Drie van die: Redenen om bang te worden van GTFO

Geplaatst: 8 januari 2020 10:00
-

Als je net als ik niet vies bent van een beetje uitdaging in een game, dan is de nieuwe shooter van 10 Chambers Collective, GTFO, voor jou wellicht aan te raden. Momenteel zijn we op de redactie druk bezig met het reviewen van de de game en er is ons al het één en ander opgevallen. Het is namelijk niet zomaar een game die je zo even tussendoor speelt. Een goed opererend team blijkt essentieel te zijn om er nog enigszins heelhuids door de levels te kunnen paraderen. Dus het optrommelen van een aantal goede vrienden is zeker geen overbodige luxe. Bovendien is de game niet weggelegd voor bange poeperds, want als je angstig bent loopt het door GTFO al snel dun door de broek. En ik heb even drie van die oorzaken voor je op een rijtje gezet.

Mag het licht aan?

Voor menig regisseur of filmmaker is het eerst ingrediënt bij het maken van een angstaanjagende film een toefje duisternis. Als je het allemaal maar donker genoeg maakt, jaagt het je al snel de stuipen op het lijf. Naast je geweer ben je in GTFO gelukkig ook nog gewapend met een zaklamp. Klinkt niet zo interessant natuurlijk, maar elk beetje ligt helpt in het ondergrondse. Al ligt de nadruk wel op een beetje, want een uitgerangeerde derderangs vuurvlieg geeft doorgaans meer licht in de duisternis. Ach, wat zou het. Het maakt wel dat we minstens een kleurtje of zeven in de boxer of string schijten.

Eng, enger engst

Alleen het donker stelt natuurlijk op zich geen reet voor. Vrijwel dagelijks waag ik mij in het donker als ik een poging doe tot slapen en mijn ogen sluit. Op de een of andere manier lukt dit zonder dat ik bang word, maar er is pas echt stront aan de knikker als je het donker combineert met iets levensbedreigends als enge monsters. Ook deze zijn goed vertegenwoordigd in GTFO en je moet behoorlijk wat magazijnen leegschieten om je van deze verschillende vijanden te ontdoen. Voor de verandering zijn het een keer geen zombies of aliens. Wat het wel zijn is mij nog een raadsel, maar ze lijken verdacht veel op wezens die ooit mensen waren. Enfin, wat ze ook zijn, ze moeten dood.

Granateloos uitdagend

Ah joh, dan laat ik het toch gewoon granaten regenen tot de ledematen in de rondte vliegen. Ja, dat is best een goede optie. Maar helaas is het team vergeten deze granaten mee te nemen naar het slagveld. Je zult dus met andere oplossingen moeten zien te komen. Het is dan ook niet voor niets dat de game tergend lastig kan aanvoelen. Zelfs met een goed team om je heen is het nog een behoorlijke uitdaging om jezelf en elkaar in leven te houden. Ik noem geen namen, maar hier op de redactie zijn er al een aantal huilend naar de wc gerend om hun frustratie de vrije loop te laten. En wellicht ook even een schone onderbroek aan te doen, maar dat terzijde.

Zo, nu je helemaal bent bijgepraat over de redenen om bang te worden van GTFO is het tijd om het zelf maar eens te ondervinden. Dus trommel je beste vrienden op en ga de oneerlijke en frustrerende uitdaging aan om te kijken hoe je het ervan af brengt. Misschien eindig je huilend in een hoekje, of ervaar je nog iets van euforie tijdens het neerschieten van de hordes aan monsters die jou en je matties het leven zuur proberen te maken. Hoe dan ook, have fun!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTFO

Ontwikkelaar:

10 Chambers

Uitgever:

10 Chambers

Release:

9 december 2019

-

Pc

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord