Forza Horizon 5: Rally Adventure

  • Ontwikkelaar Playground Games
  • Eerste releasedatum 29 maart 2023
  • Platformen Pc , Xbox One , Xbox Series
  • Genre Racing
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om de Forza Horizon 5: Rally Adventure te spelen

We kunnen er lang over discussiëren, maar het staat als een paal boven water dat Forza Horizon 5 tot één van de beste arcade racers van de afgelopen jaren behoort. In onze Forza Horizon 5 review belonen we de game niet voor niets met vier en een halve dik verdiende sterren. Ook de in de 2022 verschenen Forza Horizon 5: Hot Wheels Expansion is goed ontvangen. Het is echter een nieuw jaar en dus ook tijd voor een nieuwe uitbreiding. Dit keer graven we onze wielen in de klei en gaan we op Rally avontuur. Weet de Forza Horizon 5: Rally Adventure DLC wederom in de smaak te vallen? Check nu onze drie van die redenen de Forza Horizon 5: Rally Adventure DLC te spelen.

Forza Horizon 5 Rally Adventure Review

Creatief met de copiloot

Rally Adventure draait volledig om de kunst van het rally rijden. De mateloos populaire motorsport was nog een groot gemis in de base game, maar daar komt met deze uitbreiding dan toch eindelijk verandering in. Niet op een super realistische manier, maar juist in een vermakelijk arcade jasje zoals we die kennen van de Forza Horizon-franchise. Normaliter zit de copiloot, die je alle instructies geeft, naast je, maar hoe los je dat op in een game waarin je ook veel single seaters hebt? Eenvoudig, plaats ze in een helikopter! Dit ziet er niet alleen tof uit, maar werkt ook nog eens bijzonder goed. De instructies zijn helder en soms is er zelfs een vleugje humor te bekennen. Dat er kippen op de weg lopen is bijvoorbeeld handig om te weten. Tenminste, dat denk ik dan…

Forza Horizon 5 Rally Adventure Review1

Bevat meer content dan je denkt

Alhoewel je zou verwachten dat Rally Adventure zich afspeelt in het welbekende Mexico, speelt deze uitbreiding zich niet af in de standaard map. Nee, net zoals in de Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC worden we naar een nieuwe locatie gebracht. Sierra Nueva is een rally walhalla. Dit Mexicaanse eiland barst uit zijn voegen van de zand- en modderweggetjes, haarspeldbochten en unieke locaties. Daarnaast wordt hier een eigen league gehouden, waarin jij je natuurlijk dient te bewijzen. In totaal komen er dertig races bij, onderverdeeld in drie categorieën die ieder wat toevoegen aan de uitdaging. Zo staat het ene team in het teken van rally’s op ontoegankelijke wegen, de ander bestaat voornamelijk uit rally’s over asfalt en de laatste omslaat enkel rally’s in het donker. Daar stopt het echter niet, je kunt de races voltooien in twee verschillende modi, bestaande uit een klassieke rally - waarin je solo over de weg scheurt met behulp van een copiloot - en een klassieke race tegen anderen. Verder kan je auto piñatas verwachten om te verwoesten en kan je genieten van epische uitzichten.

Forza Horizon 5 Rally Adventure Review2

Van alle markten thuis

Ook deze downloadbare content introduceert weer allerhande wagens aan een al tjokvolle garage. Dit keer zijn het – logischerwijs – allerlei rallywagens waarmee we los kunnen. Van Dune Buggy’s tot rally monsters, ze zitten er allemaal in. En hoe perfectioneer je een iconische racing game die grafisch al de limiet opzoekt? Simpel, door nieuwe stof physics aan de game toe te voegen. Hierdoor spat zand nog mooier op en dwarrelt het stof na een krappe bocht nog realistischer terug op de baan. Ja, Forza Horizon 5 ziet er nog beter uit, een knappe prestatie al zeg ik het zelf.

Het moge duidelijk zijn, ook de Forza Horizon 5: Rally Adventure-DLC is ons uitstekend bevallen. Het bereikt wellicht niet dezelfde hoogte als de Hot Wheels uitbreiding, maar het vult wel een groot gemis op. Welke DLC moet er volgens jou met spoed naar dit Forza Horizon-deel komen of zeg je geef mij nou maar Forza Motorsport (2023)?

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?