Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Lost Judgment: The Kaito Files

  • Ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio
  • Eerste releasedatum 28 maart 2022
  • Platformen PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen , Fighting
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om Lost Judgment: The Kaito Files te spelen

Wanneer de redactie mij de gelegenheid geeft om wederom head first in een Ryu Ga Gotoku-avontuur te duiken, grijp ik die kans met beide handen aan. Zo gretig als ik ben dook ik dan ook direct in de nieuwste expansion van Lost Judgment, genaamd Lost Judgment: The Kaito files. Dit keer is het niet Tak die schittert in de hoofdrol, maar zijn trouwe kompaan Kaito. Weet ieders favoriete Yakuza gorilla de show te stelen? O jazeker! Check nu deze drie van die redenen waarom je Lost Judgment: The Kaito Files direct moet downloaden!

onbekend

De reïncarnatie van Kiryu

Lost Judgment wist zich los te wurmen van de Yakuza-franchise door een nieuwe hoofdrolspeler in het zonnetje te zetten. Kiryu’s verhaal is afgerond en daarmee komt een einde aan de echte brawling gameplay. Tak is namelijk razendsnel waardoor het beat-‘m-up gedeelte heel anders aanvoelt. Als tegenhanger voor Judgment kregen we Yakuza: Like a Dragon. Maar ook Ichi wist de leegte van Kiryu niet op te vullen met zijn turn based-gameplay. Nu spelen we dus met Kaito en de beste man is een beest. Hij kent slechts twee vechtstijlen, bestaande uit Bruiser en Tank, maar dat mag de pret niet drukken. Kaito is een one man army en doet sterk denken aan de charismatische Kiryu uit onder andere Yakuza 6: The Song of Life. Geen slechte zet als je het mij vraagt!

onbekend

Een meeslepend verhaal

Als Ryu Ga Gotoku ergens goed in is, dan is het wel in het neerzetten van bijzondere en vooral meeslepende verhalen. In Lost Judgment: The Kaito Files is dat niet anders. Kaito beleeft namelijk een ware tranentrekker. Tak is de stad uit en Kaito moet het Yagami Detective Agency even alleen open weten te houden. Al snel komt er een rijke man binnen die hem de klus van zijn leven aanbiedt. In ruil voor flink wat cash dient hij een overleden vrouw op te sporen. Het schijnt dat deze vrouw zelfmoord heeft gepleegd, maar daar staan dus vraagtekens bij. Er zit echter één addertje onder het gras. De vrouw van de cliënt is Kaito’s geliefde uit een ver verleden. Hij wijst de zaak af, maar in complete Ryu Ga Gotoku-stijl raakt Kaito volledig in deze zaak opgeslokt. Meer ga ik niet spoilen, maar geloof mij wanneer ik zeg dat dit een bijzonder lekker, doch compact, verhaal is.

onbekend

Een echte detective

Judgment, en daarmee ook Lost Judgment, wist compleet nieuwe gameplay te introduceren binnen de Yakuza-franchise. De nadruk ligt op onderzoeken en dat doe je in de Kaito Files wederom meer dan genoeg. Alhoewel Kaito zich niet al te snugger voelt, heeft de beste man toch flink wat in zijn mars. Je dient plaatsen van misdaad te onderzoeken op aanwijzingen, bewijs te verzamelen en conclusies te trekken op basis van de bevindingen. Uiteraard is er nog altijd meer dan genoeg te knokken, maar van afwisseling is er dus zeker sprake. Daarnaast is het ook geen schande dat je met zo’n vijf uur wel klaar bent met de DLC. De focus ligt volledig op het verhaal en dat is voor de verandering weleens fijn. De uitbreiding komt namelijk direct to-the-point en probeert je niet af te leiden met van alles en nog wat.

onbekend

Het moge blijken, Lost Judgment: The Kaito Files is bijzonder goed bevallen. Ben jij al begonnen aan de Yakuza-franchise, of zie je op tegen de hoeveelheid bestaande Yakuza-content? Laat het weten in de reacties!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?