Drie van die: Redenen om 47 Ronin te kijken

Geplaatst: 9 augustus 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Deze week kun je door mee te doen aan onze prijsvraag kans maken op de spectaculaire actie-avonturenfilm 47 Ronin. Zelf heb ik de film ook even onder de loep genomen en ik vertel jullie graag waarom deze film nou echt zo spectaculair is en waarom je deze absoluut niet mag missen. Hieronder volgen dan ook de drie belangrijkste redenen waarom je in mijn ogen 47 Ronin moet kijken.

Als je van samoerai houdt

47 Ronin is een groep verbannen samoerai zonder meester. In de film proberen ze de eer te redden door wraak te nemen op Lord Kira, aangezien hij verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. De film laat op een mooie manier zien hoe gebonden de samoerai eigenlijk was aan hun erecode, waarbij ze trouw zijn aan hun meester. Na het lezen over de samoerai heb ik me laten wijsmaken dat lang niet iedere samoerai trouw was aan hun leider, een goed voorbeeld was Akechi Mitsuhide. Informatie hierover kun je vinden op het internet. In elk geval had ik misschien ietsiepietsie meer samoeraigevechten willen zien in 47 Ronin. Maar ben je groot liefhebber van samoerai, dan kom je zeker wel aan je trekken met deze film.

Liefhebbers van de Japanse cultuur

Samoerai en Japan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus heb je iets met samoerai, dan heb je waarschijnlijk ook iets met de Japanse cultuur. Ik ben zelf een enorme liefhebber van de Japanse cultuur, dus viel de film bij mij ook erg in de smaak. De film zit met fictie en non-fictie in elkaar verweven. Zo zitten er heksen en draken in 47 Ronin die de film actievoller hebben moeten maken, maar dit zit niet in het echte verhaal. Toch voert fictie niet boventoon in deze film, waardoor je het snel kunt gaan waarderen. Maar hoop je puur en alleen Japanse cultuur te kunnen snuiven, dan kun je beter een Japanse documentaire gaan kijken op bijvoorbeeld Discovery.

Zin in een prima film

47 Ronin is eeuwenoud Japans verhaal. Wie geen draken en heksen in een film verwacht, komt van een koude kermis thuis. Toch is het verder een prima film voor zo even tussendoor op een zomerse avond. De film heeft een mooi en klassiek verhaal, authentieke decors en kostuums en bovendien vond ik de special effects gaaf. Ik had deze film zeker geen vijf sterren gegeven, maar deze film is wel de moeite waard om een keer te kijken.

Heb je 47 Ronin al eens een keer gekeken en wat vind je van deze film? Laat het hieronder in het reactieveld weten.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer