Drie van die: Verrassingen op deze E3

De E3 zit er weer bijna op, maar nog niet voordat we de balans hebben opgemaakt. We zijn het er allemaal wel over eens dat de persconferentie van Electronic Arts jammer genoeg minder lekker ging dan we in eerste instantie hadden gehoopt. Battlefield 1 kreeg niet de aandacht die de game verdiend. In dit artikel bespreken we echter niet de teleurstellingen van deze E3, want deze komen later, maar presenteren we de drie van die verrassingen van de E3 2016.

God of War

De eerste verrassing kwam uit de hoek van Sony. We dachten eerst dat we nieuwe beelden van Horizon: Zero Dawn kregen te zien, maar al snel werd duidelijk dat we de eerste beelden van een nieuwe God of War-game zagen. In de beelden zien we een wat oudere Kratos met een jong ventje dat overduidelijk zijn zoon is. De hummel is klaar om te vechten tegen het kwaad, nadat hij eerst wat oefeningen heeft gedaan met zijn pa, wat soms ietwat onhandig overkomt. De eerste beelden zien er indrukwekkend uit en toen het jonge ventje het hert had neergeschoten en klaar was om op avontuur te gaan, ontroerde mij dat enigszins.

The Legend of Zelda: The Breath of the Wild

De AAA-games van Nintendo zijn meestal van hoge kwaliteit. Ik weet nu haast al zeker dat The Legend of Zelda: The Breath of the Wild een gegarandeerde parel gaat zijn. De game ziet er ongelofelijk mooi uit. We zien Link rondhuppelen in de gigantische wereld van Hyrule. De eerste beelden van de game laten zien welke nieuwe mogelijkheden je hebt met Link. Zo kun je voor het eerst in bomen klimmen, zwemmen, jagen en koken. We zien Link voor het eerst springen, hoe vet. Het heeft mij persoonlijk enorm verrast. Dat de game ook naar de nieuwe console van Nintendo komt, verbaast me eigenlijk niet meer, zeker als je ziet hoe mooi de game nu al is op de Wii U. Het zou jammer zijn als er zo weinig mensen van konden genieten (al is de game een musthave voor iedere Wii U-bezitter). Ik weet dat hier de meningen over gaan verschillen, maar gelukkig is het mijn lijstje.

Days Gone

Days Gone is ook tijdens de E3-persconferentie van Sony aangekondigd. We zagen eerst een nietszeggende trailer waarbij een vent het heeft over zijn vriendin die hij mist, achteraf gezien is het wel duidelijk wat er met haar is gebeurd. Later tijdens de presentatie zagen we de eerste gameplaybeelden van de game. De vriendin van de biker is zeker weten opgepeuzeld door zombies en deze zombies zitten nu ook achter hem aan. Het zijn er niet een paar, maar een hele horde van zombies die achter je aanzitten (vergelijkbaar met Dead Rising, maar dan honderd keer mooier dan dat). Het is onduidelijk of je continu deze zombies achter je aan hebt zitten, of dat je ook de ruimte krijgt om op een rustige manier de omgeving te verkennen. Days Gone heeft mij in ieder geval enorm verrast.

In mijn voorspelling heb ik gezegd dat ik helemaal uit mijn plaat zou gaan als Crash Bandicoot aangekondigd werd. Het betreft een Remastered-versie van de eerste drie delen. Het is nog steeds lekker, maar natuurlijk zat het er al een beetje aan te komen. Wat zijn jouw verrassingen van deze E3? Laat het hieronder weten in het reactieveld.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?