Station to Station

  • Ontwikkelaar Galaxy Grove
  • Eerste releasedatum 3 oktober 2023
  • Platformen Pc
  • Genre Simulatie , Indie
  • Gameliner score -

Drie van die: redenen om Station to Station op je wishlist te zetten

Vervoersmiddelen vormen een belangrijk onderdeel in onze samenleving. Onze vakanties zouden een stuk minder ver zijn als er geen vliegtuigen waren, de auto brengt ons waar we maar willen en de boot laat ons zelfs wateren trotseren. Al deze voertuigen hebben stuk voor stuk wel iets dat ons helpt, maar geen van deze voertuigen beschikt over de magie van een trein. Op de één of andere manier spreken treinen tot de verbeelding. Tal van mensen zijn gek van treinen en dat is niet zonder reden. Menig hobbyist vermaakt zich bijvoorbeeld met het creëren van modeltreinbanen op zolders. Mocht je hier niet de ruimte voor hebben, dan is daar Station to Station. En dit zijn drie redenen om Station to Station alvast op je wishlist te zetten.

Station to Station wishlist

Het ziet er prachtig uit

Als iemand beweert dat voxelart niet mooi is, dan hoef je diegene alleen maar te wijzen op Station to Station. Voxelart vormt namelijk de art style en daarmee de basis voor deze treingame. De magie zit hem overigens niet alleen in de Voxelart, maar ook in de manier waarop deze wordt ingezet. Door stations met elkaar in verbinding te brengen, komt de wereld letterlijk tot leven. Waar in eerste instantie eerst alles grijs, grauw een doods aandoet, brengen de stations letterlijk leven in de brouwerij. Er komt kleur in de wereld en er komt beweging in. Door de wereld heen zijn allerlei kleine elementen te vinden die geanimeerd zijn en tot leven komen als de kleur hen bereikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan graafmachines, dieren en natuurlijk de treinen zelf.

Station to Station wishlist1

Kom heerlijk tot rust

Veel games zijn gericht op actie en vergen behoorlijk wat skills om uit te spelen. Hoewel Station to Station ook de nodige strategie bevat, biedt de game vooral de mogelijkheid om lekker tot rust te komen. Ontsnap aan de dagelijkse stress door lekker treinbanen te gaan bouwen. Terwijl je je wereld voor je tot leven ziet komen, kun jij rustig de tijd nemen om naar alles in de map te gaan kijken. Je kunt naar hartenlust draaien, inzoomen en struinen over de map om alles in je om te nemen. Dit rustgevende gevoel komt niet alleen binnen via de ogen, maar ook zeker via de oren. Station to Station bevat namelijk een soundtrack waarmee je volledig tot rust kunt komen, zodat je heerlijk in alle rust kunt genieten van deze game.

Station to Station wishlist2

Dichterbij de realiteit dan je denkt

In eerste instantie lijkt Station to Station misschien een fantasierijke game met wat treintjes erin, maar de game staat dichterbij de realiteit dan je in beginsel zou verwachten. Alle treinen die je in de game tegenkomt zijn namelijk gebaseerd op echte treinen. Sterker nog, als je weleens in het Spoorwegmuseum in Utrecht bent geweest, dan is de kans groot dat je een aantal treinen uit dat museum ook terugvindt in Station to Station. Nu ben ik zelf geen doorgewinterde treinkenner, dus vergeef mij als het niet helemaal klopt, maar volgens mij kun je bijvoorbeeld SS326 Grote Groene en NRS107 De Rhijnboog zien rijden in de game. Hieruit blijkt wel dat de ogenschijnlijke simpliciteit geen barrière heeft gevormd om gedetailleerd te werk te gaan bij het ontwikkelen van de game.

Station to Station wishlist3

Als je nog twijfelde om Station to Station aan je wishlist toe te voegen, dan hebben de drie bovenstaande redenen je wellicht over de streep getrokken. De Nederlandse studio Galaxy Grove lijkt een heerlijk rustgevende game te gaan uitbrengen. Je hoeft er ook niet lang meer op te wachten, want Station to Station komt aan op 3 oktober 2023 op perron 1a. De game is vanaf dat moment speelbaar op pc.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?