Drie van die: Smartphonegames voor op vakantie

Geplaatst: 16 juli 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De zomervakantie is voor sommigen al begonnen en kan voor sommigen bijna gaan beginnen. Lekker naar het strand, of misschien heb je wel een vakantie gepland naar het buitenland. Een console neem je niet snel onder de arm mee naar het buitenland, daarom biedt een handheld uitkomst. Hoewel er op de PlayStation Vita en de Nintendo 3DS genoeg games zijn om mee te vermaken, kun je natuurlijk ook gewoon spelletjes spelen op je smartphone of tablet. Je smartphone heb je vaak altijd bij je. In deze Drie van die bespreek ik de smartphonegames die moeite waard zijn om te spelen tijdens de lange reis op vakantie en/of op het strand.

Hay Day

Hay Day is een soort farmsimulatorgame voor op je smartphone. Je begint een boerderij, verbouwt groente en geeft je beesten eten uit je eigen moestuintje. Wat Hay Day anders maakt dan andere farmsimulatiegames, is dat het niet alleen bij verbouwen van groenten en onderhouden van beesten blijft.
Je maakt met alle ingrediënten allerlei andere producten, zoals taarten, jam, truien, popcorn, boter, kaas, soep, fruitsapjes en ga zo maar even door. Je kunt deze producten verkopen in je eigen marktkraampje. Anderen kunnen jouw producten kopen door in de reclamefolder te speuren naar producten, of in de stad als je aantal levels gestegen bent en je de trein naar de stad hebt vrijgespeeld. Dezelfde reclamefolder kun jij ook weer raadplegen als je producten of ingrediënten nodig hebt voor weer andere producten. Hay Day is vooral leuk vanwege de vrolijke kleuren en grappig uitziende dieren en mensen die bij jou weer producten kopen.
Je kunt Hay Day koppelen aan je Facebook-account, zodat je vrienden die dezelfde game spelen kunt volgen, maar het is geen vereiste. Wel moet je altijd verbonden zijn met het internet, en aangezien dat hoog in de lucht nogal een probleem zal zijn, is deze game daar dan misschien net niet geschikt voor.

World of Tanks Blitz

Voor de World of Tanks-fanaten onder ons heeft Wargaming, de Wit-Russische uitgever, een mobiele game ontwikkeld van World of Tanks. World of Tanks Blitz is net voor de vakantie uitgegeven, dus precies op tijd om eens te proberen op vakantie. Helaas is deze game alleen nog voor iOS beschikbaar. Heb je een iPhone, dan kun je de game spelen. Heb je een Android-telefoon, dan kun je helaas deze free-to-play mobiele MMO-actiegame nog niet spelen.
De game bevat de beste elementen van de originele World of Tanks op de pc. Je hebt ruime keus aan tanks en uitbreidingen in diverse classes. Elke model heeft zo zijn eigen speelstijl en dat is best bijzonder voor een smartphonegame. Je kunt de game besturen door middel van de intuïtieve touchcontrols. Je hebt alleen je duimen nodig, waardoor je volledig de focus houdt op het slagveld. Het iPhone-scherm is niet zo heel groot, daarom is het ook niet de meest ideale game om er op te spelen. Heb je ook een tablet mee op vakantie, dan moet je deze game daar zeker weten op uitproberen.

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga is een enorm verslavend spelletje op je smartphone. Als je er aan begint, dan wil je eigenlijk niet meer stoppen. De game is een typisch voorbeeld dat in-game-aankopen goed heeft toegevoegd aan de game. Je kunt extra attributen kopen om een level iets makkelijker door te komen, en anders moet je gewoon een aantal uur wachten voordat je het opnieuw mag proberen. Je kunt het ook koppelen aan Facebook, waardoor je Facebook-vrienden je kunnen helpen om aan hartjes te komen, maar het is niet verplicht. Het is gewoon een stuk lastiger om levels te behalen. In Candy Crush Saga moet je verschillende soorten snoepjes verzamelen. De levels in het begin zijn makkelijk en worden steeds iets moeilijker. Ook komt er een stukje geluk bij kijken, dat je net een snoepjescombinatie verzamelt die genoeg punten oplevert voor de volgende level. Als je eenmaal begonnen bent met de game, dan blijf je ermee bezig. Misschien is het daarom goed om te wachten met het spelen van deze game als je terug naar huis gaat.

Dit waren de drie games die zeer de moeite waard zijn om te spelen op je smartphone op de heen- of terugreis van je vakantie of gewoon op het strand in de zon onder het genot van een heerlijke cocktail. Heb jij een game die je graag speelt tijdens je reis op je smartphone?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer