Trailer
Een DLC voor de fans: Planet Zoo: Zookeepers Animal Pack
8 oktober 2024Een oproep aan alle dierentuineigenaars! Ga met zeven nieuwe diersoorten aan de slag middels het Planet Zoo: Zookeepers Animal Pack.
Het team achter Planet Zoo geeft graag sneak peeks als er weer een DLC op de planning staat. Hierdoor had ik al het gevoel dat we richting een eiland gingen, maar toch wist de Planet Zoo: Oceania Pack trailer mij te verbazen. We kregen direct een goed beeld van de dieren en de verschillende bouwstukken. Nu zien de trailers van Planet Zoo er altijd goed uit, maar hoe werkt alles in de game zelf? De Planet Zoo: Oceania Pack is uniek en daarom heb ik drie redenen voor je op een rij gezet waarom je in deze DLC moet duiken.
De Planet Zoo: Oceania Pack brengt vijf nieuwe dieren naar de game, maar de kiwi, quokka en Tasmaanse duivel stelen de show. De kiwi is één van de bekendste dieren uit Nieuw-Zeeland en daardoor is het mooi om te zien dat het diertje eindelijk naar Planet Zoo komt. De kiwi is klein en leeft graag met twee volwassenen in een verblijf. Hierdoor hebben ze weinig ruimte nodig en kun je de nieuwe viewing domes inzetten, deze worden namelijk met de gratis update toegevoegd. Het zijn unieke dieren en de animaties van de kiwi zijn van hoog niveau. Het bekende loopje is namelijk aanwezig en daardoor is het mooi om even in te zoomen. Ik ben wat minder weg van de Tasmaanse duivel, maar ook dit is een unieke toevoeging. Het zijn vleesetende buideldieren en daar hebben we er weinig van in Planet Zoo. Net zoals de kiwi hebben ze weinig ruimte nodig. In het midden van de dag zijn ze niet heel actief en dat zorgt voor komische animaties. In plaats van normaal op hun buik te liggen, spreiden ze alle vier de benen. Net zoals een vliegende eekhoorn doet. Over unieke dieren gesproken, wat dacht je van het vrolijkste dier op aarde? De quokka. Deze kleine wallaby staat bekend om zijn glimlach en gekke bekken. Hoewel je dit niet gaat zien in Planet Zoo, zijn het schattige dieren om te aanschouwen en de bezoekers zijn gek op het kleine diertje. Vooral de snuif-animatie van de quokka is ontzettend schattig. Ook zij hebben geen groot verblijf nodig, waardoor je ze eenvoudig in je dierentuin kunt plaatsen.
Dat geldt echter niet voor het laatste dier dat de Oceania Pack brengt. De dwergpinguïn mag dan klein zijn, maar het is mogelijk om vijfhonderd van deze pinguïns bij elkaar te plaatsen. Omdat ze ook graag duiken en zwemmen moet je ook nog eens zorgen voor genoeg water. Als je een slechte dag hebt, dan weet ik zeker dat je blij wordt van de dwergpinguïns. Het is zowel komisch als schattig om honderd dwergpinguïns over het strand te zien waggelen, terwijl ze schattige krijgsgeluidjes maken. Doordat ze totaal niet lijken op de twee pinguïn soorten uit de basisgame en een andere DLC, is de dwergpinguïn een nuttige toevoeging voor je dierentuin. Het laatste dier dat je met deze DLC krijgt, is de kalong. Eén van de grootste vleermuizen die er bestaat. Aan de ene kant is dit een mooie toevoeging, maar aan de andere kant zul je weinig van dit dier te zien krijgen. Echt genieten van de animaties zit er namelijk niet, omdat ze razendsnel door het inloop-vivarium rondvliegen. Het voordeel is wel dat je nu niet verplicht bent om het hele specifieke Planet Zoo: Twilight Pack in huis te halen als je toch graag een vleermuis in je dierentuin wilt plaatsen.
De tweede reden heeft te maken met de ruim tweehonderd decoratiestukken die de Oceania Pack met zich meebrengt. De hoeveelheid bepaalt natuurlijk niet de kwaliteit, maar dat is met deze DLC wel het geval. Wat we krijgen is namelijk totaal anders. Doordat deze DLC focust op Oceania zijn de bouwstukken gericht op Polynesië en krijgen we ook Tiki-standbeelden. Dit zorgt ervoor dat de houten pilaren gemaakt zijn van drijfhout, terwijl de muren en vloeren zijn gemaakt van geweven schors. Ten eerste kunnen we nu een echt visserdorp maken, waardoor je ook meer kunt decoreren rondom de stranden en meren. Ten tweede zijn de muren, hekken en pilaren niet opvallend. Hierdoor kun je deze bouwstukken gebruiken in de gehele dierentuin en niet alleen in het Oceanië gedeelte. Door het verven van de bouwstukken kun je zelfs verweerde gebouwen maken. Ik ben vooral enthousiast over de kano’s, boot, decoratieve surfplanken, en de verschillende soorten touwen en visnetten. Juist omdat dit soort kleine decoratiestukken tot nu ontbraken en je nu veel meer kunt decoreren rondom het water. Daarnaast komen veel van de pilaren in verschillende hoogtes, waardoor ze eenvoudig inzetbaar zijn. Met de nieuwe drijfhout hekken kun je mooie verblijven maken voor de dieren, zodat ook de omheiningen in stijl blijven.
