloeiend gat in trekken. Zelfs het mes zou ik meer willen gebruiken omdat die er simpelweg gaaf uit ziet. Natuurlijk geeft niet iedereen evenveel om de skins en ze kosten wel geld. Maar ik denk dat je bij deze skinline zeker waar voor je geld krijgt.

Valorant Prelude to Chaos

Tijd voor de grind

Met Episode 5 Act 1 komt ook een nieuwe battlepass. Voor 1.000 VP (iets meer dan tien euro) kan je aan de slag met deze nieuwe pass. Je kan dan onder andere een Task Force 809 skin voor je mes en Phantom vrijspelen. Ook de Cat Tactics gun buddy, Never Forget Leg Day spray en de Spitfire skin voor je Operator komen terug in de pass. Weer genoeg redenen om de game te spelen. Producer Laura Baltzer deelt dat ze met deze battlepass spelers willen laten voelen alsof ze de beste van de beste zijn. Er zijn verschillende items waarmee je je dominatie in de game kan laten zien. En zelfs als je wat minder dominant bent zijn er nog steeds leuke items die je kan vrijspelen, ook als je de battlepass niet aanschaft. De Shimmer skin voor je Classic, de Perfect Pattern gun buddy en de Operation: Vacation player card zijn voor alle spelers gratis beschikbaar door de battlepass.

Valorant wapens

Er is weer genoeg om alle Valorant spelers een tijdje bezig te houden de komende tijd. Een nieuwe map ontdekken, een battlepass uitspelen en dan alle nieuwe skins verzamelen. Een prima update als je het mij vraagt en het motiveert mij zeker om de game te blijven spelen, hoe slecht ik ook ben in de game. Maar, practice makes perfect! Toch?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Valorant

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

2 juni 2020

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord