Anno 1800

  • Ontwikkelaar Blue Byte
  • Eerste releasedatum 16 april 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Strategie
  • Gameliner score

Drie van die: veranderingen die Seat of Power brengt naar Anno 1800

Anno 1800 kwam begin vorig jaar uit en kreeg in hetzelfde jaar drie nieuwe uitbreidingen. In het eerste jaar bereikte de populaire city-builder van Ubisoft al een miljoen spelers. Om iedereen te bedanken is er dan ook een speciale in-game decoratie toegevoegd. 2020 kenmerkt het tweede jaar van Anno 1800 en Ubisoft kondigde direct de Season Pass 2 aan. De eerste DLC is al uitgekomen en staat helemaal in het teken van macht. Maar welke drie veranderingen brengt de Seat of Power DLC nu precies?

onbekend

Het leven in een paleis

Het eerste wat opvalt, is dat de Seat of Power DLC een geheel nieuw gebouw toevoegt aan de game. En niet zomaar een gebouw, het paleis wordt het centrum van jouw macht en toont direct de rijkdom en aantrekkelijkheid van de stad. Om het paleis verder uit te breiden zijn er negen verschillende paleisvleugels beschikbaar. Zo is er een paleisvleugel in de vorm van een poort, een hoekvleugel en komt het middenstuk in een aantal varianten. De hoeveelheid paleisvleugels die je kunt bouwen hangt wel af van je profiel level.

Je kunt dus met de nieuwe DLC een groot paleis bouwen met meerdere binnenplaatsen. Deze kun je vervolgens versieren met bestaande decoraties, zoals fonteinen en standbeelden. Je krijgt niet direct toegang tot het paleis, want je moet eerst de vijfde bevolkingsgroep vrijgespeeld hebben. De investeerders volgen de ingenieurs op en eisen meer luxe. Daarna heb je nog een lading aan grondstoffen nodig, want het paleis is niet goedkoop. De kosten bedragen niet alleen een miljoen munten, maar ook honderd tot tweehonderd ramen, staal, planken, baksteen en beton. De paleisvleugels zijn gelukkig wel een stuk goedkoper, waarbij je niet meer dan twintig grondstoffen nodig hebt en vijftigduizend munten.

onbekend

Het belang van een aantrekkelijke stad

De aantrekkelijkheid van je steden in Anno 1800 was altijd al belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat massa's toeristen naar jouw stad komen. Met de Seat of Power DLC is dit nog belangrijker geworden. Het bouwen van het paleis zelf zorgt er al voor dat de stad aantrekkelijker wordt, maar dat is nog niet alles. Wanneer het paleis wordt gebouwd, hangt de toegang tot de departementen en het beleid dat je kunt activeren af van de aantrekkelijkheid van je stad. Anders heb je eindelijk het paleis weten te bouwen, maar is het alsnog voor de sier, omdat je niet voldoet aan alle eisen. Voor het departement van administratie heb je geen aantrekkelijkheidspunten nodig, maar voor het department van cultuur, werk, handel en gezondheid wel. Als je het paleis bouwt en al meer dan dertienhonderd punten hebt, zijn er geen zorgen, want dan heb je direct toegang tot alle departementen.

onbekend

Het invoeren van een beleid

Als laatste is er nog het beleid dat gevoerd kan worden in de departementen. Elk departement komt met een standaard effect dat direct invloed heeft op de stad. Zo geeft het departement van administratie plus vijftig bevolking per stadhuis, mits de stadhuizen in de radius van het paleis vallen. Het bereik van het paleis is aardig groot, maar wordt nog extra versterkt door de hoeveelheid paleisvleugels en de geplaveide straten.

Daarnaast heeft elk departement nog vijf beleidsopties die zorgen voor verschillende effecten. Ook het beleid is afhankelijk van de aantrekkelijkheid van de stad en deze aantrekkelijkheidspunten zijn dan ook verschillend voor elk beleid. Dit kan zevenhonderd punten zijn, maar ook vijfduizend of zevenduizend. Als je een totaal van zevenhonderd punten hebt, kun je er voor kiezen om in het departement van administratie een beleid te activeren dat tweehonderd extra opslag geeft per stadhuis. Omdat het paleis op maar een eiland in de Oude Wereld gebouwd kan worden, is er ook nog een lokaal departement. Wanneer je dit bouwt op een ander eiland, wordt een specifiek beleid van het paleis ook hier ingevoerd.

onbekend

Eén van de grote veranderingen die Seat of Power dus brengt, is de mogelijkheid om een paleis te bouwen. Doordat je zelf de paleisvleugels aan het paleis kunt bouwen, is er genoeg vrijheid en mogelijkheid tot creativiteit. De extra bonussen die de departementen geven zijn een leuke toevoeging en geven spelers meer controle over de stad. Als je al veel uren in Anno 1800 hebt gestoken en meer content wilt voor het einde van de game, dan is de Seat of Power DLC geen verkeerde keuze.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?