Grand Theft Auto Online

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 1 oktober 2013
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen waarom GTA Online nog steeds vet is

Twee datums schieten als paddenstoelen uit de grond omhoog in mijn hoofd, terwijl ik de eerste woorden typ in dit artikel: 17 september 2013 en 18 november 2014. GTA V kwam op 17 september 2013 uit voor de PlayStation 3 en een jaar later in november op zijn net geen 1 jaar oude broer: de PlayStation 4. Het besef kwam ineens: twee jaar later speel ik nog steeds regelmatig deze game. Een unicum, want ik kan geen andere game bedenken die ik bijna elke week nog speel al twee jaar lang. Met name GTA Online speel ik dan, de singleplayer heb ik op beide consoles uitgespeeld en pak ik heel zelden er nog even bij. Maar wat maakt GTA Online nou nog steeds zo vet? Nou, dat vertel ik jullie graag.

Het ultieme medicijn tegen een dip

Soms kun je weleens last hebben van een dip. In de herfst en wintermaanden vaker dan normaal, door het vaak gure en depri weer. Je kent het wel, bijna nergens zin in, chagrijnig en een omgekeerde smile. Zo'n anti-smile waarbij je onderlip zo laag hangt, dat het lijkt alsof er net een spierverslappend middel in je lip is gespoten, een lachje kan er met moeite nog af. Dan komt GTA Online altijd van pas, even een vriend appen, online en vooral niks moeten en vooral veel klooien. Een onlinesessie met vrienden staat binnen no time garant voor gezelligheid en vliegen er haast meer lachsalvo's rond dan kogels. Vooral in het free-roamen samen vind ik het ultieme medicijn tegen mijn dip. Lachen is gezond en met GTA Online heb kan ik altijd enorm lachen.

Ga ik even wat munitie kopen bij de Ammu-Nation, sta ik bij de balie te scrollen door de wapens, rijd mijn maat ineens de winkel in met een auto. Hij landt met zijn auto precies midden op de stellage in het midden van de winkel. Dit zie ik allemaal plots gebeuren achter mij. Dan stapt hij ook nog even uit en gaat plat op zijn smoel. Of een situatie waarbij hij in een vliegtuig stapt en ik de deur van het vliegtuig vervolgens in mijn gezicht geplant krijg, heerlijke hilarische situatie. En zo zijn er nog talloze situaties te noemen, die de levensduur van de lachspieren behoorlijk op de proef stellen. Ja, GTA Online veranderd in een waar slapstickfeest als je gewoon zonder doel even rond loopt te klooien, heerlijk! En het mooiste van dit alles is, je kan de meest hilarische momenten delen op bijvoorbeeld YouTube, om er later weer eens om te lachen.

onbekend

Een bijna oneindige stroom aan gratis nieuwe DLC

Wat andere uitgevers nog kunnen leren van Rockstar, is de stroom aan gratis DLC die zij in GTA Online blijven pompen. Weliswaar houdt het nu inmiddels bij de PlayStation 3 en Xbox 360 wel op, maar op de next-gen consoles blijft Rockstar de boel volpompen met DLC. Onlangs verscheen bijvoorbeeld de Lowriders-DLC, waarin je nieuwe missies hebt en je auto's kan ombouwen tot een heuse lowrider. Even een auto ombouwen en voorzien van een speakerset waarmee je zo het Russische leger omver kan blazen, heerlijke shit. Met een nieuw systeem kun je jouw auto op afstand aanzetten en de deuren opengooien. Ook kun je de radio aanzetten en zo een heus bass boosting straatfeest creëren mocht je daar zin in hebben. Wel is het zo dat de onderdelen vrij duur zijn, dus even een auto pimpen en je bankrekening is zo leeggezogen. Dit stimuleert echter wel weer om samen missies te doen of events, waarvan de events ook net nieuw zijn. Zo blijft de game verslavend, want je verandert al snel in een hebberige klootzak, die steeds meer en meer wilt. En met de gratis DLC en nieuwe missies is het geen straf om nog meer geld te gaan verdienen.

onbekend

Geschikt voor korte sessies om tijd te doden

Tot slot: de kracht van GTA Online is dat het alles biedt waar je maar zin in kan hebben. Het is het ultieme alles-in-één-pakket. Of je nu zin hebt in misses, knallen, vliegen, racen, relaxen, fietsen, tennissen lachen of gewoon wat nieuwe kleding wilt kopen, het kan allemaal. Het mooie is ook dat je ook even snel iets kan doen. Ik heb weleens gehad dat ik voor de wekker wakker werd bijvoorbeeld. Dan nog even voordat je naar je werkt gaat een auto verkopen, of wat klooien bijvoorbeeld. Binnen een minuut of vier zit je al in een sessie. En dan kun je gerust even een half uurtje spelen. De veelzijdigheid en de ultieme vrijheid dragen bij aan de mogelijkheid voor het spelen van korte sessies. Heb je een half uurtje tijd te doden, hoppa, dan slinger ik de game even aan. Ook als je nergens zin in hebt kan GTA Online een uitkomst zijn. Want waarom zou je doelloos op de bank hangen als je ook doelloos kan rondrijden of lopen in de game? De game online uitspelen kan niet, er is altijd wat te doen. En terwijl je rondrijdt, afslacht, rooft of relaxt, pak je nog even een bespreking van je dag mee over de partychat, dat is pas social media.

onbekend

Dit zijn voor mij de redenen waarom ik GTA Online blijf spelen, keer op keer maar weer. En dat blijf ik ook doen, waarschijnlijk nog tot GTA 6 uitkomt, en dat duurt nog wel even. Zo lang Rockstar de boel blijft ondersteunen met nieuwe DLC, zo lang ik dipjes blijf houden, zo lang er nog korte verveelmomenten zijn, zo lang blijf ik het spelen. Speel jij ook nog steeds GTA Online? En zo ja, wat zijn voor jou de redenen waarom je het nog steeds blijft spelen? Laat het gerust hieronder weten, ik ben benieuwd.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?