Final Fantasy VII Remake

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 10 april 2020
  • Platformen PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre JRPG
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen voor twijfel over de toekomst van Final Fantasy VII Remake

Afgelopen april heb ik in mijn review van Final Fantasy VII Remake de game een bijna perfecte score gegeven. Ondanks mijn plezierige “trip down memory lane” begon ik me wel af te vragen; hoe nu verder en wat kunnen we verwachten in de aankomende jaren. Tenminste, ik kan niet wachten op de rest van de game, maar ik maak me wel enige zorgen over de tijdspanne waarin dit moet plaatsvinden, de invulling van het vervolg en of de game zo lang populair blijft. Dit zijn Drie van die redenen waarom ik mij af en toe zorgen maak over de toekomst van Final Fantasy VII Remake.

Hoe lang gaat het duren?

De game is net uitgekomen en het duurde niet heel lang om het prachtige, doch redelijk korte avontuur (zeker voor JRPG’s) uit te spelen. Natuurlijk weet een deel van ons al hoe het verder gaat, maar zijn we reuzebenieuwd naar de nieuwe en uitgebreide hoofdstukken in een spectaculair grafisch jasje. Aangezien de game afgelopen april is uitgekomen, moeten we waarschijnlijk minimaal twee jaar wachten op het volgende deel. Wordt dit ook het laatste deel of komen er nog meer? Om de rest van de game in het vervolg te passen, lijkt een onmogelijke opgave. Dat zou betekenen dat er niet één, maar twee of drie vervolgen zouden moeten komen. Als daar ook ongeveer twee jaar tussen zit dan zien we pas over zes a acht jaar de conclusie. Natuurlijk kan het uitkomen van de PlayStation 5 helpen, omdat de ontwikkelaars dan misschien meer ruimte hebben om een groter gedeelte van de game in een vervolg te stoppen. Helaas blijven we nog in het ongewisse, want de ontwikkelaars bij Square Enix weten het ook niet of zeggen er weinig over.

Wat wordt de invulling van het vervolg

Nu we eindelijk op het punt staan om Midgar te verlaten, word ik wel nieuwsgierig naar de wereld buiten de stad. Kunnen we zoals in het origineel gewoon in de wereld rondlopen en vrij exploreren? Het verkennen van Midgar viel een beetje tegen, want er was niet veel te ontdekken in de grote stad. Hoe wordt dit ingevuld als je de wereld eindelijk mag verkennen. Worden er afbeeldingen van locaties getoond waar je niet naar hoeft te reizen, maar alleen kunt selecteren zoals in Final Fantasy X om ruimte te besparen of heb je meer vrijheid zoals in het origineel. Hoe zit het met de verkregen experience en andere behaalde vooruitgang; behoud je je skills, wordt je generfd of kun je in ieder deel vijftig levels stijgen? Wordt het battle-systeem aangepast of uitgebreid, want hoe houd je dit fris in een tijdspanne van acht jaar verspreid over twee a drie games? Komen we in het volgende deel al in The Gold Saucer (met nieuwe minigames?) en hoe lang moeten we wachten op één van de meest dramatische momenten uit de Final Fantasy-serie. Veel vragen en nog weinig antwoorden.

Kan Final Fantasy VII Remake zijn populariteit vasthouden?

Final Fantasy VII is een game uit 1997 en heeft na twintig jaar een gedeelde remake gekregen. Natuurlijk is de monetaire motivatie de doorslaggevende factor geweest, maar door het ‘zeuren’ van de fans wist Square Enix in ieder geval dat er een publiek voor de remake was. Blijven die mensen wel geïnteresseerd in de remake van de game of zijn ze zo ontevreden met de game dat ze liever het origineel spelen en de rest van de remake laten liggen. Misschien nog wel belangrijker; heeft de game genoeg nieuwe gamers geraakt die het origineel niet kennen en is deze groep net zo trouw als de voorgaande, zodat de game genoeg publiek heeft om de voortgang te waarborgen. Of komt er nog DLC uit die ons enthousiast naar meer maakt of het verhaal oppikt om de lange wachttijd te overbruggen. En als laatste; het is ook belangrijk dat de CEO’s van Square Enix enthousiast blijven, niet voortijdig de stekker eruit trekken als ze hun doelen net niet halen en ons achter laten met een onafgemaakte remake.

Laten we hopen dat het allemaal goed komt en niet te lang gaat duren. Square Enix heeft een prachtige game afgeleverd en dat geeft wel vertrouwen, maar af en toe vraag ik me dit soort dingen wel af. Dit komt, omdat Square Enix weinig informatie deelt en niet heel duidelijk over hun plannen is. Heb jij ook genoten van Final Fantasy VII Remake en kun je niet wachten op meer, maar vraag je je ook dit soort dingen af? Laat het ons weten in de comments, want gedeelde smart is halve smart.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?