Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

  • Ontwikkelaar Team Ninja
  • Eerste releasedatum 18 maart 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , JRPG
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen om de Trials of the Dragon King te spelen

Trials of the Dragon King is de eerste van de drie DLC’s die gepland staan voor Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. De nieuwe content is alleen beschikbaar in de Chaos Difficulty die pas beschikbaar wordt als je de game hebt uitgespeeld. Dus als je dat nog niet gedaan hebt, moet je nog even aan de slag. Na twee korte missies wordt de Bahamut Difficulty beschikbaar. Als je mijn review van Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin hebt gelezen dan weet je dat ik aardig enthousiast was over game en daarom wil ik het hebben over Drie van die redenen om de Trials of the Dragon King op te pakken.

Het avontuur van Jack en zijn vrienden gaat verder

Als je het avontuur van Jack en zijn vrienden Ash, Neon, Jed en Sophie hebt uitgespeeld, wil je misschien wel weten hoe het met hen is verder gegaan. Het einde had een aardige verrassing en maakte nieuwsgierig naar meer. In Trials of the Dragon King pak je het verhaal weer op na de gebeurtenissen uit het origineel. Voor Jack en zijn vrienden is alles veranderd en dat zorgt voor nieuwe doelen. Zo zie je Jack in zijn nieuwe rol als hij samen met zijn vrienden het verschijnen van Bahamut in de Cardian Archipelago onderzoekt. Wat wil de Dragon King van hen en is hij een vriend of vijand? Bahamut wil weten of we zijn aandacht waard zijn. Hij vraagt of we gevonden Dragon Treasures bij hem in kunnen leveren. Je kunt deze bemachtigen door de velden opnieuw te spelen op Bahamut Difficulty. Als je er genoeg hebt verzameld, speel je nieuwe conversaties met de Dragon King vrij en krijg je uiteindelijk toegang tot twaalf nieuwe missies. Zo kunnen we aan Bahamut bewijzen dat we waardig zijn.

Trials of the Dragon King

Voor hen die van een uitdaging houden

Wees wel voorbereid, want de levels op Bahamut Difficulty beginnen op level tweehonderd en eindigen op level vierhonderd. Dus als je equipment level daar niet in de buurt zit, heb je waarschijnlijk een probleem. Dit is geen punt als je de Chaos Difficulty genoeg gespeeld hebt, want die gaat tot level driehonderd. Het is dus mogelijk om je goed voor te bereiden. Toch wordt het hierdoor niet te makkelijk, want ondanks dat de Chaos Difficulty pittig is, is de Bahamut Difficulty zeker nog pittiger. Toen ik een oud veld op Bahamut Difficulty op level 250 speelde, had ik ondanks mijn uitrusting van level 298 toch best moeite om sommige vijanden of bazen te verslaan. Het lijkt wel of de bazen een paar moves erbij hebben gekregen, maar dat kan ook aan mijn skills liggen. Als je het nog moeilijker voor jezelf wilt maken dan kun je door de Bahamut’s Trails te selecteren twaalf verschillende stats afzwakken. Zo is het onder andere mogelijk je max HP te verminderen, worden minder potions bijgevuld bij een save point en kun je de duur van de buffs verkorten, maar dit is voor de echte diehards.

Trials of the Dragon King1

Nieuwe jobs, uitgebreide oude jobs en meer

De Trails of the Dragon King zijn dus niet eenvoudig om te halen, maar gelukkig zit er genoeg in de DLC om je hierbij te helpen. Zo worden drie nieuwe jobs (Pilgrim, Evoker en Summoner) beschikbaar en zij hebben toegang tot een nieuw wapen, de staf. Hierdoor kun je de vijanden met nieuwe technieken en skills uitschakelen. Het is ook mogelijk om de oude jobs te verbeteren, want iedere job heeft twee extra varianten gekregen (ook de drie nieuwe). Bijvoorbeeld, de Paladin-job is uitgebreid met de Royal Guard en de Holy Knight-variant. Beide nieuwe jobs kun je upgraden met Rat Tails die je alleen vindt in de Bahamut Difficulty, zodat je opgewassen bent tegen al het geweld. Daarnaast is de mogelijkheid om accessoires te dragen toegevoegd en hiermee krijg je soms toegang tot speciale vaardigheden die je niet bij de wapens of uitrusting vindt. Mocht je je niet genoeg goede wapens, uitrusting of accessoires vinden dan kun je deze nu ook met je Dragon Treasures kopen in de Exchange shop bij Bahamut. Je krijgt dus genoeg hulp als je hiervoor een beetje moeite doet, maar niet teveel zodat het te makkelijk wordt.

Dit zijn mijn drie redenen om deze The Trials of the Dragon King DLC op te pakken en ik hoop dat de tweede en derde DLC (Wanderer of the Rift, Different Future) nog meer redenen bieden om Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin nogmaals op te pakken.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?