Drie van die: Nintendo Switch-games waar we niet op kunnen wachten

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 17:51

De Nintendo Switch heeft mij er weer van overtuigd dat Nintendo het nog steeds in zich heeft. Ik had niet zoveel met de Wii U en ben daar dan ook afgehaakt. Nu de Switch er is, ben ik weer aan boord gesprongen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Oddyssey, Super Mario Party, Splatoon 2 en Pokémon Let's Go Pikachu zijn stuk voor stuk enorm goede games. En dan staat ons ook nog genoeg te wachten. Eigenlijk te veel voor een drie van die, want ik kan er zo uit mijn hoofd al vijf of zes opnoemen die het verdienen om in dit lijstje te staan. Ik kan wel alvast verklappen dat ik Super Smash Bros. Ultimate hierin niet heb meegenomen. Niet omdat deze niet in dit lijstje thuishoort, maar vooral omdat het wachten al bijna niet meer nodig is. Dit zijn de andere games waar ik zeker nog op zit te wachten:

onbekend

Yoshi's Crafted World

Wat heb ik mij toch altijd weten te vermaken met de Yoshi-games. Het is dan ook niet zonder reden dat deze game hoog in mijn verlanglijstje staat van Switch-games die ik nog liever vandaag dan morgen zie verschijnen. Hetgeen wat wij tot nu toe van deze game hebben kunnen zien, heeft mij nog enthousiaster gemaakt. De stijl van de game doet een beetje denken aan Tearaway, maar de kartonnen omgeving lijkt ook Yoshi niet te misstaan. Zeker na de wollige wereld die we eerder hebben kunnen spelen. Daarbij kun je de wereld ook verkennen met een vriend of vriendin, dus dat belooft een leuke ervaring te worden.

Yoshis Crafted World4

Pokémon

Iets waar nog maar heel weinig van bekend is, maar waar ik me des te meer op verheug, is de nieuwe Pokémon-game voor de Nintendo Switch. Ik heb ergens het vermoeden dat het veel gaat lijken op Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee, die kortgeleden zijn gelanceerd. Alleen dan wordt het weer een nieuwe regio met nieuwe Pokémon en nieuwe avonturen om te ontdekken. Ik heb vrijwel elk deel van de serie gespeeld en ben dan ook zeker van plan de volgende game ook te gaan halen. Ik ben er stellig van overtuigd dat het wederom een goede game gaat worden, vooral ook omdat ik al vanaf Pokémon Red en Blue fantaseer over zo'n zelfde soort avontuur, maar dan in 3D. Ik hoop en verwacht wel dat het vechten tegen wilde Pokémon in die game gewoon weer terugkomen. Zodat de gevechten weer strategisch gevoerd kunnen worden.

onbekend

Metroid Prime 4

Man, wat hebben wij hier lang op moeten wachten zeg. En dan is het wachten dus nog niet eens voorbij. In 2010 is er voor het laatst een Metroid-game uitgekomen voor een console. Daarbij tel ik de twee games die uit zijn gekomen voor de Nintendo 3DS niet mee. Dus voor het eerst in bijna tien jaar krijgen we weer een grote Metroid-game voor de kiezen. Ook van deze game is nog maar weinig naar buiten gebracht, maar de fans werden bij de aankondiging en het zien van het welbekende logo al gek van vreugde. Toen het logo tijdens de E3 2017 tevoorschijn kwam, hadden velen het niet meer. Alleen het wachten kan nog wel even duren, want er is voor deze game nog niks over de release bekendgemaakt. Dus wanneer we Metroid Prime 4 mogen verwachten, is tot op de dag van vandaag nog een groot raadsel.

onbekend

Dat waren dan toch wel de drie games waar ik het meest naar uitkijk. Nogmaals, drie games dekken eigenlijk de lading niet voor wat ons allemaal nog te wachten staat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe Animal Crossing, Luigi's Mansion 3 of Bayonetta 3? Komend jaar komt Fire Emblem: Three Houses uit en dan is GameFreak momenteel ook nog eens bezig aan een compleet nieuwe game onder de werktitel Town. En dan zitten we ook al jaren te wachten op Pikmin 4. Een titel waarvan we nog steeds bar weinig hebben vernomen, maar die in 2015 al in ontwikkeling zou zijn. Voor welke Nintendo Switch-games wordt jouw geduld op de proef gesteld?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Yoshi's Crafted World

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

29 maart 2018

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord