Drie van die: Redenen om nu naar de winkel te rennen voor Red Dead Redemption 2

Geplaatst: 26 oktober 2018 14:00

Saddle up, cowboy! Red Dead Redemption 2 is sinds vannacht speelbaar en ook ik waan me wederom een outlaw in het wilde westen. Het internet gaat los om de meest uiteenlopende dingen, maar de consensus is duidelijk. Dit is er één voor in de boeken. Mijn cowboylaarzen zijn inmiddels ingelopen en hoewel de blaren op mijn poten staan, ben ook ik laaiend enthousiast. Heb jij de game nog niet in huis? Schaam je! Dit zijn drie van die redenen om nu naar de winkel te rennen!

Fantastisch sounddesign

Laat ik maar meteen beginnen met hetgeen wat mij vanaf het eerste moment is opgevallen. Het sounddesign van Red Dead Redemption 2 is waanzinnig goed. Muziek wordt op het perfecte moment ingezet, het sneeuw knispert onder de hoeven en de kogels vliegen je om de oren. Het geluid is één van die dingen die gamers vaak onderwaarderen. Onterecht want een beleving valt of staat met de audio. Mist een deuntje de que, dan valt dat op als een ballerina in een saloon. Nee partner, dat zie je niet in Red Dead.

onbekend

Boordevol details

Oké, er wordt veel over gegrapt, maar het oog voor detail is waanzinnig. Paardenballen die krimpen in koud weer, de stront die als een waterval op de grond klettert en kogelgaten op de plaats waar je die rakker erin jaagde. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Het is fantastisch om langs een besneeuwde boom te rijden waarbij de sneeuw op je hoed valt wanneer je een tak aanraakt. Dit soort dingetjes vallen eigenlijk niet op, maar wanneer alles samenvalt met de juiste lichtinval kan je alleen maar in verbazing toekijken.

onbekend

De inhoud

Leuk en aardig al die details, maar de inhoud is ook van hoogstaand niveau. Arthur Morgan is een bijzonder personage en de avonturen die je meekrijgt zijn memorabel. Tel daar de vele knipoogjes naar het eerste deel, de veelzijdigheid van de gameplay en een fantastische wereld bij op en je zit gebakken voor een flink lange tijd. Daarbij is dit nog niet eens de final form! Later dit jaar verschijnt namelijk Red Dead Online waardoor je weer flink wat uren kunt rondzwerven in het Wilde Westen. Niet dat dat nodig is. Er is namelijk flink wat content te verstouwen en de singleplayer is dan ook meer dan het prijskaartje waard!

onbekend

Red Dead Redemption 2 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. Geloof me me, de game is de moeite waard. Blijf de site in de gaten houden. De review staat namelijk spoedig online.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 oktober 2018

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord