Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters

  • Ontwikkelaar Complex Games
  • Eerste releasedatum 5 mei 2022
  • Platformen Pc
  • Genre RPG , Strategie
  • Gameliner score

Drie van die: Warhammer 40,000: Chaos Gate - Duty Eternal toevoegingen

In mijn review van Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters had ik een pittig oordeel over de game. Hoewel ik strategische games erg leuk vind om te spelen, was deze game door een aantal systemen niet in balans. De frustraties vlogen dan ook in het rond en sindsdien heb ik de game niet meer aangeraakt. Tot nu dan, want Complex Games heeft Duty Eternal uitgebracht. De uitbreiding voegt een aantal zaken toe die je helpen om de strijd tegen de Bloom aan te gaan. In dit artikel lees je dan ook wat de Duty Eternal uitbreiding precies toevoegt aan Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters.

Warhammer Chaos gate Duty Eternal

Een aantal nieuwe missies

Het eerste wat de uitbreiding toevoegt, zijn vijf verschillende missies. En daar zit direct het grote probleem van de uitbreiding. Alles wat onderdeel is van Duty Eternal is namelijk gelinkt aan deze vijf missies. Wanneer je de game opstart en nog een save hebt liggen, kun je direct de uitbreiding activeren. Nadat er wat tijd is verstreken op de map, krijg je toegang tot de eerste Technophage Outbreak missie. Met de naam ‘Allies Under Siege’ begrijp je al waar het naar toe gaat. Je moet je bondgenoten helpen, maar wanneer je daar aankomt, is iedereen al gestorven. Alleen Krask Thule, de Deadnought staat nog overeind. Na het voltooien van deze missie krijg je toegang tot de speciale Techmarine klasse. Pas nadat je de tweede missie - Honour of the Ancients - hebt voltooid, wordt de Dreadnought officieel aan je team toegevoegd.

Dan zijn er nog drie missies over. Ik moet zeggen dat de mappen en doelen van de missies weinig variatie bieden. Je krijgt wel nieuwe vijanden voor je neus en die zijn een stuk beter bewapend en uitgerust. Hierdoor ligt de moeilijkheidsgraad van de missies nog hoger dan gewoonlijk al het geval was. De Bloom lijkt ook een stuk sneller te groeien. Na elke missie ben je verplicht om vijftien dagen te wachten, voordat je een nieuwe Technophage Outbreak missie krijgt. De derde missie geeft toegang tot de Archeotech generation op de map, terwijl de laatste missie je beloont met de Gladius Frigate. Hiervoor moet je wel eerst threat level negen halen en een aantal missies hebben voltooid. Je bent in principe dus wel een uurtje of drie zoet met de nieuwe missies en het verkrijgen van alle nieuwe content.

Chaos Gate  Daemonhunters Duty Eternal1

De Dreadnought en Techmarine combinatie

Het hoogtepunt van Duty Eternal is de Dreadnought. Ik zal direct vermelden dat het gebruik van Krask Thule ontzettend beperkt is. Naast dat je eerst twee Technophage Outbreak missies moet voltooien om hem volledig vrij te spelen, is hij alleen te gebruiken bij deze missies. Oftewel je kunt hem niet inzetten bij de missies die horen bij het verhaal van Chaosgate – Daemonhunters. Je mag hier even flink van balen, want de Dreadnought zorgt ervoor dat je vijf man naar een planeet kunt sturen en hij is ontzettend sterk. Hij heeft ook nog eens vijf verschillende aanvallen. De eerste is Doomfist waarmee hij een vijand neerslaat. De tweede aanval heeft de naam Heavy Flamer en kost 1AP en 2WP. Hiermee blaast hij met zijn vlammenwerper vuur over de vijanden heen. Door het bereik kun je meerdere vijanden verwonden of zelfs doden. De derde aanval is gekoppeld aan zijn kanon. De Plasma Cannon vuurt een plasma kogel af die twee vijanden tegelijkertijd kan raken. Dan heb je nog de Smoke Grenade, waarmee je het zicht van de vijand blokkeert. De Ancient Charge is de laatste aanval. Zoals de naam al doet vermoeden, rent de Dreadnought in een rechte lijn op een vijand af. Iedereen die er tussen staat wordt vermorzeld. Dit kost je wel 2WP, maar de Dreadnought heeft er zes om te besteden en krijgt gedurende het gevecht ook weer willpower terug.

Doordat de Dreadnought een soort machine is, kan de Apothecary klasse hem tijdens een missie niet helpen. Gelukkig introduceert de uitbreiding ook de nieuwe Techmarine klasse. Hij kan de Dreadnought wel repareren en is een soort ondersteuner in het veld. Met de nieuwe munteenheid, Archeotech, kun je servitors kopen die de Techmarine helpen. Wanneer je de vaardigheden van de nieuwe klasse bekijkt, zie je dat hij alle kanten op kan. Als je wilt, kan hij een ondersteunde rol bieden in het veld, maar je kunt hem ook een vlammenwerper geven. Het nadeel van de Techmarine is dat hij level één is op het moment dat je hem vrijspeelt. Wanneer je al wat verder bent in het verhaal en moeilijke missies moet voltooien dan biedt hij vrij weinig. Wanneer de Dreadnought niet tijdens een missie wordt gerepareerd, duurt het een dag of vijfentwintig voordat hij weer op pad kan. Net zoals de rest van de klasse heeft de Dreadnought meerdere vaardigheden die je kunt vrijspelen en is zijn bepantsering aan te passen.

Warhammer Chaosgate Duty Eternal

Een extra schip dat je verder helpt

Eén van de grote minpunten die ik benoemde in mijn Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters review, was dat je schip niet overal heen kan. Zelfs wanneer je op een logische positie op de map zweeft, kun je vaak maar één missie op tijd bereiken. Ontzettend irritant, want hierdoor groeit de Bloom steeds verder. Het extra schip dat je krijgt wanneer je de uitbreiding koopt, helpt met dit probleem. Je moet wel eerst de vijf speciale missies voltooien, voordat je toegang krijgt tot de Gladius Frigate. Dit schip kun je vervolgens naar de planeten sturen waar je zelf niet meer heen kunt. Via een auto-battle systeem, wordt er vervolgens op die planeet gevochten en krijg je er beloningen voor terug. De Grey Knights die in de barakken ronddolen worden onderdeel van dit schip en kunnen daardoor sterven. Je moet dus niet denken dat je opeens een missie aankunt die ver boven het niveau van die Grey Knights ligt. Dit is dan ook het beste onderdeel van Duty Eternal, omdat het je helpt met de rest van de game. Het is dan ook zonde dat je eerst de moeilijke missies moet voltooien.

Chaos Gate Duty Eternal ship

Zo dit zijn de drie toevoegingen die je krijgt wanneer je de Duty Eternal uitbreiding voor Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters koopt. Hoewel het drie goede toevoegingen zijn, hebben de ontwikkelaars de bruikbaarheid wel ontzettend beperkt. Het is vooral jammer dat de Dreadnought gelinkt is aan specifieke missies. De Gladius Frigate is ontzettend handig, maar had net zo goed met een gratis update toegevoegd kunnen worden. Of fans blij zijn met de uitbreiding is dan ook de vraag, want het prijskaartje is hoog. Duty Eternal is al beschikbaar en gaat over de toonbank voor vijftien euro.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?