Drie van die: Redenen om Planet Zoo: Grasslands Animal Pack te halen

Geplaatst: 12 december 2022 17:00
-

Als je een beetje bezig bent met de natuur en de verschillende diersoorten dan weet je dat er veel dieren op deze aardbol rondlopen. Voor een game als Planet Zoo betekent dit een vooruitzicht van tientallen uitbreidingen zodat je je dierentuin verder kunt uitbreiden. Ik ben dol op dieren en heb meerdere favorieten. Hierdoor zit er in elke uitbreiding wel een dier dat ik graag in mijn dierentuin wil hebben. Dit keer is het de beurt aan Planet Zoo: Grasslands Animal Pack die onder andere zeven nieuwe dieren en een scenario toevoegt. Dit zijn drie van die redenen om de uitbreiding in huis te halen.

Planet Zoo Grasslands Animal Pack de Manenwolf

Zeven prachtige dieren

De Planet Zoo uitbreidingen zijn te verdelen in twee soorten. Je hebt de packs die zowel dieren als decoraties brengen en de speciale Animal Packs. De Grasslands Animal Pack behoort tot de laatste categorie en daardoor ligt de focus op de zeven nieuwe dieren. De combinatie van dieren is ontzettend divers en het ironische is dat een aantal helemaal niet zo fan zijn van lang gras. Welke dieren kun je verwachten? De uitbreiding voegt de manenwolf, emoe, caracal, Bennet wallaby, het negenbandgordeldier, de gestreepte hyena en de blauwe gnoe toe. Ondanks dat je voor de prijs van de uitbreiding meer zou verwachten, zijn de dieren van uitstekende kwaliteit. Ze zien er goed uit en de animaties zijn soepel en realistisch. Zo blaffen de manenwolven op speelse wijze tegen elkaar en rennen ze spelend rond. Daarbij komt nog kijken dat de kittens van de caracal en de kuikens van de emoe ontzettend schattig zijn. Je moet wel rekening houden met de omvang van de verblijven, want ze hebben al gauw twee tot vier jongen.

En dat brengt mij direct tot een ander punt rondom de nieuwe dieren. Doordat de grasvelden centraal staan komen de dieren uit verschillende gebieden. De emoe en Bennet wallaby leven in Australië, waardoor je het Australische gedeelte van je dierentuin verder kunt uitbreiden. Vooral als je het Australia Pack niet in bezit hebt. Beide dieren hebben een verblijf van gemiddelde grootte nodig en er mogen geen andere dieren in wonen. Het negenbandgordeldier komt dan weer uit Zuid-Amerika. Het voordeel is dat dit kleine beestje bijna geen ruimte nodig heeft en leeft in een hol. Sinds de 1.8 update kunnen een aantal dieren hier gebruik van maken, maar de meeste zitten achter een dlc verscholen. Mocht dit dus je eerste uitbreiding worden dan zit je niet alleen meer vast aan het aardvarken. Ook de manenwolf komt uit Zuid-Amerika en ziet er daardoor totaal anders uit dan de andere wolven in Planet Zoo. Het is onderhand meer een vosachtige en ze zijn dol op de zebra Piñata. Deze uitbreiding brengt namelijk geen nieuwe enrichment items. Het dier dat er het meest uitspringt, is de caracal. We hebben al een aantal katachtige, maar de lynx uit het Europe Pack komt het dichtst bij. De caracal is echter egaal en een stuk kleiner. Ze houden graag van klimmen en daardoor mag je aan de slag met het bouwen van een klimtoestel om ze tevreden te houden. Wanneer je Planet Zoo speelt dan herken je een aantal van deze diersoorten. Laten we eerlijk zijn, het verschil tussen een hyena en een gestreepte hyena en een zwarte gnoe tegenover de blauwe gnoe klinkt niet groot. Toch is het verschil overduidelijk en biedt het juist de mogelijkheid om je dierentuin verder uit te breiden. Het mooiste is dat de blauwe gnoe, net zoals zijn broer, samen met zebra’s, giraffen en struisvogels kan worden geplaatst. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de blauwe gnoe ook een stuk mooier en sierlijker vind.

