Drie van die: Westerngames om te spelen tijdens het wachten op Red Dead Redemption 2

Geplaatst: 19 augustus 2018 11:00
-

Als je begin dit jaar aan de gemiddelde gamer zou vragen naar welke game ze uitkijken voor 2018, dan geeft het grootste deel waarschijnlijk Red Dead Redemption 2 als antwoord. Dit is niet alleen de opvolger van de geweldige westerngame uit 2010, maar ook ook de eerste Rockstar-game die vanaf de grond af is opgebouwd voor de current-gen consoles. Het duurt echter nog wel twee maanden voordat de game er is. Daarom presenteer ik hierbij drie westerngames om te spelen tijdens het wachten op Red Dead Redemption 2.

onbekend

Red Dead Redemption

De meest voor de hand liggende westerngame om te spelen in afwachting van Rockstars nieuwste game is natuurlijk Red Dead Redemption. Deze titel bracht spelers een fraaie open en levende wereld die eer doet aan alle westernfilms. Het geeft een goed gevoel om met je trouwe paard over de prairie te rijden op zoek naar verborgen schatten, een gezochte schurk of een onderkomen van een bende. De actie was spectaculair, mede door het Dead Eye-systeem en de vijanden die realistisch naar de grond gingen. Tel daarbij op dat de game een vermakelijk verhaal en interessante personages heeft, waarvan hoofdpersonage John Marston voor velen een absolute favoriet is geworden. Zoals gebruikelijk in een Rockstar-game zitten er ook weer een hele hoop bizarre personages in zoals Seth en Nigel West Dickens, die voor de nodige humor zorgen. Met Red Dead Redemption bewees Rockstar dat een westerngame wel degelijk populair en succesvol kan zijn. Het is tot op de dag van vandaag dan ook één van mijn meest geliefde games.

Call of Juarez: Bound in Blood

De enige first-person western in deze drie van die is Call of Juarez: Bound in Blood uit 2009. In dit tweede deel speel je als de broers Ray en Thomas, die een actievol avontuur beleven. De gameplay is net als de titel wel wat vergelijkbaar met Call of Duty, alhoewel je hier meer vrijheid hebt en het verhaal een stuk langer is. Een aantal levels zijn zelfs semi-open en geven je de mogelijkheid om paard te rijden, mensen te helpen en als premiejager aan de slag te gaan. Het leukste aan deze game is het wisselen tussen Ray en Thomas, die hun eigen vaardigheden hebben. Zo is Ray goed in het dual wielden van pistolen, en uitermate geschikt voor zware wapens en actie van dichtbij. Thomas daarentegen blijft meer op afstand met zijn geweer, en kan met zijn boog en lasso onopgemerkt blijven. Call of Juarez: Bound in Blood zit net als de andere twee games in deze drie van die vol met toffe westernclichés en schiet daarnaast heerlijk weg.

GUN

Een westerngame die waarschijnlijk het meest in de buurt komt van Red Dead Redemption, is wat mij betreft GUN. Deze game van de makers van Tony Hawk verscheen in 2005 en speelt zich ook af in een open wereld. Hier ervaar je de bruutheid van het wilde westen, waar niemand veilig was en een leven niets betekende. Niemand, op je paard na, is te vertrouwen en dat betekent dat er een hoop vijanden over de kling worden gejaagd in de game. Ontwikkelaar NeverSoft heeft goed gekeken naar de beste westerns en heeft hier heel veel scenes en clichés uitgehaald, zoals een scene uit The Outlaw Josey Wales. Zo sta je in een missie aan de overkant van de rivier en komen vijanden op een pont op je af. Het is mogelijk om ze een voor een neer te schieten, maar leuker is om op het touw van de pont te richten, waarna de vijanden de rivier afzeilen. Naast de uitstekende gameplay heeft GUN een origineel wraakverhaal en een geweldige cast met onder andere Thomas Jane, Ron Perlman, Lance Hendriksen en Kris Kristoffersson. Tot slot nog een vermelding voor de soundtrack, die het beste is van deze drie games en tevens voor een hoop sfeer zorgt.

Dit waren mijn drie aanraders om te spelen in afwachting van Red Dead Redemption 2. Een speciale vermelding nog voor de eerste Red Dead-game uit 2005, genaamd Red Dead Revolver. Een lineair avontuur, ook van Rockstar, met uitstekende missies en de beste soundtrack ooit voor een westerngame. Hebben jullie nog aanbevelingen als het om westerngames gaat?

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Ontwikkelaar:

Rockstar Studios

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

26 oktober 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord