South Park: The Fractured but Whole

  • Ontwikkelaar Obsidian Entertainment
  • Eerste releasedatum 17 oktober 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen waarom South Park TFBW perfecte match is voor de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een commercieel succes. En met succes komen vaak ook de grote games naar de betreffende console. De afgelopen tijd hebben we indrukwekkende releases gezien op de console die technisch niet haalbaar leken. Nintendo loopt effectief gezien één generatie achter. Dit is echter bewust en als er dan games uitkomen die op alle platformen tegelijk uitkomen, wil je vaak de meest complete versie. Daarom was ik aangenaam verrast dat Southpark the Fractured But Whole nagenoeg tegelijk op de Switch uitkwam. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat dit wellicht zelfs de beste versie is, en daarom mijn Drie van die: redenen waarom South Park: The Fractured But Whole een perfecte match is voor de Nintendo Switch.

onbekend

Gerust schijten bij Cartman thuis

De gameplay is uiteindelijk nog wel het meest belangrijke onderdeel van een game. Hier stelt South Park niet teleur. Doordat je op je gemak door de stad heen kunt lopen, zelf bepaalt welke gevechten je tijdens het freeroamen aangaat, is de game perfect voor onderweg. Je kunt makkelijk tijdens het forensen naar school of werk even een wat missies doen, de stad verkennen of simpelweg zoveel mogelijk grinden als dit je ding is. Als je dan op je plaats van bestemming aankomt, sla je je voortgang op en sluit je je console af. Je kunt namelijk ieder moment saven. Gevechten speel je ook turn-based. Het zorgt ervoor dat je met enige rust de game kan spelen. Vooral als je onderweg bent is dit best handig. Immers, de conducteur gaat niet wachten totdat jij klaar bent met schijten op het toilet bij Cartman thuis. De controls zijn hetzelfde en maken geen gebruik van de mogelijkheden van de Joy-Cons. Dit is mijn inziens perfect zodat je geen gimmick krijgt qua besturing. Met andere woorden, simpelheid is troef en past perfect bij de gameplay.

onbekend

Grafisch is het geen hoogvlieger

South Park the Fractured But Whole maakt gebruikt van de Snowdrop-engine van Ubisoft. En deze engine is in staat om fantastische visuals weer te geven. Om even aan te geven hoe fantastisch, kijk dan maar eens naar The Division. Maar op de Switch heeft het al een game die er eveneens gebruik van maakt en dat is Mario+Rabbids Kingdom Battle. Geen lelijke game toch? South Park maakt hier ook gebruik van en weet perfect de minder krachtige hardware van de Switch te maskeren. De game is namelijk grafisch geen hoogvlieger. Er zitten zeker toffe effecten in, maar omdat de game grotendeels een 2D én cartoony uiterlijk heeft, is de game op de Switch perfect te spelen. Framedrops zijn er praktisch niet. Ik heb er één ontdekt, maar dat is te wijten aan een stuk waarin flink geladen moet worden. Er is geen overmatig gebruik van lichteffecten of andere deeltjes-effecten. Immers, de stijl van de serie heeft dit ook niet. Mooie bijkomstigheid is dat je batterij van je Switch niet wordt leeggetrokken. Vier uur houdt de Switch het in de mobiele modus zeker wel uit. Dus als je eens langdurig onderweg bent zoals op vakantie, hoef je je dus geen zorgen te maken.

onbekend

Een interactieve aflevering voor onderweg

Vandaag de dag is het maar wat makkelijk om een serie onderweg te kijken. "Netflix and chill" in de trein!* Desalniettemin is South Park: TFBW voorlopig de beste vervanger voor Netflix op de Switch. Inkoppertje, want het ziet er naar uit dat er geen Netflix op de Switch komt, maar dat terzijde. Je hebt eigenlijk een interactieve aflevering van South Park voor onderweg. De humor, de gevatheid en politieke incorrectheid waar de show van Matt en Trey Parker bekend om staat, komt goed over ook al speel je in de handheld modus. The Hoff wordt uiteraard op de hak genomen, Morgan Freeman doet een duit in het zakje en andere spellen worden letterlijk benoemd zoals Star Trek VR Bridge Crew (ook van Ubi). Er zijn zelfs easter eggs te vinden van andere series en games zoals in de kledingwinkel in South Park (Pokémon anyone?). Ondanks dat de game een traditionele RPG is, mis je geen enkel stukje van wat South Park op zichzelf zo briljant maakt, omdat de game zoveel South Park op je scherm tovert. Wat dat betreft vind ik dat de game het beste op zijn plek is op de Nintendo Switch en een aanschaf meer dan rechtvaardigt.

onbekend

Kun je nog meer goede redenen bedenken om South Park: The Fractured But Whole juist op de Switch te spelen, of prefereer je de game juist op een ander platform? Laat het ons weten in de reacties!

*Voor mensen die bekend zijn met het eufemisme van deze term, doe maar beter niet in de trein...

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?