Planet Zoo Grasslands Animal Pack Caracal

Vlinders fladderen vrolijk rond

Naast de zeven dieren die ik net heb genoemd zijn er ook vlinders te vinden in de uitbreiding. Het gaat om vijf verschillende soorten die je kunt plaatsen in een speciaal vivarium. Vervolgens kunnen bezoekers door deze vlinderkas heen lopen en genieten van de fladderende vlinders. Al zaten ze tijdens mijn speelsessie vooral te relaxen op de kleine vogelhuisjes. Sinds de toevoeging van de vleermuizen met het Twilight Pack kunnen bezoekers door een vivarium lopen. Dat is een keer wat anders dan de vaste vivariums waar je naar een kikker loopt te staren. De uitbreiding komt dan ook met een speciaal vivarium, die al helemaal is gebouwd. Je kunt deze dus neerzetten in je dierentuin en vervolgens hoef je alleen de vlinders nog toe te voegen. Je kunt de soorten gewoon bij elkaar plaatsen, zodat het lekker kleurrijk wordt. Omdat het insecten zijn, vind je de vlinders onder het kopje exhibit animals in het animal trading menu. Ik moet wel vermelden dat ik de melding kreeg dat ik eerst het Twilight Pack moest aanschaffen om het gebouw te plaatsen, maar dat kan ook komen omdat ik vroegtijdig toegang had. Hou daar in ieder geval rekening mee, voordat je de uitbreiding haalt.

De vlinders die je kunt toevoegen zijn de Phoebis sennae, de koninginnenpage, de monarchvlinder, de dagpauwoog en de blauwe morpho. De namen zeggen je misschien niets, maar het zijn wel de bekendste vlinders en een aantal vliegen rond in je tuin. En anders kun je ze in het echt bewonderen in Burgers Zoo. Vlinders kunnen dus niet ontbreken in een dierentuin en het werd tijd dat Frontier een echte vlinderkas aan de game toevoegde. Als je zelf de vlinders wil bewonderen dan zul je flink moet inzoomen, want ze zijn nogal klein.

Planet Zoo Grasslands Animal Pack Vlinders

Wederom een nieuw scenario voor de campagne

Veel van de uitbreidingen brengen alleen een timed-scenario, maar dit keer wordt de campagne met een scenario uitgebreid. We volgen Tiffany die zich richt op een dierentuin in Argentinië. Haar verhaal begint eigenlijk in de Twilight Pack, maar die hoef je niet te hebben gespeeld om van dit scenario te kunnen genieten. Wat mij opvalt, is dat Tiffany geen portret heeft en ook niet is ingesproken. Dit was met Bernie en zijn dochter van de Planet Zoo campagne wel het geval. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat je een brief krijgt en ze dus niet echt aanwezig is. Het zorgde er wel voor dat ik me minder betrokken voelde tot het scenario, maar dat kan ook komen doordat Tifanny een influencer is. Ze houdt zich vooral bezig met social media en laat jou het harde werk opknappen. Ze heeft namelijk grote plannen voor de dierentuin en jij moet de taken uitvoeren wil je de gouden medaille verdienen. Net zoals de voorgaande scenario's verdien je per medaille een beeld van een dier. In dit geval gaat het om het negenbandgordeldier.

De dierentuin is dus gelegen in Argentinië op een grasvlakte. Hierdoor komen de nieuwe dieren goed tot zijn recht. Direct aan het begin van het scenario heb je toegang tot het negenbandgordeldier, de emoe en de manenwolf. Vervolgens moet je de dierentuin uitbreiden en een dierenarts inhuren, voordat je aan de slag kunt met de geredde dieren. Ze hebben namelijk een plekje nodig en daar moet jij voor zorgen. De dierentuin is niet alleen gericht op entertainment. Het is de bedoeling dat je animal talks houdt en meerdere tour points neerzet. Wil je de zilveren medaille halen dan moet je de gasten onderwijzen en op het gebied van educatie drie sterren halen. Wanneer je ook nog de gouden medaille wil binnenhalen, zul je ervoor moeten zorgen dat de dieren en gasten tevreden zijn. Het scenario is dus niet vernieuwend, maar het introduceert wel de nieuwe dieren. Daarnaast heb ik ontzettend genoten van de Planet Zoo campagne en wil ik al een tijdje meer scenario’s. Door de beperkte ruimte, gebouwen die je niet kunt verwijderen en de specifieke doelen zijn ze altijd uitdagend genoeg.

Planet Zoo Grasslands Animal Pack scenario

Hierboven heb je de drie redenen kunnen lezen waarom je Planet Zoo: Grasslands Animal Pack zeker in huis moet halen. Het voegt een aantal interessante nieuwe diersoorten toe aan de game. Ik ben vooral verliefd op de caracal, emoe en negenbandgordeldier, wat ook te maken heeft met de schattigheid van hun jongen. De uitbreiding voegt geen nieuwe decoraties of fauna toe, maar komt wel met grote muurstickers van de nieuwe dieren, zodat het voor de bezoekers duidelijk is bij welk verblijf ze staan. Planet Zoo: Grasslands Animal Pack verschijnt op 13 december en gaat tien euro kosten.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Planet Zoo

Ontwikkelaar:

Frontier Developments

Uitgever:

Frontier

Release:

5 november 2019

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord