Drie van die: Racegames op twee wielen

Veel racegames speel je met vier wielen op de baan, zo zijn we onlangs nog bezig geweest met WRC 6 of het in de zomer uitgekomen F1 2016. We zouden het bijna vergeten, maar er bestaan ook een aantal racegames op twee wielen. We hebben het natuurlijk over de motorsport, waar natuurlijk ook gewoon een klein groepje gamers zeer actief in is. In deze Drie van die bespreken we racegames op twee wielen die onlangs zijn uitgekomen.

onbekend

Ride 2

Ride 2 is de meeste recente racegame op twee wielen en is ontwikkeld door Milestone. Ride 2 is verschenen op 7 oktober 2016 en is een motorsimulatiegame voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Het eerste deel van de game (Ride) is niet echt positief ontvangen. Nouja, niet echt positief is een understatement, zeg maar gewoon slecht. Toch is er door Milestone besloten om een tweede deel te produceren. Ride 2 is een motorvariant van Gran Turismo. Je kunt veel verzamelen en je motor tot in detail bouwen met de verzamelde onderdelen, bijna alle grote motormerken zitten in deze game. De motoren kun je kopen door aan races mee te doen en daarmee geld te verdienen. Wat je doet met de verdiende flappen is geheel aan jou. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe motor aanschaffen, maar ook een huidige motor upgraden. Diegene die het eerste deel heeft gespeeld, weet dat de game voor geen meter loopt, het besturen is alleen al een kunst op zich, waardoor uiteindelijk alle fun uit de game wordt gezogen. Milestone heeft dit probleem voor het tweede deel gelukkig grotendeels opgelost, alleen is de balans soms afwezig. Daarbij laat de kunstmatige intelligentie van de game je ook geregeld in de steek. De AI beukt je regelmatig zomaar van de weg, terwijl ze zelf vastgelijmd op hun motor blijven zitten en je moeiteloos inhalen. De online multiplayer met twaalf spelers is dan wel weer een verrassing. De circuits zien er grafisch ietwat leeg en sfeerloos uit, daarentegen hebben ze wel weer veel zorg en liefde in de motoren zelf gestopt. Ride 2 is zeker een verbetering van het eerste deel, maar is bij lange na niet perfect. Echter is Ride 2 een goede stap vooruit en een lekker tussendoortje voor de motorraceliefhebbers onder ons.

Valentino Rossi The Game

De andere grote motorracegame van dit jaar is: Valentino Rossi The Game. Iedere motorliefhebber moet weten wie Valentino Rossi is, net zoals iedere autosportliefhebber moet weten wie Michael Schumacher en Ayrton Senna zijn. Valentino Rossi, die ook wel bekend staat onder de bijnaam Vale, is een held uit de motorwereld en daarom is het gebruiken van zijn naam een goede zet geweest van de ontwikkelaar. Je ziet eigenlijk wel vaker dat bekende sporters ingezet worden, neem bijvoorbeeld Lionel Messi, een bekende kop uit de voetballerij. Het verkoopt, dus waarom zou je het niet doen? De game biedt verder een flinke lading aan gameplay. In de carrièremodus begeleidt Rossi, die zelf al meer dan dertien jaar in het vak zit, je door je carrière als MotoGP-coureur. Naast de carrièremodus heeft de ontwikkelaar ook een Grand Prix-modus toegevoegd. Valentino Rossi The Game is sinds 16 juni 2016 verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ducati - 90th Anniversary

De twee bovenstaande games zijn redelijk bekend, althans als je iets met motoren en games hebt, maar het direct opnoemen van een derde game bleek lastig. Gelukkig was het niet ver zoeken, want deze derde, maar niet onbelangrijke game voor deze Drie van die, komt namelijk van dezelfde ontwikkelaar als de twee eerder genoemde games. Nu lijkt het net een promotiepraatje, maar dat is het zeker niet. Milestone staat er nu eenmaal om bekend dat ze games uitbrengen voor de motorliefhebbers. In de game Ducati - 90th Anniversary kun je uit 39, hoe kan het ook anders, Ducati motoren kiezen. in totaal rijd je met deze kruisraketten in zeven verschillende landen verspreid over onze mooie aardbol. De game beschikt ook nog over een online modus voor twaalf spelers en een offline multiplayer voor twee spelers. Ducati - 90th Anniversary is beschikbaar sinds 9 juni 2016 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dat waren ze dan. Drie van die racegames op twee wielen van het afgelopen jaar. Nu moet ik toegeven dat ik meer van de racegames op vier wielen ben. Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar jouw mening. Heb jij afgelopen jaar een racegame op twee wielen gespeeld die hier absoluut tussen moet staan? Of grijp je liever terug naar een game van een paar jaar terug? Laat het ons zeker even weten en wie weet zien we elkaar op de baan!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?