Watch Dogs: Legion

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Google Stadia , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen waarom Watch Dogs Ubisoft's beste franchise is

Ubisoft heeft flink wat franchises in het portfolio zitten. Hoewel lang niet iedereen fan is van Ubisoft, moeten we toch erkennen dat de uitgever uitstekende games kan produceren. Neem nou bijvoorbeeld de Assassin’s Creed-franchise. De serie is inmiddels meerdere keren van richting gewijzigd, maar blijft nog altijd razend populair. Ook de Rainbox Six-franchise heeft flink wat compleet verschillende games gekregen, maar Rainbow Six: Siege staat nog altijd als een huis. De beste franchise is naar mijn mening echter die van Watch Dogs. Benieuwd waarom? Nou, hier zijn drie van die redenen waarom Watch Dogs de beste Ubisoft franchise is.

onbekend

Langzame start

Toegegeven, het eerste deel in de Watch Dogs-serie was behoorlijk teleurstellend. Na bijzonder smakelijke beelden te zien bij de onthulling, viel het eindproduct vies tegen. De game was nog steeds vermakelijk, maar het was gewoon niet dat wat we ervan verwacht hadden. De protagonist was niet erg bijzonder en de game oogde vooral erg grauw. De potentie zat er echter zeker in. Na een compleet redesign was Watch Dogs 2 een fantastische sequel om mee terug te komen. De game voelde anders, maar bevatte toch herkenbare elementen. Watch Dogs: Legion lijkt groter dan ooit tevoren te worden. Hopelijk is Ubisoft in staat om de rekening van het eerste deel te vereffenen.

onbekend

Niet bang om te experimenteren

De Franse uitgever speelt het redelijk vaak op safe. Echte vernieuwing zit er niet in de franchises, maar in het geval van Watch Dogs durven ze echt risico te nemen. Geen van de drie delen lijken echt op elkaar. Het origineel nam zichzelf veel te serieus, deel twee was juist meer ingestoken op humor en deeltje drie lijkt compleet bananas te worden. Kom op, iedere NPC is opeens een speelbaar personage met een eigen persoonlijkheid! Dat noem ik pas iets nieuws. Daarnaast ben je in Watch Dogs: Legion ook niet langer gebonden aan één vaste speelstijl. Jij bepaalt hoe je speelt en op welk tempo je dat doet. Er is echter wel een risico. Door heel veel te implementeren, lopen ze namelijk het risico dat de afwerking op bepaalde gebieden te wensen overlaat. Nu maar hopen dat dat niet het geval gaat zijn.

onbekend

Actueler dan ooit

Viking spelen in Assassin's Creed Valhalla is leuk, terroristen bestrijden in Siege ook, maar niets is zo actueel als een in elkaar stortende maatschappij. Watch Dogs legt de vinger op de zere pols. Liegende politici, data stelende tech giganten, opgehemelde machtsmisbruikers en ander naar gespuis zijn momenteel het onderwerp van de dag en het is dan ook tof dat je in Watch Dogs het gevoel krijgt er iets aan te kunnen doen. Of je nou gaat voor volledige anarchie of juist kiest voor een vreedzame oplossing, beide richtingen moeten toch wel iets van voldoening geven?

onbekend

Zie je? Watch Dogs is de beste franchise binnen het Ubisoft-portfolio! Ben je het niet met mij eens, bewijs dan maar het tegendeel... Watch Dogs: Legion is een ambitieus project en als Ubisoft dit weet te nailen, dan staan ze wat mij betreft weer helemaal op de kaart. Heb jij al een beetje zin in Legion, of twijfel je nog om hem in huis te halen? Let us know!

Watch Dogs: Legion verschijnt op 29 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game krijgt tevens gratis ondersteuning op de Xbox Series X en PlayStation 5.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?