Mocht je nu totaal niet creatief zijn dan zijn de bouwstukken alsnog een reden om in de Oceania Pack te duiken. Je krijgt namelijk een aantal prachtige voorgebouwde faculteitsgebouwen. Voor de bezoekers krijg je twee soorten toiletten, een winkel-bouwdruk en een restaurant. Om je dierentuin op te leuken kun je de voorgebouwde waterval, strandtuin, scheepswrak en boog plaatsen. Het inloop-vivarium voor de vleermuizen is ook al helemaal voorgebouwd. De vijf dieren die met de DLC komen, zijn ook vertegenwoordigd. Naast vijf stickers die je op de muren kunt plaatsen, zijn er ook vier kleurrijke standbeelden. Doordat je zelf de kleur kunt bepalen kun je ze veelvuldig inzetten, want ze zijn echt prachtig. Naast de decoratiestukken heeft deze DLC ook een mooie variatie aan planten en bomen. De bloemen zijn afwezig, maar de drie koningsvaren en koolpalmen maken veel goed. In totaal kun je zestien nieuwe planten en bomen verwachten. Oceanië kent natuurlijk ook vulkanen en nu is het mogelijk om die eenvoudig na te maken in Planet Zoo. Met de acht verschillende stenen krijg je toegang tot vloeiend lava, obsidiaan en een combinatie van deze twee.
In de laatste campagne levels die zijn toegevoegd met de DLC’s werden de Goodwins vervangen door de Influencer Tiffany. Haar verhaal is lang zo interessant niet en daardoor is het campagne level de derde reden om in de Oceania Pack te duiken. De Goodwins keren namelijk terug en vragen je om te helpen met het opstarten van een dierentuin op een eiland. Helaas, krijg je alleen een brief en zijn er geen dialogen, zoals in de campagne van Planet Zoo wel het geval was. Dat doet geen afbreuk aan deze unieke campagne. Doordat je op een eiland zit, moet je rekening houden met de beperkte ruimte en daardoor staan de nieuwe dieren extra in de spotlight.
In de campagne is het de bedoeling om weer allerlei taken te verrichten om zo drie medailles en een standbeeldje van een kiwi te verdienen. Zo moet je voor een bronzen medaille verschillende faciliteiten bouwen, drie dieren in een normaal verblijf plaatsen en vier vivariums vullen. Bij zilver breid je dit verder uit, maar moet je ook aan de slag met een fokprogramma en moet je de nieuwe viewing domes inzetten. Daarnaast moet de dierentuin ook divers zijn en een natuurbescherming ratio van 2.2 hebben. Voor een gouden medaille zul je dan ook dieren moeten vrijlaten in het wild en elektriciteit op een groene manier moeten opwekken. Uiteindelijk moet je minimaal dertien dieren op het eiland plaatsen, terwijl je ook nog rekening moet houden met de financiën en de wensen van je bezoekers. Het campagne level is dus uitdagend genoeg. Dankzij deze toevoeging kun je nu ook in de sandboxmodus kiezen voor een klein eiland.
Zo, dat waren drie redenen waarom je in de Planet Zoo: Oceania Pack moet duiken. Het is een DLC die unieke decoratiestukken en dieren toevoegt, waardoor je het ruim kunt inzetten in je dierentuin. De kwaliteit van de dieren en animaties is weer hoog, en de decoratiestukken zorgen voor meer bouwmogelijkheden. Het nieuwe campagne level biedt ook wat afwisseling en is uitdagend genoeg. Doordat de focus ligt op Oceanië is deze DLC ook goed te combineren met het Planet Zoo: Australian Pack, Planet Zoo: Tropical Pack en eventueel het Planet Zoo: Southeast Asia Animal Pack. Op deze manier kun je dan een volledige dierentuin bouwen die alleen draait om de landen in Oceanië en de landen die er net buiten vallen. Vergeet een Europese of Amerikaanse dierentuin.
Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.
In dit artikel
Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.
Ontwikkelaar:
Frontier Developments
Uitgever:
Frontier
Release:
5 november 2019
Reviewscore:
Platforms:
Trailer
Een oproep aan alle dierentuineigenaars! Ga met zeven nieuwe diersoorten aan de slag middels het Planet Zoo: Zookeepers Animal Pack.
Trailer
Wil jij je dierentuinen uitbreiden met wat kinderboerderijen? Check dan vooral wat Planet Zoo: Barnyard Animal Pack te bieden heeft.
Drie van die
Planet Zoo: Console Edition is reeds uitgebracht voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Je leest hier of de simulatiegame de moeite waard is op de...
Trailer
Dat Planet Zoo: Console Edition eraan kwam, wisten we natuurlijk al. Ontwikkelaar Frontier Developments trakteert ons nog even op een nieuwe trailer.